sâmbătă, 11 ianuarie 2014

Vizita doamnei Nuland, o mare dezamăgire pentru martorii lui Băsescu!

Evenimentul prilejuit de vizita Subsecretarului de Stat Victoria Nuland în România a stârnit multe declaraţii şi comentarii. 
A fost vizita celui mai important demnitar american sosit în România de la vizita celui pe care la înlocuit doamna Nuland, adică Philip Gordon în vara lui 2012!
De această vizită se legau mari speranţe din parte patrioţilor, descendenţi ai boierilor pârei la Stambul, care a dus la căderea multor capete de domni şi voievozi cucare altfel ne mândrim prin istoria neamului. Mai rea comportare şi decădere ruşinoasă a moravurilor româneşti din secolele XV şi XVI nu a fost decât întrecută în vara lui 2012, de oengiştii strâns legaţi preşedinte, de securiştii disperaţi să stea cu naşu'n suflet (adică domnul Traian Băsescu). 
Acu' un an jumate Philip Gordon a aterizat în România ca paşalele otomane, care schimbau intempestiv domnia la Valahia sau la Moldova. 
Comportamentul acestui domn acreditează anecdota cu invenţia diplomaţiei americane, care s-a făcut doar ca să nu mai fie diplomaţia germană cea mai proastă din lume!

Ei bine doamna Nuland s-a comportat complet deosebit. Să fie şi lipsa primului ministru Ponta care se pare nu a dorit să se întâlnească cu un diplomat cu rang redus, încordându-şi cu aroganţă  în acest fel muşchii?

Vizita doamnei Nuland a avut loc doar la insistenţelor emisarilor domnului preşedinte?

Oricum s-a întâlnit imediat după sosire cu preşedintele, apoi aflăm că s-a văzut cu Kovesi, şefa DN, cu care nu a schimbat decât generalităţi (apud corespondenţă B1tv).

Azi de dimineaţă a fost în vizită la domnul Ministru de Externe, Titus Corlăţean, pe care-l mai întâlnise la Vilnius, la o altă întâlnire a diplomaţilor din zona est europeană.

Am aşteptat declaraţia de presă a doamnei Nuland la Ambasada SUA în jur de 11.30. În această declaraţie finală şi extrem de scurtă doamna Subsecretar de Stat a spus c[ vizita sa este prilejuită de aniversarea de 10 ani de apartenenţă a României la NATO, a subliniat că România este un aliat leal al SUA şi s-a bucurat că România este un mentor al Republicii Moldova în materie de dezvoltare democratică.

După încheierea acestei scurte declaraţii am văzut mutra lui Mircea Marian, un martor dedicat al lui Băsescu, care trăda o imensă nemulţumire. Nu tu nimic care să-ţi dea prilejul să faci praf  Guvernul USL sau Parlamentul!

Aici este iarăşi un semn de întrebare, că de ce a Nuland nu a dorit să să se întâlnească cu preşedinţii celor două camere ale Parlamentului? Dacă era ceva de discutat în domeniul nerespectării sau unor derapaje ale democraţiei acolo era locul!

Imbecilitatea sinistră a lui Valeriu Zgonea, care a trecut intempestiv legea cu scoaterea demnitarilor aleşi din sfera funcţionarilor publici şi legea amnistiei, care de altfel a căzut la vot, a furnizat muniţie suficientă pentru Traian Băsescu despre presupusa superimunitate a parlamentarilor! Cine vorbeşte? Singurul personaj superimun, apud Daniel Morar din România.

Cei doi vectori ai băsismului jegos şi mincinos, B1tv şi Evenimentul Zilei s-au agitat degeaba, nu prea au reuşit să scoată ceva cu care să-l desfiinţeze pe Ponta, pe Antonescu, şi pe ceilalţi uslinoşi, citând din Nuland, sau dacă au făcut asta,  au făcut-o minţind cu neruşinare! Cel mai agitat părea a fi clientul blogului meu, Vladimir Tismăneanu, care posta pe EVZ putative declaraţii ale doamnei Victoria Nuland, care m-au făcut să mă întreb dacă nu cumva Tismăneanu este vreun asistent ale acestei doamne Asistent pentru Secretarul de Stat Kerry?

Doamna Nuland a venit, a discutat cu anumiţi factori politici şi demnitari şi a făcut declaraţii demne de o descendentă a Albionului, de unde subtilitatea politică nu s-a transmis şi coloniştilor americani, care au declanşat Revoluţia Ceaiului!

Că sunt prostii comise de parlamentarii români sau de membri ai Guvernului, asta este o realitate neplăcută, care trebuie evidenţiată şi combătută.

Că există multă mediocritate şi impostură în rândurile USL şi asta este o realitate. Dar impostorii şi ticăloşii sunt la fel de numeroşi şi în Opoziţie! 

Ipocrizia jurnaliştilor năimiţi de Băsescu şi ai lui cât şi bucuria lor neghioabă de a-i turna pe adversarii politici de la USL în afară, la Bruxelles sau pe la Washington, ca acolo să reacţioneze negativ este de o nerozie şi lipsă de patriotism egală cu imbecilităţile legislative useliste.


Din fericire, Doamna Victoria Nuland nu a picat în capcana haznalei politice dâmboviţene!

7 comentarii:

  1. No offense Joe, dar ai mai produs o data in plus o postare pro domo sua. Nu poti scapa de satisfactia elevului scapat de o paruiala zdravana dupa o sedinta pe clasa cu parintii. L

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adică, ce vrei să insinuezi dragă Lari?
      Dacă doamna Nuland a venit doar să ne felicite că suntem în NATO de 10 ani, de pe vremea, vrem nu vrem a binomului Iliescu - Năstase este rău?
      Dacă venea precum Gordon să facă declaraţii necontrolate şi false, noi să stăm plecaţi să zicem că-i bine?
      Şi tu te oftici?
      Mă scârbeşte caracterul românesc de gudurat pe lângă cei mari!
      Îi prefer pe polonezi care dau şuturi trufaşului Albion că ar vrea să iasă din UE! Şi mai boicotează şi Tesco!
      Un anume comportament umil mă scârbeşte profund, sper că şi ăsta este un motiv că ai plecat de aici, unde capul plecat sabia nu-l taie?
      Nu ai observat că sunt un critic decis al derapajelor oricui?
      Că nu pup pe unii ca să mă iubească alţii şi mai puţini?

      Ștergere
    2. nu va face sa va simtiti mandru ca aveti nevoie de o sedinta cu parintii ? Se pare ca altii nu au aceiasi reactive. Vezi Karzai...m

      Ștergere
    3. Singurul fapt de semnalat e ca Primul Ministru "n-a avut timp". In rest nu e nici motiv de tristete pt basisti, nici de bucurie pt. anti-basisti. Asistenta - secretarului-adjunctului.... face impresie doar in Romania, unde si o "flatulatie" americana e luata drept Chanel No 5 . A aruncat macar cu margele din poarta ambasadei !? sau cu oglinjoare...

      Ștergere
  2. Mai este ceva timp pentru a sarbatorii cei 10 ani ai intrarii in NATO (29 martie). Sa fim seriosi, fara derapajele din Black Tuesday si fara recenta poveste a condamnarii lui Nastase, Nuland nu si-ar fii schimbat agenda turneului european, ca sa includa si Romania. Si nu am mai discuta acum subiectul asta. Nu PNL-ul a creat situatia asta si nu vad pentru ce ar trebui sa raspunda in locul PSD-ului. Cune sta drept si este corect nu are nevoie sa se explice. QUI S'EXCUSE S'ACCUSE. L

    RăspundețiȘtergere
  3. Joe, doamna Nuland este diplomat, gandeste de doua ori si vorbeste o data.Tu nu ai prea inteles nimic. Interesanta este declaratia lui Corlatean.

    Maine poimaine o sa ingrosi si tu randurile celor care plang dupa Ceausescu.

    RăspundețiȘtergere