miercuri, 23 octombrie 2013

Mizerii politice

Într-un fel am nostalgia primilor ani de după Decembrie1989. 
Atunci toate erau clare pentru noi, Iliescu şi ai lui erau răi, iar noi, siguri, buni, angelici! 
Cam toate convingerile noastre de neclintit, siguranţa noastră au început să se clatine după 2004. 
Chiar dacă, ulterior, unii dintre noi ne-am dat seama că ceea ce părea preţios era doar calp, alţii, din  aroganţă, mândrie, încăpăţânare prostească nu vor să recunoască că s-au înşelat. Aşa că baricada nu mai era clară, bine definită, unii buni au devenit cel puţin controversaţi, iar unii mai răi s-a constatat că nu au fost chiar aşa de răi. 

Câteodată dezbaterile de la televiziuni, că-s mai multe, mult prea multe, sunt lipsite de moderaţie, bun simţ şi inteligenţă mă fac să închid televizorul, sau să mă uit pe canale de pescuit!

Astfel în seara asta constat că un  imbecil, Cătălin Prisăcariu, umblat pe la reviste de satiră şi umor, el fiind lipsit complet de umor, invitat pe la Rodica Culcer în alaiul ei de neo-utecişti susţinea gaia maţu că CCR a decis că preşedintele Băsescu poate să meargă când vrea muşchii lui la Consiliul European, fie că are sau nu treabă. Acum se discută despre agenda digitală, problemă aflată în responsabilitatea guvernului. Traian Băsescu, după ce ieşea când ne era lumea mai dragă şi debita enormităţi şi mojicii, acum face tot ce poate să pună beţe în roate USL. Aflu că va contesta la CCR şi înţelegerea cu Rompetrol şi tot felul de alte chestiuni care privesc desfăşurarea guvernului. 

Ponta se află în SUA cu destul de mult succes, iar alde Udrea se munceşte să minimalizeze rezultatele acestei vizite şi nu m-ar mira dacă Traian Băsescu să sară şi el cu gura.

LA Antena 3 se trăieşte într-un continuu frison, în noul cod de procedură penală se incriminează faptul că dacă se îndrăzneşte criticarea unui magistrat, judecător, procuror poţi intra la..... puşcărie! Şi asta pe antenişti îi umple de nervi, ei care îşi făcuseră o obişnuinţă de luat în şuturi mai ales procurorii, pe drept sau invers şi acum ar fi lipsiţi de acest instrument de presiune.
Pe de altă parte lipsa de pregătire, probitate profesională, cunoaştere istorică a făcut ca un sat din Ardeal să fie retrocedat unor prezumtivi moştenitori ai unui grof maghiar. Pentru toată lumea trebuie să fac o precizare, diupă Trianon maghiarii au trebuit să opteze, rămân în Ardeal sau pleacă în Ungaria. Transilvania s-a supus legilor reformei agrare ca toată România din 1921. De altfel aud că diverşi descendenţi din boierimea română au pretenţii la nişte moşii supuse reformei  din 1921.

Aş că nimic nu este cum cred unii, dar repercusiunile pot fi neplăcute pentru noi şi pentru urmaşi!

2 comentarii:

  1. Frisoane are toata lumea ! Cum adica sa interzici presei (cainele ce se presupune ca musca de glezne) sa critice ? De ce iti trebuie o lege noua ? Dac scriu de X ca e idiot sau Y ca e corrupt exista un system de drept penal. X sau Y ma da in judecata si eu trebuie sa-mi dovedesc afirmatiile. De exemplu sa-l trec pe X printr-un test de IQ. :). Daca diverse categorii de cetateni au nevoie de o lege ce ii face mai egali, in genul lui Boule de Neige din Ferma, si asta datorita functiei si nu individualitatii lor, atunci avem cu toti o problema serioasa. In rest, magariile in presa sunt de pe vremea cand Defoe era platit sa injure la Toryi sau Whigi dupa pretul zilei. M

    RăspundețiȘtergere
  2. Ponta "se pare ca a facut ceva in SUA "? De unde stii ? Ai alte surse ?...Sa dus sa se planga la Shevron ,mai bine sa-si ceara scuze ca nu au conditii de exploatarea sisturilor din cauza oamenilor care se vad alungati din casa ,fiind cea mai odioasa exploatare de pana acum. Daca Nastase a dat petrolul la OMV pe nimic ( poate dupa 40 ani o sa vada si nepoata mea conditiile...) de ce sa nu dea si el voie la exploatarea de sisturi-interzise aproape in lume si exploatraea la Rosia Montana prin metode distructive? Doar sunt PSD istii tai dragi,nu ? . Insa intalnirea cu Ghita Muresan a fost de mare succes,cred ca la asta ai vrut sa te referi...d.m.

    RăspundețiȘtergere