vineri, 14 februarie 2014

CNSAS şi fascinanta securitate

CNSAS a apărut iarăşi în breaking news.
Acum această instituţie l-a mai spălat încă odată pe Traian Băsescu. Nu cred că asta îşi imaginase Ticu Dumitrescu, când luptase ca să se înfiinţeze. 

Traian Băsescu a fost marinar, căpitan de navă, şi obligatoriu trebuia să te vezi cu securiştii în situaţia lui, iar pentru a ocupa postul tehnic de la Anvers trebuia să prezinţi încredere pentru scelerata instituţie! Doar pentru proşti, fraieri şi mai nou martorii intelectuali ai lui Băsescu acesta a mâncat usturoi şi gura nu i-a mirosit. Dacă-l urmăreşti îţi sar în ochi aceste reflexe de securist nesimţit care-i caracterizează comportamentul public.

Ce rânjeşte temuta instituţie! Fascinantă, da, cum să nu , dacă a reuşit să-i compromită pe adversarii comunismului!

I.-a umplut de căcat pe toţi adversarii regimului dejisto-ceauşist, iar celor cărora le mirosea gura a usturoi, le-a dat cu apa de colonie din dosare.

Prima fază la înfiinţarea CNSAS a fost să-i dovedească de turnători pe toţi venerabilii liberali, că bieţii ţărănişti nu mai însemnau nimic.

Uite aşa  Ionescu Quintus, Conu Alecu Paleologu, Amedeu Lăzărescu au devenit nişte  scârboşi şi jegoşi turnători. Faimosul jurnalişti CTP, rudenie de securist, orice ar zice, se declara scârbit că a stat lângă Lăzărescu. Mai toţi au dat apoi ortu' popii, doar Quintus, cu obraz mai gros face azi vreo 96 de ani!

Apoi a venit vremea scriitorilor. Dacă Ion Caraion, un extraordinar poet a fost dovedit ca un turnător  la fel de talentat, problematic este cu alţii unde turnătorie este mai greu de dovedit, cu toate că CNSAS se străduieşte pe unii să-i vâre în hazna.

Şi aşa au intrat şi răposatul Adrian Marino, fost deţinut politic ţărănist, marele romancier postbelic Nicolae Breban, criticul de la Europa Liberă Mircea Iorgulescu, şi mai nou chiar dacă cu legitimaţie de necolaborare istoricul Dinu Giurescu. Ultimul probabil pentru că este cu alde Voiculescu. Cum bine se  exprima Gabriel Andreescu Giurescu este blamabil pentru ce face acum, nu pentru vremurile comuniste.

Cum dracu doar inamicii comunismului sunt răi din punctul de vedere CNSAS, iar jigodii patentate tip Eugen Barbu, Eugen Dragoş, Dan Fruntelată, Vadim Tudor sunt bine mersi, nu-i doare capul?

În acelaşi timp ICCMMER instituţia fuzionată pe vremea lui Volodia T. şi a nulităţii juridice Ion Stanomir, care în vremea bocisto-băsistă se  ocupa de seminarii nord americane, acum pune sub acuzare torţionari!
Sunt nişte epave, pentru că victimele lor sunt sub pământ de mai mult de cinci zeci de ani. Dar crimele lor sunt imprescriptibile! Şi trebuie judecaţi pentru dreptate, nu să guste puşcăria de tip nou, care este un sanatoriu pe lângă ce inventaseră ei în anii '50!

Măcar aici fascinanta securitate cu braţul ei lung nu a mai fost eficientă. Este eficientă doar în mizerabilele ei dosare instrumentate de nişte pupeze, adulate acum de aşa zisa societate civilă.

Dacă eu aş face aceste constatări s-ar putea ca unii să-mi zâmbească superior, de aceste lucruri se plâng de şi deplâng CNSAS Marius Oprea şi Gabriel Andreescu. Aceştia au fost victimele securităţii şi nu cred că ar avea cevaşilea partis-pris-uri, cum încearcă jenant să sugereze nişte deontologi strânşi în pseudo grupuri civice.






8 comentarii:

  1. in societatile controlate, cel mai imprevizibil lucru este istoria !m

    RăspundețiȘtergere
  2. Esti un pic confuz,detesti ca Paleologu,Quintus,Lazarescu au fost scosi securisti-informatori ( pai,daca asa a fost? putem schimba noi ceva ce s-a petrecut ?...) nu prea esti de acord ca E. Barbu,Vadim,Fruntelata ca nu au semnat cu securitatea documente ( sau nu sau gasit pana acum semnaturile...) esti incert cu Voiculescu-vulpea-vulpiilor care fiind dir.gen,la o institutie de comert exterior nu avea voie nici portarul sa nu fie securist,pentru ca asa vrei tu iar cat despre Basescu,ca de-altfel si GADEA tizul tau ,iti sare sapca din cap strigand in gura mare : marinaru,securistu,etc etc. Parca e mai bine,dupa tine,sa conduca tara un tip cu studiile la Moscova decat la Lic.N.Balcescu din Cta. Ma rog,,,,d.m.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bă Dorule într-o singură privinţă ai dreptate, aia cu Voiculescu comerţul exterior şi portarul!
      Oare Băsescu unde era nu tot la comerţ exterior, sau o fi fost la unul interior belgian?
      Ştii treaba aia cu grădinarul stropit, era Băsescu la Anvers să salveze flota română de influenţele nefaste ale securităţii?

      Ștergere
    2. cred ca e bine sa conduca unul cu studiii..m

      Ștergere
    3. e cei pe care vor sa ii piarda, zeii le iau intai mintile...m

      Ștergere
  3. Joe nu ai nici o sansa ca esti inconjurat !! Nu vezi cum sar sa-l apere ?! Intamplator in cazul lui Quintus stiu mai multe deoarece era prieten cu bunica mea si stim la ce santaje si atrocitati a fost supus. Noi am pierdut 3 membri de familie prin beciuri si stim ce a insemnat sa fii evacuat din casa sa faca canal, sa piarda locuri de munca cu studii superioare si sa fie trimisi la munci de "reeducare". Vremuri de trista amintire pe care le retraim pe alte spirale. C

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este trist când unii parcă n-au trăit aici, ci parcă doar pe la New York şi Londra, nu prin "iepoca" de aur a lui Ceauşescu!

      Ștergere
  4. Joe, sunt absolut de acord cu tine ca anumite cercuri au reusit ca, prin dezvaluirile CNSAS,
    sa fie compromisi cu precadere oameni de treaba si de buna calitate: atat fosti detinuti politici,
    cat si altii, ca jurnalistul Carol Sebestyen sau Mona Musca.
    In ce-l priveste pe Basescu insa, eu cred ca el nu a fost, ca Voiculescu, atat informator
    cat si, de la un moment dat, ofiter de securitate, ci probabil numai ofiter de securitate.
    Basescu a facut bine inteles rapoarte de serviciu, cand era capitan de nava. Plesu spune intr-un interviu
    ca a vazut un astfel de raport: doi marinari s-au batut, Basescu scrie cum a fost tarasenia
    si incheie spunand ca "toata povestea asta m-a enervat, dupa cum ma enerveaza si faptul
    ca trebuie sa scriu acum despre asta". Mi se pare tipic Basescu. In fine, nici eventualele rapoarte (si note
    de relatii) din postul de la Anvers nu inseamna politie politica si nu era nevoie ca Basescu sa fi fost
    informator pentru a primi acel post, desi era poate indicat sa fie ofiter de securitate.

    RăspundețiȘtergere