vineri, 4 octombrie 2013

Lari la Piteşti

Lari şi Gigi
Amicul Lari, plecat în Canada a revenit pe meleagurile natale şi ne-a onorat cu o vizită în Piteşti. ieri pe la ora 5 d.a. 
La apelul lui am răspuns mai mulţi din foştii lui colegi. Şi ne-am strâns la "itreprindere", Mansion Pub, locul meu de bere şi al amicului Radu. 
Au venit să bem un pahar şi să vorbim şi să depănăm amintiri: Ilie, Adrian, Viorel, Gigi şi eu, bloggerul (blogărul).
Ilie şi Lari
Am discutat de tot felul de lucruri inclusiv de actualităţi politice. Problema cu Schengen a fost enunţată  ca acutizată din cauza USL. Eu opinez că motivul este invazia de ţigani de ai noştri prin mai toată Europa, inclusiv din Canada după cum ne relata Lari.  
Lari ne-a povestit şi o întâmplare amuzantă din vacanţa lui în Republica Dominicană.

Bebe, Viorel, eu, Adrian, Gigi, Lari, şi Ilie
Întârziase la bar cu un alt canadian şi li s-a alăturat un medic?! englez, care aînceput să se plângă de români, că ce răi sunt şi câte nenorociri provoacă ei în Marea Britanie.  Amuzat, Lari l-a întrebat de unde crede că este el, englezul a zic Canada, dar apoi lari zice că di Europa de Est şi i-a dat două soluţii Ungaria şi România, la care englezul a zis evident vii din Ungaria! Un, i-a replicat Lari sunt român! Englezl şi-a înghiţit limba şil-a ocolit tot sejurul. 
Aceiaşi de mai sus
Discutând de situaţia din domeniul nuclear, eu le-am spus că pregătim specialişti pentru exterior, la care alt coleg a luat în râs
Eu, între Ilie şi Lari (explicaţii în text!)
Politehnica bucureşteană, păi şi el şi Lari sunt alumni ai acesteia. Da, da Lari aveau deja experienţă când a plecat! Evident că nici în Canada nu stau lucrurile altfel absolvenţii intră în industria nucleară într-un procent scăzut 15-20%, restul se descurcă şi cu altceva. Păi nici eu nu am afirmat că toţi sunt valabili la export, sunt doi, trei pe promoţie care pot pleca oriunde, trei patru care pot găsi un job în domeniu în România. Restul fac ce se poate găsi pe piaţă. De altfel, un profesor de la Georgia Caltech îmi spunea acum câţiva ani că preferă studenţi doctoranzi din România, sunt cei mai buni!
Lari a mai spus apoi o altă chestie care mi-a trezit repici, spunea el că în topul universităţilor nu mai sunt cele germane, că au scăzut nivelul lor. Chiar m-am enervat şi i-am replicat că Germania produce în continuare cele mai bune automobile din lume. Le-am explicat cam cum arată Colegiul lui Mircea, Duale Hochschule Baden Wurtenberg, cu  laboratorul cu roboţi la care ar visa orice universitate tehnică din lume! Şi le-am povestit cum se fac recrutările acolo direct de la intreprinderile interesate la care fac jumătate de timp practică! 
A venit vremesa să plec la concertul Filarmonicii şi i-am părăsit pe priteni şi colegi. Mi-am făcut o poză de despărţire cu Lari şi Viorel a vrut să-l prindă în poză şi pe Ilie. Dar nemernicul s-a ferit şi aşa n-a ieşit poza cu Isus între cei doi tâlhari....băsişti...hahaha!
După concert am revenit la pub să verific dacă mai erau. Da, băieţii rezistaseră! Mai era Lari cu Adrian şi Viorel, care au plecat apoi şi am rămas cu Lari şi cu Bebe, prietenul din Brăneşti care-l adusese în Piteşti cu maşina. 
Am văzut şi nişte poze pe smartphone cu mulţi cunoscuţi sau nu de pe la Cernavodă. În Canada este un contigent important de români de la Institut şi de la Cernavoda, în industria nucleară!
Lari mi-a mai spus nişte chestii interesante! A fost coleg la AECL cu tatăl tenismanului Raonic, muntenegrean de top, acum canadian.  Tatăl Soranei Cârstea i-a fost amic şi consătean lui Lari şi îmi poveste cum iubea acest om tenisul şi uite că se împlineşte prin foarte promiţătoarea lui fiică.
A fost plăcut şi simpatic cu Lari, om interesat de actualitatea politică românească, pofida distanţei, care îmi comentează opiniile din blog şi l-am îndemnat să rămână critic!
Sper să-l mai revedem pe Lari.


4 comentarii:

  1. Povestea cu englezul lui Lari mi-a reimprospatat amintirea legata de o intamplare aproape similara traita in iunie in Cota Rica: intr-o seara la bar vecinul de langa mine, care evident avea cateva "lungimi" avans ma intreaba de unde sunt: "Din Canada" zic si ma asteptam la replica devenita obisnuita: "Bine, bine, da' de unde esti de origine?". "Din Europa de Est" zic deobicei ca sa evit discutii mai lungi sau sa le testez cunostintele. "Worse (rau)" zice "americanul" meu. Nu se lasa si continua: "Da' de unde din Europa de Est?". Est randul meu sa-i raspund cu o intrebare: "Da' tu de unde esti?". "Din Ungaria" zice el; atunci ii raspund si eu:"Din Romania!"moment in care individul imi trage o replica la care mi-a venit sa-i torn paharul in cap:"Even worse (Si mai rau)"! Cred ca privirea mea a zis totul pentru ca fiica-sa (sau poate sotia?!) l-a tras subit de mana si au plecat fara sa mai zica o vorba!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu,nu din cauza tiganilor,colega....Orice cetatean al UE este egal in drepturi in UE ,inclusiv tiganii. Eu am voie sa plec cu BI in UE,are voie si tiganul. Despre rasism sa nu mai vorbim, ,e la moda te pedepsesc dur si poate au dreptate. Daca ne gandim ca prin anii 62 Luter King a fost impuscat ca cerea drepturi la negrii iar azi au presedinte negru te infiori ce baza au pus pe : oameni egali in drepturi indiferent de rasa,culoare,religie etc.Atunci erau in SUA, wc pt albi wc pt. negri,restaurant NUMAI pentru negrii si in ale albilor nu aveai voie sa intri.etc. Atunci TIGANII romani care sunt egali cu cioroii din Paris si musulmanii din Londra de ce sa fie mai prejos ??? Daca ei vor in Paris STATUL FRANCEZ sa se ocupe de educatia lor nu romanii. Dar ce, de educatia negrilor din SUA sau Frata se ocupa AFRICA ? Si monsenior presedinte francez a primit replica corecta ca si ei francezii sa ia ajutoare banesti sa-i educe pe tiganii romani care deja stau acolo si nu au granite acum...si se intorc cand vrea muschii lor...Noi am incercat 1000 ani sa-i educam, poate reusesc ei...Aceste cuvinte si trimiteri catre acest prostovan de presedinte francez a fost facut de iubitul tau BASESCU. Stiu ca are dreptate, a pus problema corect ca Putin dar tu nu o recunosti nicodata de al naibii ce esti,colega... traiasca USL care schimba fara motiv pe procurorii care ii condamna. Cred ca stii ca Dragnea a fost anchetat de acest Papici si a dat ordin sa se schimbe acest procuror FARA sa fie dat vre-un motiv. Tare,nu ? Iti plac astia ? Nu cred sa intre-n anul urmator zdraveni...USL ul asta. d.m.

    RăspundețiȘtergere
  3. Un canadian se lăuda cu realizările lor incluzînd și insulina; i-am trimis un mesaj zicînd ceva de Paulescu (poate ați auzit de el) și mi-a răspuns că noi aici să ne ocupăm de cîini !

    RăspundețiȘtergere
  4. Asa e cu romanii in strainatate. Am lucrat si eu pina de curind in domeniul nuclear in Canada, si ce sa zic, cele mai multe probleme le-am avut din partea colegilor de nationalitate romana. Domnilor, au astia un stil .... Iar sefii de aici, probabil ca sa se amuze, insistau sa ne puna sa lucram impreuna pe proiecte commune - a fost teribil. A.

    RăspundețiȘtergere