sâmbătă, 17 august 2013

România, ţara cretinilor cu alarme electronice

Azi de dimineaţă, cam pe la 7.10 am ajuns în alergare în Parcul Brătianu (fost 1907), unde petrec 35 de minute de exerciţii fizice. În urechi am căştile de la telefonul celular, transformat în radio, pus pe România Muzical. Tocmai se termină ştirile şi începe programul muzical de dimineaţa care este cel mai plăcut! 

Însă pe sunetul căştilor se suprapune un sunet strident. Este o alarmă electronică! A ţiuit mai mult de o oră, în plin centrul Piteştiului! O auzeam prin uşa balconului şi când m-am întors de la programul meu sportiv matinal.

Epoca post decembristă a fost martora multor schimbări şi invenţii utile. Una din acestea ar fi şi alarma electronică care trebuie să semnalizeze intrarea neautorizată într-un spaţiu, maşină, magazin, etc. O astfel de alarmă ar trebui să funcţioneze nu mai mult, de hai să fim generoşi, 2-3 minute.

Cum este obiceiul pe la noi, gherţoii şi-au montat alarme peste tot. Nenorocirea că montarea alarmelor este făcută tot de nişte gherţoi electronişti, ale căror alarme pornesc din senin şi nu se mai opresc. 

Un prieten şi-a cumpărat o maşină scumpă din Germania, second hand. Primul lucru care l-a făcut la revenirea acasă a fost să-şi monteze o alarmă electronică, în Germania nu este permisă! Păi normal, nemţii nu suportă zgomotele produse de aceste instrumente de tortură. Iar alarmele astea sunt montate degeaba! Hoţii fură fără probleme maşinile de lux, cu tot cu alarme electronice! Becali şi-a recuperat maşina furată folosind ponturile interlopilor nu sistemele de alarmă!

Autorităţile publice ar trebui să amendeze drastic pe aceşti terorişti sonori.

Invenţiile sunt bune, dar te ia durerea de cap când vezi malurile râurilor şi pădurile româneşti  invadate de peturi şi doze. 
Suntem o ţară în care concetăţenii noştri se complac în murdărie de orice fel, inclusiv cea sonoră.

Când am început să scriu aceste cuvinte, în apropiere a început să sune o alarmă electronică!

3 comentarii:

  1. Joe,ai scapat ieftin;daca erai la mare si stateai la plaja aproape adormit de briza marii si susurul valurilor ce se sparg alene de mal si deodata incepe sa sune alarma unui cocalar ce a venit cu Jeepul chiar acolo ?!!Suntem condamnati sa-i suportam ;pana in '89 in fabrici si uzine,dar ii mai potoleam, iar acum la tot pasul fara nici-o putere !!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Tziganiada se accentueaza in Romania, regele Cioaba !! ( Al ghertoilor ) produce mult mai multa agitatie institutionala , decit Regele Mihai. E adevarat, tot din partea unui Ghertoi , da President !

    RăspundețiȘtergere
  3. - De data asta ai dreptate. Și un cîine dacă sare pe capotă pornește alarma. În plus, în zgomotul orașului, pînă aude omul alarma, pînă se îmbracă, pînă coboară de la eajul 8 - cam degeaba alarma. Adu-ți aminte că înainte de 1989 și în România o lungă perioadă alarmele au fost interzise deși erau de 10 ori mai puține mașini.
    - Practic în toată Europa (inclusiv Turcia) fumatul în spații închise este interzis. La noi în 99 % din localuri te întîmpină un afiș cu "Aici fumatul este permis". Am rămas șocat că la Istanbul este interzis și în hotel: nici în cameră, nici în spațiile comune. Nici pe vapoare, nici în stațiile de tramway ! În Austria erau la hotel doar cîteva camere speciale destinate fumătorilor. Și nu s-a rezolvat asta cu rugăminți blegoase ci cu amenzi care mi s-au părut mari.
    În București dacă stai iarna într-un local te ustură ochii de fum, nu poți vorbi de zgomot iar hainele îți miros încă două zile a tutun. Și culmea - se pare că există o directivă a UE pentru fumat! Și nici cu aerul condiționat nu se rezolvă: există la români prejudecata că aerul condiționat, ventilatoarele chiar și ventilația naturală prin curent le face rău !

    RăspundețiȘtergere