marți, 11 iunie 2013

Chestiuni şi paradoxuri

Azi am aflat că ruşii au o nouă zi naţională, 11 iunie. Bine o să spună unii, dar ăilalţi erau bolşevici, ăştia-s ruşi! Aşa este, dar sunt cam tot ăia, diferenţa că 1917 pe vremea aia era frig şi au consumat multă votcă şi erau beţi  şi aşa s-a petrecut Marea Revoluţie din Octombrie, sărbătorită pe 7 Noiembrie! Atunci când serbezi o revoluţie din octombrie în noiembrie este clar erau beţi, chiar dacă unii o să-mi reproşeze că habar n-am, că era iniţial în calendarul iulian şi că au adoptat apoi bolşevicii calendarul gregorian. Eu cred că tot beţi erau rusnacii în vremea aia. Greşeala lor de beţivi ne-a nenorocit şi pe noi între 1948 şi 1989! Acum au revenit ruşii ca oamenii normali la o zi naţională la începutul  verii!
Prima şi singura mea călătorie în URSS s-a petrecut de 25 octombrie 1977, erau 60 de ani de la revoluţie şi era cam sfârşit de toamnă în Moscova, iar pe Volga ninsese şi era sub zero grade! Pot şi eu să dau mărturie că era vreme de trata cu votcă şi beţii!
Acum doar românii continuă să fie beţi şi refuză ziua naţională când trebuie, adică pe 10 Mai!

Domnul Pleşu publică un articol ciudat în Adevărul în care-l acuză pe Cohn Bendit, euro-deputatul verzilor germani că ar fi cam pedofil. Adică insinuează Pleşu că jigodiile astea stângiste sunt cam pedofili, cam pe invers, homălăi. Parcă domnul Pleşu ar pica în mrejele Noii Drepte care a protestat împotriva homosexualilor. Sau că domnia sa este un tradiţionalist care ţine la valorile conservatoare. Mai că aş pune pariu că pe vremea aia prin 1968, când Cohn Bendit era liderul revoltei studenţilor francezi din luna mai a acelui an, care a dus şi la demisia lui Dea Gaulle, domnul Pleşu era un admirator al revoltei, y compris pedofilul ulterior!
Amintesc că în 1968 a fost revolta studenţilor polonezi, Primăvara de la Praga, Paris mai 1968 şi chiar marşul de Crăciun la studenţilor din Bucureşti care ne-a dat vacanţa de naşterea Domnului.  

Un analist militar care mâzgăleşte inutil pe la blogul Adevărului, absolvent al Şcolii Militare Sibiu 1977 are nostalgii apeviste şi cere viitorului preşedinte pregătire militară!
Mai toţi comentatorii forumului îl iau în râs şi la mişto pe analistul apevist, actualmente pensionar.
Respectivul nu înţelege că pacea sau războiul sunt decise de responsabil politici nu de militari. El a rămas la Antichitate şi Ev Mediu, sau la Bonaparte, ultimul mare om politic şi militar de meserie. 
Războiul britanico-argentinian din Falkland a fost câştigat de o doamnă, mare doamnă, Margaret Thatcher!
Preşedintele argentinian era un general care a intrat la puşcărie pentru această performanţă!

Să ne aducem aminte că azi 11 iunie 1948 s-a întâmplat un eveniment cu repercusiuni extrem de grave asupra României şi românilor care lasă urme hâde şi azi, naţionalizarea, care nu a fost încă reparată nici azi!

5 comentarii:

  1. Declararea independenței României de către Kogălniceanu în parlament a fost la 9 Mai; chestia cu 10 Mai este doar un anacronic moft monarhist.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Kogalniceanu nu a declarant nimic ! A raspuns la o interpelare (aranjata de fapt). Nu a facut decat sa constate o stare de fapt. De jure vorbind, Tarile romane au fost intotdeauna separate de Imperiu. In stare de independenta conditionata (faimoasele Capitulatii). Abia pe 10 Mai, in urma pozitiei Ministrului, aparatul diplomatic a inceput sa anunte Cancelariile straine asupra starii de facto. Si Proclamatia de la Islaz a fost citita pe 9 iunie dar data Revolutiei (Pronunciamento e mult mai correct faptic)este serbata pe 11 iunie. Interesant ca nimeni nici aici si nici in presa nu mai pomeneste nimic de asta. Joe, reflexele unei scolarizari communiste isi spun cuvantul si la tine ! ...si servesc unor obsesii anti-rusesti. Romanii au aceste reactii, inlocuind de fapt communismul cu Rusia, probabil si dintr-un sentiment de rusine. Din blocul Estic suntem singurii care nu ne-am ridicat ! PS: ai verificat de cate ori in istorie Rusii ne-au facut mai degraba bine ? Daca vrei, iti pot furniza o lista...Nu pentru ca asi fii pro-rus, dar cred ca dincolo de orice alte reflexe, ceea ce ar trebui sa ne intereseze este binele general si nu o chestier gen sunt pro-American pentru ca imi dau viza. Asa cum tu citai, "nu pentru patule, nu pentru pogoane..."M

      Ștergere
    2. S dacă nu scriai, filosof rămâneai!
      10 Mai este Ziua Independenţei României!
      Proclamaţia o face capul statului, în situaţia respectivă Domnitorul ereditar al României, Carol I.
      Kogălniceanu nu era nici măcar Prim Ministru, doar Ministru de Externe, nu avea prerogative de tip constituţional.
      Repet beţivii moşteniţi de la bolşevici confundă datele!

      Ștergere
    3. Si pana la urma cine stabileste care este ziua independentei ro? academia romana, basescu, ponta, vreun inst de studii istorice? ca asa, argumente sunt multe...eu tin minte fraza "suntem independenti, suntem o natiune de sine statatoare". Alt argument ar putea fi ca ce conteaza e cand s-a produs...Daca era data cand a cazut vreun asteroid, nu conta cand/daca a comentat public regele cadera asteroidului, adica ce, daca nu comenteaza regele, nu exista??? pana e urma tre sa fie o conventie pe care o stabileste o autoritate a statului. Eu la istorie am invatat 9 mai, dar daca trebuie schimbata, sau daca a fost schimbata in istoria romaniei as vrea sa stiu.

      Ștergere
  2. uite, aici: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_national_independence_days
    la Romania scrie 9 mai 1877.

    RăspundețiȘtergere