miercuri, 22 ianuarie 2014

Despre accidentul de avion

Aş dori să discut despre accidentul de avion, dar nu despre eveniment cu detaliile sale. Cred însă că numite lucruri totuşi trebuie comentate.

Şi aici aş vrea să spun că surpriza plăcută în comentarea acestui nefericit accident a fost experimentatul jurnalist Emil Hurezeanu.

El a remarcat ca şi mine de altfel obscenitatea şi isteria presei româneşti.
Dacă a fost bine că presa, televiziunile ne-au ţinut la curent cu desfăşurarea evenimentelor, comportarea unor jurnalişti sau mai ales jurnaliste a fost absolut de neacceptat.
Singurul supravieţuitor care a scăpat foarte puţin vătămat, doctorul Zamfir a participat la conferinţă de presă la care fătuci jurnaliste şi-au pus poalele în cap şi au pus cele mai stupide, cretine întrebări ce arăta lipsa oricărei compătimiri pentru cel care era încă şocat, pentru că văzuse moartea cu ochii.
La astfel de conferinţe de presă ar trebuit să vină ziarişti cu experienţă, nu domnişoare cu probleme de gramatică, abundând de cacofonia ca şi.

Vreau să spun mai că eroul acestei nefericite întâmplări este pilotul Iovan, care s-a sacrificat ca pasagerii să ajungă vii la sol. Din nefericire pentru el şi pentru tânăra rezidentă de spital însă acest zbor s-a terminat tragic, murind din cauza rănilor şi frigului.

Aş mai comenta şi altceva, asta din discuţia cu un medic.

El crede că vinovăţia morală pentru accident îi revine medicului Irinel Popescu. Se presupune că a insistat pentru acest zbor în condiţii nefavorabile.
Pe de altă parte se observă şi din situaţia în care răniţii sunt trataţi la Cluj, că între medicii clujeni şi cei bucureşteni există o tensiune.
Cei din Cluj şi-a dori să aibă o unitate de transplant de ficat la Cluj, dar Irinel Popescu refuză din egoism.
Dacă ar fi fost la Cluj o astfel de unitate nu ar mai fi fost nevoie de deplasarea medicilor din Bucureşti, plecau clujenii la Oradea cu maşina.

O altă chestiune şi mai teribilă, s-a întâmplat la Bucureşti, un procuror a început să pună întrebări la Elias, dacă nu cumva această deplasare era privată, dacă această acţiune ar putea fi trafic de organe.
Această ipoteză la fel de obscenă şi ticăloasă şi a fost preluată pe nemestecate de altă televiziune expertă în mizerabilisme România Tv. Să le fie ruşine că au îndrăznit să dezbată o astfel de ipoteză în mijlocul unei tragedii!
Asta-i justiţia tocmai lăudată de MCV, abundă de cretini, care ar trebui trimişi la plimbare, nu la cercetări juridice!

Despre noi românii se poate şi vorbi de bine, există încă solidaritate şi responsabilitate.

Doar câteva stele puse unor impostori cu grade de generali trebuie smulse şi ăştia trimişi la pensie sau unii chiar la puşcărie!

Şi în această dezbatere a avut o poziţie extrem de pertinentă doamna Pippidi în comentariul din România Liberă.
Dar nu ştiu cum în focul dezbaterii s-a trezit să facă comentarii despre Aeroportul Otopeni, care poartă numele unui aviator, Henri Coandă care nu ar fi realizat nimic semnificativ?

Păcat cu această gafă, doamna Pippidi s-a acoperit de ridicol. Dacă nu te pricepi nu te băga, ajungi la fel ca păreriştii care murdăresc ecranele.

  

11 comentarii:

  1. j, gata se intampla constant. nu mai comentez decat despre peste !

    RăspundețiȘtergere
  2. Cica pe ziaristele alea proaste si pe procuror le-ar fi trimis Basescu....

    RăspundețiȘtergere
  3. Iar Stroe ,min.USL ,prin caracterul partidelor unite a zis : "nu-mi dau demisa ! " si ca ii pare rau totusi ca s-a intamplat in timpul mandatului sau....ce mai zici de ziariste proaste ? Pai,macar asta-i ministru si-i mai prost...nu ? De ce nu ai comentat aceste aberatii daca esti impartial ? ( aiurea...)Sau comentai NUMAI daca era PD ist ?

    RăspundețiȘtergere
  4. Draga Joe, Nu fi trist: se intampla si la case mai mari (CNN, etc.) si cu reporteri/e nu chiar "noutzi", in situatii similare - cu intrebari stupide, jenante, prost puse si fara nicio considerare / decenta elementara. V.

    RăspundețiȘtergere
  5. Basescu e de vină, ştie si Gâdea, ştie şi Joe (dar încă nu ne spune)!

    RăspundețiȘtergere
  6. Joe,
    Daca ""padurarii"" nu se uitau la TV sa se informeze de accident nu se mobilizau sa plece si sa-i gasesca pe doctori!!Problema nu este reporterul ci cazul in sine.Adica numiri politice pana la cel mai de jos nivel in activitatile statului,iar numit politic=incompetent.

    RăspundețiȘtergere
  7. A cauta vinovati acum, a face din nou politica, e cam mizerabil. Toate se intimplau cu orice presedinte, guvern, ministru sau sef pe nu stiu unde. Aici e de vina mentalitatea de "treaba romaneasca", "ca la noi la nimeni", " mai dai un ciocan, ca tzine". Si din pacate , greseala pilotului. Un instructor de zbor, coleg cu el , spune ca in conditiile alea, el s-ar fi intors la Sibiu, curata avionul in aer la 1000m sau la sol si "poate" pleca mai departe. Sa cobori la munte atit de mult si pe ceata, a fost sinucidere. Din pacate nu numai pentru el. Restul , ce a urmat, e "treaba romaneasca" , din care unii vor sa faca iarasi politica. Singurul lucru cu adevarat ciudat e cum de n-au reusit aia care stiu exact unde si ce vorbeste fiecare la mobil, sa localizeze la metru locul !? Sper ca n-au vrut si aia sa faca politica...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mircea dragă,
      citeşte şi ipoteza mea privind epopeea identificării corecte a poziţiei!

      Ștergere
  8. Daca nu era pilot Iovan ,astazi nici nu se mai discuta de accident.Daca erai atent, pana cand s-a aflat cine era pilotul avionului ,problema era bagatelizata ,inclusiv de Ponta&co ,dar mass-media tabloida dupa ora 15 a doua zi ,mai ales ca a si decedat Iovan,toata treaba s-a tabloitizat cu:Romanita ,Tatoiu ,Condurateanu ,Balan ,etc.,iar Guvernul n-a fost pregatit ptr.asa ceva.Sa nu uitam ca-n Macedonia ,primii au sarit in ajutor turistii din zona .Asa patesti cand ta ca politician te tabloitizezi !!!

    RăspundețiȘtergere
  9. "Consider că din punct de vedere operaţional structurile proprii şi-au făcut datoria potrivit competenţelor, în condiţiile date, dar aşa cum «iarna nu-i ca vara», şi la munte nu este ca la câmpie. Oamenii care au intervenit în munţi sunt aceiaşi care intervin în toate situaţiile, riscându-şi viaţa pentru a o salva pe a altora. Că au ajuns primii la locul accidentului localnicii, este foarte bine. Le mulțumesc în modul cel mai sincer. Dar acasă la tine găsești un lucru chiar dacă este noapte, fiindcă știi traseul și unde l-ai pus. Salvatorii sunt cei care au știut muntele, au mers vara, dar și iarna pe el, fără a vorbi despre distanțele de unde s-au deplasat forțele de intervenție. Dacă am remușcări pentru victimele accidentului: DA. Dar am aceleași remușcări pentru toate victimele produse pe timpul situațiilor de urgență: și cei șase oameni căzuți în canalul Dunăre — Marea Neagră acum câteva zile, dar și colegul nostru înghițit de malul de pământ la Fetești. Ar fi bine dacă i-am putea salva pe toți", spune Ion Burlui.

    Da Joe,pe general nu-l duce mintea ca structurile de salvare trebuie sa cuprinda,platiti,in fiecare zona,oameni destepti precum Argentin.Care s-a dumirit de la televizor ,re la intrebarile alea stupide unde trebuie sa caute.Traiasca TV de actualitati !!!
    Mircea Popescu

    RăspundețiȘtergere
  10. Ca "organele" au ajuns prea tirziu la epava, am vazut, localnicii au fost mai devreme. Dar apoi tot ei au carat ramasitele in caruta, fuselajul remorcat de un tractor, sigur dupa ce au facut surcele partea din fatza, bordul, unde ar mai fi fost eventual niste urme de stabilit. Iar acum, jos intr-o parcare , au aparut si "ORGANELE" de ancheta, procurorii infailibili, care vor restabili "statul de drept". Imagini demne de comici vestiti ai ecranului, "ca la noi la nimeni". Geamparale institutionale...

    RăspundețiȘtergere