luni, 3 februarie 2014

Prostie şi răutate administrativă

Citesc de un caz petrecut în judeţul nostru şi nu-mi vine să cred. 
La Uda o comună din vestul Argeşului printre dealuri un bătrân de 84 de ani a dat telefon la 112 din cauza faptului că uliţa lui era blocată de zăpezi.
Şi în loc de curăţenie la poarta bătrânului a aterizat miliţianul comunei cu o amendă de 500 de lei, probabil comandată de primarul din Uda. Care primar se justifică de faptul că a curăţat căile de comunicaţie a le comunei, dar că ulicioara bătrânului era prea mică pentru utilajele primăriei şi a pus un individ care prestează munci pentru ajutor social.

Că amenda i-a fost dată de primarul imbecil, că sunt cei de la MAI nu importă, asta arată că avem o administraţie plină de imbecili fără inimă!

3 comentarii:

  1. Primarul nu poate da ordine Politiei ! Poate cel mult sesiza si Politia decide. Ori Politistul a actionat la comanda (politica, cum altfel caici e primar ales) ori a reactionat din proprie initiativa la sesizarea Primarului si a dat o amenda in afara cadrului legal. In ambele variante Politistul trebuie dat afara si seful sau direct pedepsit intr-un fel sau altul pentru ca trebuie sa isi asumea prostia subordonatilor. Trebuia sa isi dea seama ca e idiot si ne-pregatit professional inaint de a face o tampenie grava. V czul avionului. Nashpa nu ? M

    RăspundețiȘtergere
  2. Poate ca primarul raportase dezapezirea totala a comunei si, in aceasta situatie, o alta varianta a realitatii nu putea fi acceptata. Astfel, solicitarea batranului a fost considerata un abuz de 112, care nu se confirma si care abuz se pedepseste, desigur. Daca primarul a raportat inexact, ar trebui demis de prefect sau alungat de cetateni. Daca cei care l-au amendat pe batran au facut-o pe baza informatiilor de la primarie, atunci trebuie ca primarul sa suporte si amenda batranului inainte de a fi destituit. Avocatul poporului ar trebui sa se sesizeze si in astfel de situatii, pentru ca cei vinovati sa raspunda si penal.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna analiza. Joe, ia aminte! Postarile tale ne lasa adesea cam nedumeriti.

      Ștergere