vineri, 26 aprilie 2013

Cum comemorează Băsescu un an de la prăbuşirea puterii sale


Astăzi, tam nisam, Traian Băsescu ne-a făcut cadou o declaraţie politică, după cum declară domnia sa. Toţi ne aşteptam să-şi  mai dea cu părerea despre imunitatea parlamentarilor, atacată la Curtea Constituţională.
Ei bine domnul Traian Băsescu comemorează, chiar dacă cu o zi mai devreme, probabil că mâine este week end, căderea prin moţiunea de cenzură a guvernului Ungureanu şi sfârşitul dominaţiei sale politice. Pe 27 aprilie se termina revoluţia anti-Băsescu începută pe 11 ianuarie cu demonstraţii neîntrerupte în multe oraşe ale României, inclusiv Piteşti!
Pentru că moţiunea de cenzură care a dus la prăbuşirea guvernului Ungureanu a însemnat formarea unei noi majorităţi. În zilele precedente se producea o hemoragie  a pedeliştilor spre USL şi 27 aprilie semnala apariţia unei noi majorităţi dominate de USL. 
A urmat referendumul cu impunerea unui prag de 50%, pierdut de Băsescu, dar câştigat la masa verde a procentelor şi deciziei CCR!
Finalul s-a petrecut la 12 decembrie când USL a primit 60% din votul popular şi 70% din mandate.
Ce ne-a spus Băsescu?
El a încercat azi să-şi justifice şi să certifice reuşita politicilor sale, care au scos din sărite majoritatea covârşitoare a românilor. Ne-a aburit, cum ştie el, cum este cu criza, cum a avertizat guvernul Tăriceanu, uitând să ne spună că a promulgat absurda lege a măririi salariilor profesorilor şi alte dovezi de populism, necesare PDL pentru a câştiga maximum de voturi. A uitat să spună cum pe fond de criză  în 2009 nu a luat măsuri anti-criză, doar că era anul alegerilor prezidenţiale.
A uitat cum în 2010 a tăiat salariile, nici ziua celebrei declaraţii n-o mai ştia bine, 5 în loc de 6 mai 2010, ulterior a ciuntit şi pensiile şi toată economia s-a prăbuşit, mii de afaceri şi-au închis porţile, unii au trecut în economia gri şi locurile de muncă au dispărut. Într-adevăr măsurile dure au echilibrat bugetul pe seama scăderii catastrofale a nivelului de trai. Băsescu a lăudat inclusiv guvernul Ponta că nu a dat drumul la populisme în 2012, uitând să spună că acest guvern a refăcut pensiile şi a întregit salariile, fără dezechilibrarea bugetului. Băsescu este foarte fericit acum că Victor Ponta i-a acceptat şefă la procurorii DNA pe Kovesi. Opinia mea că Ponta a dat dovadă de pragmatism , chiar jucând unfair cu Antonescu, mă îndoiesc însă că acesta ar fi acceptat. Cred că Băsescu se înşeală bazându-se pe fidelitatea doamnei Kovesi.
În această seară am avut ocazia se aud două opinii. 
Una aparţine martorilor lui Antonescu, în care un bun amic acuza  faptul că Băsescu atacă pe liberali şi-l laudă pe Ponta. 
Cealaltă este a martorilor lui Băsescu, unul care îmi lăuda marea iscusinţă a lui Băsescu, cum reuşeşte el să controleze el guvernul Ponta şi îşi menţine supremaţia în România.
Ambii se înşeală! 
Băsescu este suficient de diabolic să-l laude pe Ponta, care stârneşte animozităţi la USL şi în special la liberali.
Băsescu a pierdut partida, nu mai are influenţă,  conferinţa de azi o certifică, mai încearcă să dea indicaţii preţioase. Gândirea lui este tipic ceauşistă, cum a mărit el investiţiile în 2010-2011, mă întreb unde? Şi asta pe spezele consumului!
Traian Băsescu este istorie, opinia mea este că Ponta a jucat inteligent şi există aprobarea populară pentru că în acest fel evită crizele şi tensiunile cu un preşedinte care încă poate provoca rău, dar care şi-a pierdut forţa şi puterea.
Cât despre Antonescu poate fi liniştit, nu-i nimeni care să-l contracandideze, toţi potenţialii contracandidaţi nu contează. Dacă Tăriceanu se iluzionează că ar fi popular se înşeală profund, a fost un excelent prim ministru, şef de partid a fost de conjunctură, şansa lui a fost că era adjunctul lui Stolojan în momentul potrivit, altfel el nu a fost în stare să câştige o confruntarea electorală serioasă. 
Chiar dacă unor le sare ţandăra că Băsescu apare şi dă în continuare indicaţii sunt fraieri căzuţi în capcană, Băsescu se iluzionează şi el că mai deţine influenţă, doar ca să mai provoace ceva rău României, da, de asta este încă în stare! 

4 comentarii:

  1. Unuia careia ii place spritul,ii place si pockerul;Basescu intotdeauna a jucat si joaca la cacealma,mai bine zis:sa traiti bine-celebru in 2005.Asa ca joaca cum stie el cel mai bine, poate mai ciupeste ceva,deoarece sunt o gramada de novici,ca sa nu zic altfel.

    RăspundețiȘtergere
  2. Continui sa fii obsedat de Basescu.Cuvantarile lui sunt ale lui Ceausescu iar ale lui Iliescu pesemne ale lui...Stalin. Cuvantarile lui Ponta si Antonescu sunt ale unor capitalisti get-beget,de tineri pioneri care dadeau trandafirul odiosului vechi. Ce inseamna sa fii mereu patimas. Ponta vrea numai bine Romaniei iar Basescu vrea rau in tot ce face. Am observat ca boala ta te face orb,toata Europa a vazut prostiile copilaresti facute de USL anul trecut,prin incalcarea clara a statului de drept,numai tu vezi ca a facut bine. Trebuie sa dai Cezarului ce e al Cezarului...Niciodata in politica nu o sa ai un punct de vedere aprofundat ( cum o faci in literartura..) fiind orbit anti-Basescu indiferent ce face si intr-un accept prostesc pozitiv ce face USL ul. Eu nu generalizez,dar la noi in MH, USL are la conducere sa vorbesc in termeni cunoscuti :pe un fel de SILE CAMATARU al capitalei. Deci imagineaza-ti de ce a fost in stare sa faca acest individ in Bucuresti si ce rau a facut si cum sa inbogatit cu tarfe si droguri si camatarie cu pedepse aspre cand nu se returnau banii si la noi in MH un individ intocmai. Cum pot sa accept eu acest lucru si sa-i laud ca tine la scena deschisa ?? Toata suflarea stie ca are cca sase dosare penale stopate in diferite faze iar PONTA vine si-l lauda/.( la el sigur pe masa dimineata are de la SRI toate golaniile oamenilor lor si ale opozitiei...)
    . Ce ai face tu daca USL al lauda pe Sile Camataru la Bucuresti sau Pitesti in fata TV ? Cum poti sa-mi lauzi pe astia ? Cum poti sa fii orb ? Ce dracu te platesc cu ceva la negru ? Hai,dle ca articolele ref.la politica nu o sa ti le mai citesc. d.m.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Slavă Domnului!
      Poate așa scăpăm de comentariile tale inepte!

      Ștergere
    2. Dorule, eu ce dracu' să mai comentez după această punere la punct!
      La bună vedere şi la comentarii tendenţioase, cum sunt blogurile mele!

      Ștergere