marți, 10 decembrie 2013

Jos mafia din justiţie!

Aşa striga cu disperare un om astăzi în faţa Curţii de Apel Argeş, pe la amiază. Omul, sobru îmbrăcat, cu căciulă de blană tip şapcă şi cu o geantă neagră în mână striga în gura mare în faţa clădirii Curţii de Apel Argeş aflată în centru Piteştiului. Mai striga "Jos Mafia, sus Patria", lozincă puţin cam peremistă, dar n-are importanţă!Omul era foarte supărat şi oamenii îl priveau cu curiozitate. Omul striga împotriva  Parchetului de pe lângă Curtea de Apel şi împotriva judecătorului Gheorghe Diaconu. 

Cu justiţia argeşeană am intrat în contact prin 1992 când am reprezentat Convenţia la primele alegeri locale. Cei doi responsabili ai comisiei electorale erau judecători, ulterior prin reorganizare ai Curţii de Apel Argeş şi mi-au lăsat o bună impresie, am rămas în relaţii amicale cu aceştia, şi ei având o bună impresie despre mine, ca reprezentat al Convenţiei Democratice. Cam tot atunci, pe la cele parlamentare l-am cunoscut şi pe cel încriminat în strigătele disperate, pe judecătorul Gheorghe Diaconu. Era un tip arogant şi plin de el, slugă credincioasă a puterii pedeseriste, lucru care l-a dus acum în fruntea Curţii de Apel. După vârstă, cred că ar fi bun de pensionat! 

Ulterior, având şi calitatea de justiţiabil, impresia mea proastă de spre justiţie mi s-a accentuat. Cred că domnul respectiv supărat, excedat de lipsa de justiţie, s-a apucat să-şi strige oful în faţa acestei instanţei şi nu este singurul!

Un trecător m-a abordat şi mi-a zis: "uite că nimeni nu are curaj să-l susţină, dar ţiganii în piaţă sar ca ciorile să se susţină!"

Omul a fost abordat, în cele din urmă, de poliţiştii care păzesc instanţa. Au coborât vreo  trei şi au început să discute cu omul supărat. Omul a tăcut în primă instanţă, părea că i-au luat cartea de identitate. După câteva momente a început să strige din nou, şi oamenii legii l-au luat şi l-au dus spre clădirea Primărie de alături.

Şi uite aşa, unii încep să-şi strige nemulţumirea faţă de o instituţie fundamentală a democraţiei, dar extrem de tributară unor reflexe din trecut!

Voi ce părere aveţi?

6 comentarii:

  1. Important este nu ce striga ci ca l au legitimat si l au luat. Presa ? NGO ? Partide ? Alti oameni ? M

    RăspundețiȘtergere
  2. Este o sfidare generala a justitiei. Am sesizat CSM privind acte concrete de coruptie in sentinte date cu infractiuni si filiere de mita. Nu s-au obosit sa verifice invocand legi care se refera la alte spete. A verificat cineva cum s-au dobandit averile marii majoritati a judecatorilor procurorilor si politistilor ? Sunt o sfidare la adresa opiniei publice avnd in vedere ca au acoperirea celor mai inalti demnitari.

    RăspundețiȘtergere
  3. Joe Camora era mic copil. Priveste celebrele regenerabile facute cu bani negri albiti "chipurile" cu credite la care prostimea plateste certificate verzi pe factura de energie, din bani NEGRI ai mafiei. Pana si justitia este bagata in acestea.

    RăspundețiȘtergere
  4. Joe, cu parere de rau trebuie sa-ti aduc aminte ca acest Diaconu este cel care a scris lucrarea pe care a copiat-o stimabilul domn PONTA.

    RăspundețiȘtergere
  5. Parere ? Daca se aproba ca parlamentarii sa nu mai fie anchetati de catre procurori chiar daca au flagrant,spaga ,furt ,influente,firme,etc etc ce mai este justitia pe timpul astora cu 70 % ? Daca se aproba si amnestierea si-lk vedem pe Adrian Nastase presedinte ? pe Fenechiu liber,pe Dragnea anulare ancheta etc etc ? Ce intrebare e asta >? Ce e aia justitie Jo ? d.m. Doar sa fim sanatosi...

    RăspundețiȘtergere