vineri, 24 ianuarie 2014

România, stat artificial?

Astăzi Adevărul ne blagosloveşte cu un interviu dat de Vasile Ernu, blogger al acestei publicaţii.

Cine este Vasile Ernu? Este un basarabean stabilit în România. Este cunoscut pentru un volum intitulat:
Născut în URSS

Acest domn, mai mult tovarăş este hrănit de lecturi marxiste şi este lider al unei Platforme on-line CriticAtac cu puternice atitudini de stânga.

Acest interviu însă întrece orice aşteptări, adică te lasă cu gura căscată, ţi se face gura pungă şi declanşează un cor de dezaprobări pe forum, cu o singură excepţie, sub care suta la sută se ascunde un ungur!

Am citit tot interviul, cu toate că, uneori m-au luat şi pe mine nervii! Am citit şi cu atenţie reacţiile. Am observat că forumiştii politici enervanţi şi cretini lipsesc şi aşa este bine! Ei ar mai fi lipsit!

Ce am observat?
Că domnul Ernu este un stângist cu idei tipic comuniste.

El face o apologie a industrializării Basarabiei făcute de sovietici. Acelaşi lucru l-a făcut şi Ceauşescu, care a fost rezultatul? Un dezastru complet, industriile dezvoltate erau complet inutile, care consumau resurse îngrozitoare stoarse din agricultură şi o înfometare generală a românilor, cu totul asemănătoare cu cea din URSS când am vizitat-o în 1977. 

Minciuna stângistă a dezindustrializării este contrazisă de industria auto românească, industrie care acum concurează cu succes pe lângă marii producători europeni, chiar dacă integrată într-un astfel de gigant auto transnaţional. 
Industriile producătoare de maşini industriale au dispărut pentru că nu a mai existat piaţa internă, dar şi pe piaţa externă nu au mai avut căutare. Au pierit şi industrii din nepăsare şi prostie cum este cea legată de maşinile agricole, dar asta-i altă poveste.

Agricultura românească după şocul decolectivizării şi a reîmproprietăririi a suferit un declin, dar acum nu prea mai găseşti terenuri agricole necultivate şi există alimente suficiente.

Da, suprapopulaţia industrială a trebuit să migreze afară, dar dacă se reia creşterea economică şi apar noi investiţii şi remuneraţii pe măsură cei plecaţi vor reveni.

Ernu este campionul Republicii Moldova ca stat independent, care are elite, blabla...
Asta arată că sedimentele urii anti româneşti este extrem de puternică în Basarabia. Există şi un egoism a acestor elite produse în vremea sovietică. Dra şi realitatea arată că suntem departe de unificare.

Cu toate că se dă român, nu prea simte româneşte, se simte mai bine pe lângă Marx. 
Toată aiureala lui marxistă are legătură cu secolul XIX şi nimic cu cea de acum! Ernu se hrăneşte cu idealurile mişcării Narodnaia volia, care s-a degradat în bolşevismul şi care a adus nenorociri îngrozitoare Uniunii Sovietice moştenitoare a Imperiului Ţarist.
Fundamental stânga îngrădeşte libertatea şi sărăceşte, dreapta creează bunăstare. Cred că tovarăşul Ernu vizitează doar Moscova şi nu Occidentul. 
Vasile Ernu te lasă cu gura căscată când îşi expune ideile.

Singurul remediu pentru prostiile din capul acestui tovarăş este să-l citească pe Braudel, ca să vadă cum s-a construit Occidentul. 

Ideea principală a lui Ernu este artificialitatea statelor care sunt creaţii contra naturii!!
Întrebat de România, Ernu resuscitează teza că acu 300 de ani ce era România? Nu exista, erau doar două principate extracarpatice cu locuitori ce aveau în comun limba, împreună cu Ardealul, dominat însă de unguri. Singurele state naturale au fost cele fasciste, printre care îngrămădeşte şi România.  Ernu recunoaşte, inconfortabil, că statul artificial România o duce bine, că proiectul a reuşit. După care pune tunurile pe aspiraţiile occidentaliste şi pe supunerea faţă de Occident, Bruxelles, etc.

Bătutul câmpilor cu artificialitatea României şi a altor state europene şi fascismul statului dictatorial 1940-1944 arată foarte multă ignoranţă despre istoria tării căreia îi este cetăţean. 

De asta e nociv să citeşti doar Marx, predispune la prostire! 

Vă invit să-i citiţi opiniile şi să vă cruciţi şi dumneavoastră!


http://adevarul.ro/moldova/social/de-romania-republica-moldova-state-artificiale-exploda-bomba-sociala-europae-1_52e262f0c7b855ff56c2958d/index.html

4 comentarii:




  1. Anonim24 ianuarie 2014, 23:53

    nu prea inteleg. te deranjeaza ca Moldovenii nu vor sa devina parte a Romaniei ? poate tocmai reactia asta nationalista a ta ii sperie. parca il consideri tradator pentru ca in loc sa aiba un presedinte la Chisinau nu vrea sa aiba un presedinte la Bucuresti. Stii ca in 1918 unirea a fost conditionata ? Stii ca Bucurestiul nu a respectat nimic ? Si daca intra in UE ce rol mai are Romania ? Cum e cu Catalunya, Pais Vascos , Scotland, Corsica, Bretagne, Vallonia, Flandra, Padania etc. ? m
    PS: fiind Marxist nu e o vina. Ba chiar e mai modern (v SUA, Franta, Italia etc) decat tine cu statul national.
    PS2: Braudel vorbeste de mecanismele dezvoltarii civilizatiei (Europene) si nu de statul national. Ori el ori De Goff spune ca omul medieval si mai mult, omul renascentist nu avea sentimental national. Sii flamanzii si piemontezii erau burgunzi.
    PS3: tu de ce vrei unirea cu Basarabia ? Ce crezi ca iti adduce tie in plus ? (te rog, nu imi spune ca lupti pentru "binele national". Cum ar suna ca Republica Moldova sa ceara alipirea restului Moldovei ? ceea ce in fond ar fi mai aproape de adevarul istoric :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Prin comentariul asta te apropii de Banciu! :o))
    Si ai uitat de dreptul la libera exprimare! Lasa omul in pace, asta este democratia!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Prin comentariul ăsta amice anonim care ar trebui să te prezinţi, faci niste afirmaţii care mă bagă-n ceaţă!
      pe ce te bazezi când baţi câmpii cu Banciu?

      Ștergere
    2. Joe, incepi sa vii de acasa. Imi place ce spui aici. Gandirea lui Ernu este specifica grupului stangist retrograd antiromanesc cu privirea mereu indreptata spre Moscova. Nicio legatura cu stanga de tip European sau Nordamericana. Comunitatea lor de idei este mai larga, cuprinzindu-I pe alde Rogozanu, Cernat, in general platforma Critic/Atac, remarcata de Manolescu in http://www.romlit.ro/o_nou_critic_de_direcie_n_cultura_romn . Asta da tupeu la Ernu, sa traiesti in Romania si s-o consideri stat artificial. Romanii ar trebui sa-I arate acestui intellectual ratat cum arata un kick in the ass.
      Din pacate tipul asta de gandire este foarte raspandit peste Prut. In afara unei minoritati basarabene care doreste o unire cu Romania, restul nici nu se gandesc. La inceputul anilor ’90 am cunoscut doua basarabence gazduite in casa mamei mele pentru citeva nopti (venisera cu o grupare corala, la invitatia corului in care canta mama si pe cheltuiala noastra). Purtau nume romanesti, dar vorbeau o romana stricata (secondary language cum spun englezii). Le-am intrebat direct, vazand ca sovaie in a-si exprima o pozitie personala fata de unirea cu Romania, daca pina la urma au o preferinta intre noi si rusi. Au refuzat sa se exprime. Dar raspunsul a venit prin tacere. Mi-au spus la urma ca le este foarte teama ca Romania o sa le ia vinurile. Femeile astea erau total mankurtizate. Asa si cu Ernu. Nicio speranta. Lari

      Ștergere