luni, 17 martie 2014

Cum se apără Andrei Pleşu

Am citit cu plăcere replica lui Andrei Pleşu în Adevărul la toată tevatura creată de Antena3.

Ca liberal în atitudine sunt un suporter al solidarităţii! Solidaritatea este cel mai important lucru pentru oamenii deschişi la minte. Şi cel cu care ne-am  solidarizat ne-a mulţumit.

Andrei Pleşu face o simpatică şi isteaţa replică la ordurile Antenei3. 
Cel mai rău este că Antena3 calomniază, minte, insinuează abject anumite lucruri.

Pentru că este abject să scoţi pe nas unora comportamente din acele vremuri, acum când nu se mai pune problema! Când nicio miliţie, securitate nu mai poate să te ia la şuturi pentru opinii!

Mai ales observ  prea mulţi oameni care au dus-o confortabil, să spunem, în regimul trecut şi brusc au devenit nişte procurori ai celor cu slăbiciuni în vremurile acelea. 
Mi-e jenă şi scârbă să evoc pe aceşti indivizi fără nicio memorie şi care azi acuză pe alţii de ceea ce făceau ei fără jenă atunci! 
Cel mai abject lucru este să-i acuzi pe cei care prin anii 50 înfundaseră puşcăriile de exterminare şi unii au cedat la bătaie, foame, frig!

A, da, azi DNA se ocupă de inamicii politici ai lui Băsescu, ca securitatea de pe vremuri! Dar cei încriminaţi nu sunt neica nimeni ca noi, pulimea, cum mulţi se exprimă aşa plastic, inclusiv Conu' Neagu Djuvara. 
Aceştia sunt oameni cu greutate care îşi pot angaja cei mai buni avocaţi. Totul este ca judecătorii să nu trăiască coşmaruri!  

Coşmar este şi forumul în care m-am exprimat şi eu. Sunt unii care se află în treabă, nu discută ideile articolului, se înjură între ei, se pare că este un sport, sau manie de grafomani!
Uitaţi postarea:

"Constat cu multă melancolie, cum zice chiar dl. Pleşu,că sunt prea mulţi tâmpiţi ( nu dau nume!) care mâzgălesc acest forum! Cred că mai indicat ar fi să te poziţionezi faţă de cele exprimate de autor şi să nu porţi războaie fără sens cu ceilalţi forumişti. 
Domnule Pleşu, stiţi ce mi-a plăcut? Că nu era nevoie de solidarizare împotriva unor proşti! Sunteţi în stare să vă apăraţi singur. 
Dar este important să fii solidar! Ca şi alţii, nu sunt de acord cu opiniile d-voastră privind anumiţi politicieni, în primul rând Băsescu, care nu merită nici măcar să-l menţionezi! 
Dar mi-a plăcut tare mult cum v-aţi apărat. În special punctul 7. 
Nu suntem toţi frumoşi, slabi, atletici, geniali. 
Suntem cum a dat Domnul, mai mici, mai înalţi, mai slabi, mai graşi, nu trebuie să fim toţi modelul lui David al lui Michelangelo, mai degrabă semănăm cu burghezii din Calais ai lui Rodin. 
Păcat că unii au transformat mitingul de solidaritate în politicianism de doi bani!"


Încă odată nu regret un gest de solidarizare!

Regret însă că aceia care spun că sunt solidari s-au comportat la mitingul de solidarizare cu Andrei Pleşu ca nişte acoliţi ai derapatului Mihai Neamţu!


3 comentarii:

  1. E foarte nuantat si destept acest Plesu,tu alegi de la el ce-ti convine ca deobicei : tu nu accepti opiniile lui pozitive despre Basescu,incolo totul e OK ,adica : accepti ca suntem diferiti,inalti scunzi,grasi slabi dar nu accepti ca sa existe cineva sa tina cu Basescu,atunci te dezaliezi chiar si de Plesu,ba mai mult ii spui ca nu-ti place . Cine esti tu de dai definitive ? Cu ce drept nu lasi pe cei 8 mil de oameni care nu au iesit la vot sa il accepte pe Basescu,ca daca-l accepta ...nu-l mai sprijini ? Jo,vrei sa caut in arhiva in care imi laudai laturile Antenei 3 si spuneai ce popa -destept-Gadea -lingau are Voiculescu acolo ? Mai este Bi TV asa rau mirositoare ACUM dupa closetul desfundat de Gadea ? Da sau nu ? d.m.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da! Bă Dorule B1 tv este o cloacă care pute, la fel ca Antena3!
      Băsescu este un cancer pentru România că vrei sau nu vrei tu!
      S-au exprimat românii, 90%, nu mai face tu pe statisticianul care numără sugarii fără voce!

      Ștergere
  2. Vezi , Joe, cum vorbesti! E un fel al tau de a nu accepta ca exista si alte opinii! Dar tot e bine ca mai reevaluezi pe aici, pe acolo, din cand in cand! Echilibru, domnul Joe, echilibru! Avem nevoie din ce in ce mai mult de echilibru! Extinzand la scala mare, daca ar fi toti asa "euforizanti" si "euforici" cum am senzatia ca esti tu, ce crezi, incotro ar merge omenirea asta?

    RăspundețiȘtergere