miercuri, 26 februarie 2014

Privind o hartă


Priviţi această hartă!
Şi vă cruciţi!
Deci ce se va întâmpla în concepţia geopoliticienilor ruşi cu nostalgii staliniste!
Rusia evident iese câştigătoare şi anexează hălci din fosta măreaţa URSS spartă în 1991! Şi are o aprobarea Europei dezagregate.
Dar cel mai simpatic este când putativii (posibilii, etc) partneri ai Rusiei.
Să-i luăm pe rând!
Finlanda partenerul Rusiei şi fostei URSS. Da, după al Doilea Război Mondial s-a vehiculat finlandizarea. Finlanda a pierdut în 1940 partea de est, dar după un război de iarnă în care bolşevicii au suferit crunte înfrângeri din partea patrioţilor finlandezi. Mannerheim a fost aliatul naziştilor dar s-a menţinut în graniţele Finlandei istorice, nu ca noi care am depăşit Nistrul!
Nu cred că Finlanda este partener al Rusiei, economic, în mod sigur, dar politic sau militar ar fi unul din cei mai îndârjiţi duşmani, la fel ca toată Scandinavia, Norvegia, Danemarca, Şi mai ales Suedia cum o recunosc politrucii micimani. Iar pe lângă ei sunt cu trup şi suflet anti-ruşi balticii. Nu mai comentez inamici tradiţionali ai Rusiei unde Polonia şi noi suntem la loc de cinste.
Nu cred mici în Turcia ca neutră, există şi acolo un anti-rusism istoric, de aceea turcii îi privesc pe români ca aliaţi în Marea Neagră.
Penibile sunt evaluările cu o Austrie favorabilă, inamic istoric şi o Croaţie la fel care este extrem de înstrăinată de susţinerea inamicului Serbia de către ruşi.
Haioasă este Ungaria aliată a Rusiei! Or fi uitat asediul Budapestei din 1956!
Austria o fi aşteptând afaceri dar se uită duşmănia istorică.
Despre Franţa şi Germania aliatele Rusiei nici nu mai merită discutată această gugumănie!
Merkel are acum nevoie de ceva gaz, ruşii îi respectă pentru că au asediat Moscova în 1941, dar cam atât!
Am lăsat la urmă Ucraina.
Rămân la ideea că o agresiune împotriva Ucrainei va declanşa o revoltă anti - Putin. Cât de mult ar dori Crimeea să revină la Rusia anexarea ei ar însemna un război fratricid. Aici nu-i minuscula Gruzie, sau româneasca Republică Moldova. 
Toată harta asta este o prostie imensă!
Un război de secesiune a Ucrainei ar însemna un război mondial în care Rusia învinsă ar deveni un fel de Germanie postbelică, cu forţe de ocupaţie şi româneşti din partea NATO!

P.S. Ştire din  această seară de la Bruxelles, 28 de miniştri de externe NATO au dat asigurări privind integritatea Ucrainei ministrului de externe ucrainian.
Q.E.D.!!!!!!

2 comentarii:

  1. Un comentariu corect. Nu este clar de unde provine harta asta si cine a facut-o. Cred, mai degraba, ca este o facatura. Presa cu adevarat serioasa nu a preluat-o. Insa ceva adevar este in ea.
    O corectie. Vezi ca Ungaria este colorata in visiniu. Deci este considerata in Euroamerican core.
    Cei indragostiti de maica Rusia probabil ca ne-ar prefera colorati in galben sau portocaliu. Oricum Romania este intr-o companie selecta alaturi de UK, Suedia,Tarile Baltice, Georgia si Polonia. Sa ne bucuram macar din punctul asta de vedere.L

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dragă Lari,
      Este creaţia geopoliticienilor ruşi, cum am mai spus!
      Nu te lăsa păcălit de propagandă!
      În România nu sunt decât câţiva, dar sunt sigur că le este frică să o spună clar, care ar dori alăturarea de Rusia. Nimeni sau apoape nimeni nu-i fericit de imperialismul rusesc!
      Pe de altă parte oricine din Europa sau din lume este amatoare de afaceri cu Rusia, doar numai de afaceri!
      Singura ţară mică care acceptă protecţia rusească este Armenia, dat fiind istoria ei cu Imperiul Otoman şi urmaşul Turcia!

      Ștergere