vineri, 8 noiembrie 2013

Candidat prezidenţial - o analiză politică

Aflu azi de dimineaţa că domnul Mugur Isărescu a respins ferm orice ofertă de a candida la prezidenţialele din 2014. Asta a provocat o mare jale între cei care-l detestă pe Crin Antonescu.
Şi în compensaţie au scos imediat nişte sondaje. Ce zice (sic!) ele?
Că la viitoarele alegeri de preşedinte candidatul cel mai bine plasat este ....Victor Ponta. Evident, Crin Antonescu este în urma sa şi îi suflă în ceafă ...Mihai Răzvan Ungureanu. 
Antonescu ar prezenta la capitolul încredere aceaşi popularitate precum Băsescu sau Gigi Becali (unul în retragere, ălălalt la puşcărie!)
Dacă se uită în schimb la sondajele privind partidele, pe ciracii băsescieni încep să-i doară capul, singurul partid din opoziţie prezent este PDL care are procente între 15 şi 20%. De ce? pentru că acest partid capitalizează nemulţumirile faţă de USL. Electoratul, spre deosebire de rafinaţii care detestă vulgul şi jurnaliştii mercenari sau năimiţi nu vede alte formaţiuni: precum Mişcarea Populară, Forţa Civică sau bietul PNŢCD al lui Pavelescu. Aceste se scaldă în anonimitate!  De unde se vede că astuţia specifică lui Băsescu l-a trădat, însuşirea lui de animal politic s-a rispit în aburii alcoolului, probabil? Invenţia de partide apărute din neant sau impostori ca Pavelescu pe post de salvatori ai naţiei  eşuează în ridicol. Văd că EVZ a renunţat la ştirea cu candidaturile!
Pe de altă parte PDL nu are o locomotivă, Cătălin Predoiu, aviator politic aterizat aici pe post de prim ministru al fantomaticului guvern din umbră este o glumă la candidatura prezidenţială. 
Până la urmă candidatul viabil al dreptei rămâne Antomescu şi cu oftaturi şi al stângii pesediste!
Încerc să înţeleg de ce sunt atât de porniţi  martorii ai lui Băsescu  pe Antonescu, de ce îl preferă ei pe Ponta?
Opinia mea este că Ponta este un tip şantajabil, cu problemele lui de plagiat are această mare slăbiciune!
În schimb Crin nu suferă de astea, i s-a inventat o poreclă mizerabilă, l-au declarat somnoros şi absent la Parlament, IPP (ONG greţos băsist!) îi număra absenţele, de ce nu o mai face? Păi este preşedintele Senatului şi este tot timpul acolo.

Aşa că în condiţiile date cu toate frustrările pesediste Crin Antomescu va rămâne candidatul USL, doar buba neagră l-ar putea împiedica, aviz credincioşilor, să se roage mult şi tare!
Aşa că în condiţiile date cu toate frustrările pesediste Crin Antomescu va rămâne candidatul USL, doar buba neagră l-ar putea împiedica, aviz credincioşilor, să se roage mult şi tare!


3 comentarii:

  1. A. Ponta nu e santajabil. Plagiatul este o prostie si aici si in lume. Omul politic nu se masora dupa cinste. Din contra. Cel putin asta zice istoria.
    B. Ponta nu merge la Presidentie. Dar si fata de Anonescu imi mentin afirmatia de acum un an: nu v-a fii nici macar candidat. A sacrificat totul si pe toti pentru asta, ceea ce este o reactive de perdant.
    C. Poate nici nu vom avea alegeri. Nu imi spune ca asta nu se poate. Se poate. Credo quod absurdum. M

    RăspundețiȘtergere
  2. Ponta e un fals in tot ce face ,nu are sanse ;Antonescu cu minusurile sale sau plusuri, e cel putin real ,asa gandeste .Trebuie sa incerce ca are mari sanse ,la ce contracandidati are pana acum.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mulţumesc de comentarii şi aştept altele

    RăspundețiȘtergere