marți, 4 martie 2014

Brzezinski, Leancă, Ponta şi Băsescu

Brzezinski, marele expert în război rece publică un  interesant articol în Washington Post, care are în esenţă un pasaj de mare interes pentru noi.
El spune că în condiţiile create de agresiunea lui Putin în Crimeea sunt în primejdie ţările NATO din flancul est european,Ţările baltice, Polonia şi ...România!
Şi pentru aceasta trebuie întărit acest flanc militar cu trupe americane.
Dacă ar fi un părerist de pe malurile Dâmboviţei, această opinie n-ar conta, dar autorul de pe malurile Potomacului apare şi în articol că a fost national security adviser from 1977 to 1981

De asemenea într-un gest deosebit şi fără precedent, ţinând cont de importanţa statului, Iurie Leancă, premierul R. Moldova, în vizită la Washington, este invitat la prânz cu preşedintele Obama.
Secretarul de Stat Kerry se află la Kiev dân d asigurări pentru sprijinul Ukrainei. Este clar că aceste gesturi l-au cam pus în defensivă pe Putin care nu vrea răuboi în Crimeea. 

Cel mai amuzant este videoclipul cu soldaţii ukrainieni neînarmaţi în marş spre cazarma lor blocaţi de militari ruşi fără însemne. Ukrainienii mărşăluiesc cu steagul URSS şi al Ukrainei în frunte. Opriţi de militarii înarmaţi până în dinţi ofiţerul ukrainian le dă replica  că în spatele lor se află ....americanii!!!!!

Pe fondul acestei stării de mare tensiune în imediata apropiere a României ce se întâmplă la noi?

Ponta a ajuns în parlament să aprobe un guvern, dar nu ăla al USL, ci unul sprijinit de UDMR cu care a negociat în seara victoriei de 12 dec 2012. De atunci se pregătea să-i readucă pe unguri la guvernare!

Am sperat până în ultima clipă că va apărea un compromis şi-l vom avea pe Johannis la guvernare. N-a fost să fie, este mai acceptabil Kelemen Hunor, vice-priministrul lui Boc. 
Vina o poartă împărţit şi Antonescu şi Ponta, aveam nevoie de un guver  cu o puternică majoritate. Spre onoarea lui Antonescu şi-a dat  demisia din postul de Preşedinte la Senatului României, Ponta, nu!
Dar în ecuaţia asta creată cu guvernul ăsta super tehnocratic cu harvardiene care terminat şcoala recent trebuia să-şi bage coada şi diavolul Băsescu. A inventat un motiv că să nu fie învestiţi la Cotroceni noi miniştri. Să mai aştepte până pensionarii de la CCR se vor reuni! 

Asta în ce timp în vecinătate se desfăşoară evenimente extrem de periculoase, avem un guvern de demisionari, că ăştia noi sunt aprobaţi de Parlament, dar nu-s valabili şi generalului de izmene Oprea îi expiră termenul de interimar la Interne!
Dacă Ponta a fost un nesocotit care a aruncat alianţa USL în aer, şi Antonescu că a fost prea intransigent, în schimb avem un preşedinte complet nebun care se ţine de tehnicalităţi. În loc de Bălăceanca, dementul ocupă abuziv Cotrocenii!

PS 
Argumentul  invocării  Sudeţilor produs de Mihnik într-un articol tradus din revista 22, pentru agresiunea rusă, este folosit de asemenea şi de Brzezinski şi el nu-i scriitor, ci expert în Războiul Rece!

Singura lor legătură dovedită este că amândoi sunt polonezi!

8 comentarii:

  1. 1. Michnik este polonez așa cum tu ești vietnamez !
    2. Iar termenul agresiune e o exagerare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sorine, văd că ai nostalgii din vremea pionierilor anilor 50 cu Pavlik Morozov!

      Ștergere
  2. Casa de nebuni este clar ca trebuie pus la portile tuturor politicienilor care au uitat de ce s-au cocotat acolo. Ca unii delireaza este limpede si vine ziua cand oamenii vor pune mana pe par si vor imparti in stanga si in dreapta si la vinovati si la nevinovati.
    Nici nu mai stii care este mai nebun ca altul.

    RăspundețiȘtergere
  3. Tu deja,Joe,ai luat-o din pacate pe urmele lui Vadim,incet-incet de debarasezi de Gadea ca aseara l-a atacat ca un procuror ( pe timpuri asta facea CTP>>>) pe neica nimeni ( acum ) Crinache...Deci Crinache a gresit ,putin ,Ponta sa ambitionat,ma rog,dar hotul hotilor tot Basescu e,nu ? Pai,ia uite matale in Constitutie nu e vreun paragraf prin care asa spune ? Base sufla si-n iaurt,nu ar face nimic in plus,ar fi sarit sacalii pe el ( nu numai tu,Joe,,,),dar la fel ca si ei habar n-ai de ce drepturi are sau nu un presedinte.Deci ce spui tu sunt povesti rautacioase fara sfarsit,,, Deci astia sunt stupizi,Pontache-doctorat nu accepta pe Iohanis si-l accepta pe ungur cu toate cererile lui de ungur ( steaguri,fac in limba maghiara etc etc...) iar Basescu e un mare ticalos...Nu poti sa ai o televiziune cinstita cand ai patron un varan ( care a vazut azi ce a patit Copos si fostii fotbalisti...) si un angajat ca Gadea si Badea cum nu poti tu Jo,pe cinstite,sa ai un blog si sa fii naspa ( adica necinstit,patimas,repezit ,,,ca Vadim ) si culmea noi ca prostii sa ne holbam si chiar sa comentam prostiutele inventate de tine...d.m

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mersi Dorule, pentru elegantele tale aprecieri!
      Toate sunt bune, dar când vine voba de derbedeul dement care ocupă abuziv Cotoceniul sari în sus!
      Trezeşte-te din letargie, că să să-ţi vină rusnacii la poartă

      Ștergere
    2. Joe, nu cred ca te pricepi la politica, iar despre liberalismul tau ce sa mai vorbim!
      Sunt convins ca te numeri inca printre admiratorii lui tradiceanu. Sfatul meu este sa eviti antenele care dauneaza grav intelectului.

      Ștergere
  4. In legatura cu problema Ucrainiana, reiau ce am mai zis intr-u alt comentariu. Asadar un nebun arunca o piatra in apa si vesticii sunt certati ca nu o scot de indata. Rusii folosesc in anul de gratie 2014 aceleasi pretexte pe care le-a folosit Germania atunci in cand a invadat Austria, Cehoslovacia si Polonia inainde de WWII. Apararea etnicilor germani atunci, apararea etnicilor rusi acum. E un inceput de razboi rece. Rusia este singura tara din Europa care isi invadeaza vecinii dupa WWII. Insa aceasta invazie a Ucrainei va venii cu costuri mari pentru Rusia. Cred ca tot spatiul din vecinatatea Ucrainei va resimti afectele acestei instabilitati. Sa vedem ce va iesii pana la urma.
    In privinta guvernarii, nu-ti face probleme, ca si asa nu fac nimic. Romania poate sta fara guvern o buna bucata de timp, fara ca sa se vada vreo consecinta, Vezi cazul Belgiei de acum 2 ani. Oamenii astia de la guvernare nu sunt preocupati decit de afacerile lor si sa apara la televizor. Atat si nimic mai mult. Noroc cu DNA-ul ca se mai face reforma clasei politice autohtone. L

    RăspundețiȘtergere
  5. Stiu ca totul va fi negat de hoarda de political corecti, dar Joe, in viitorul mesaj baga si video-ul asta in care Ashton afla de la min ext eston ca lunetistii de pe maidan au tras atit in demonstranti cit si in politisti iar "guvernul revolutionar" nu vrea sa clarifice evidentele....https://www.youtube.com/watch?v=7CQHcYVCKR0

    RăspundețiȘtergere