miercuri, 19 martie 2014

Daraveli cu caltaboşi

Am verificat daravelile întâi, să nu am de a face cu false friends din româna veche, recte turcisme!

Chestia cu aferim am observat şi folosit pentru că în uzul curent are o conotaţie pentru o aprobare ironică, ar trebui chestionată şi Rodica Zafiu, sau urmaşii lui Alexandru Graur, cumva?

Caltaboşii au aprins spiritele şi au trezit discuţii aprinse!

Remeş a fost pedepsit şi a intrat în puşcărie. Nu ştiu ce satisfacţie i-a produs tizului, dar după răutatea cu care priveşte lumea, nu mă îndoiesc de satisfacţie, uite că şi legea de încriminare a delictelor de presă o retrimite parlamentului hoaşca de la Cotroceni, i-ar vrea legaţi pe toţi românii!

Am scris despre Remeş, pentru că a făcut ceva pentru România, nu cred că se preta la mită, este un tip prea serios! A, să intervină în favoarea cuiva, dezinteresat, probabil....
Dar dacă din astea se montează chestii ticăloase, aici este problema!

Adevărul nu este echivalent cu dreptatea!
Adevărul este că Adrian Năstase era corupt, cred că nu s-a făcut dreptate, folosind în justiţie argumente şchioape ca să intre în puşcărie. 

Iar instrumentarea cazului Remeş a fost o mişelie securistă. Nu doresc nimănui să intre pe mâinile unei justiţii interesate să răspundă doar unor ordine, cum făcea şi înainte de 1989. 

Dreptate şi justiţie se va face când acţiunile acestor autorităţi nu vor mai fi subiecte televizate,decât în momentul când omul este adus în faţa justiţiei. 
Eu cred că Remeş nu merita acest tratament.

Ce facem cu cei care au făcut rău ţării, îi împuşcăm precum am făcut cu Ceauşescu? Măcar dacă unii dintre aceşti răi s-ar căina, dar nu prea văd!
Sper ca normalitatea să revină după plecare a acestui personaj malefic, care a confundat justiţia cu propriile interese.

Sistemul comunist a creat un sistem de promovare a non valorilor, a impostorilor, a ticăloşilor. Acest sistem de promovare s-a perpetuat şi în zorii democraţiei româneşti şi de aceea ţara suferă. Sunt prea mulţi neaveniţi în posturi de răspundere, în economie, administraţie, în cultură şi mai ales în justiţie!

Cei care fură şi înşeală, mai ales demnitari trebuie să dea seamă, şi să înfunde puşcăria, dar nu doar adversari ai unuia care mai are vreo 9 luni de împărţit dreptatea de la Cotroceni, nu din sala de judecată.

Să sperăm că vor veni şi vremuri mai bune!

15 comentarii:

  1. Observ acelasi romanism mandru care ne face sa credem ca altii sunt de vina pentru nimicnicia noastra. Nu "sistemul x" a creat problem ci noi insine. Supusenia nu poate naste demnitate. Si vom fi scuipati atata timp cat si noi scuipam (unde puem). De aici si polemicile goale de pe bloguri, unde nu argumentele si faptele conteaza ci doar hormonii histericizanti.
    PS: romana veche = turcisme ?! si unde e atunci baba, sangele de Traian ? M :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dragă Mac tu care eşti un amator de bizantisme, de kestii levantine inclusiv de bucătărie ştii prea bine că convieţuirea cu otomanii, sau popular turcimea, timp de vo' 400 de ani ne-a lăsat amintiri nu doar în bucătărie: mititei, sarmale, mai nou kebap, dar mai ales şi prin limbă. Multe sunt acum anacronice, dar erau la modă şi pe vremea citadinului şi modernului Caragiale, marele român, cu origini levantine, cel care a ştiut cel mai bine că toţi suntem români....mai mult sau mai puţin oneşti!

      Ștergere
    2. Gresesti. Marea majoritate a turcismelor (cam 15-20% din fondul de cuvinte) vin de la Cumani, Pecenegi si Uzi nu de la Otomani. Dar sunt de accord ca am pastrat in fire elemente de CIOBANI.
      Oricum, eram curios daca dupa ce ti-ai declarat, matamorian, adeziunea la grupul vesel al vestalelor sacre, acum il vei sustine si pe Diaconu. Nu Minima Moralis ci Maxima Moralis asi zice. M

      Ștergere
    3. Dragă Mac, chiar dacă nu sunt mare filolog, te contrazic!
      Turcismele vechi precum cioban, teleorman, coman sunt puţine!
      Astea care s-au mai păstrat sunt de meserii, care nu se practicau pe vremea cumanilor, de mâncare, bucătăria românescă din sud este toată de influenţă turco fanariotă, mititeii pe care Sorin D îi crede autohtoni se găsesc şi-n Plaka ateniană, de unde-i vin şi lui strămoşii! Şi sunt şi ceea ce se numeşte chebabul turcesc, pe care l-am consumat împreună la Divan.
      La noi mititeii au ajuns filieră sârbească, cepavcici, în bulgară chebavcici!
      Autohtonizarea a dat-o reţeta cu porc şi bicarbonatul!
      Turcicele maidan şi hazna au luat o conotaţie negativă!
      Aşa sunt cuvintele străine limbii latine unele ajung să definească rele în multe cazuri! Cârdăşia ungurească, dar şi gândul şi oraş!

      Ștergere
    4. mititeii se fac doar din carne de vaca. vezi reteta clasica a lui Bacalbasa (cu nume predestinat :) ). dar in rest ai dreptate. sunt turcesti. carne toccata cu satarul si facuta pe gratar sau tija metalica

      Ștergere
  2. Joe, o parte a argumentatiei tale poate fi rezumata astfel: nu e corect sa intre in puscarie nici un demnitar hot, cat timp nu intra in puscarie demnitarii hoti ai lui Basescu. Concluzie: nu e corect sa intre in puscarie nici un demnitar hot.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Unde am spus asta?
      Raţionezi pe jumătăţi de frază, am zis eu că demnitarii să n-ajungă la puşcărie?
      Dar cum se face că doar ăia care-l pupă-n cur pe Băse stau bien mersi, sper că în viitor să devină şi ei tineri şi neliniştiţi!
      Cum se face că dacă interesul acestui individ este pus în pericol: Nana, ASTRA, imediat intervin zăvozii securişti ai lui din justiţie?
      Cei ca matale care gândiţi într-o singură ureche, riscaţi să rămâneţi cu ea, ca-n portretul lui Ceaşcă cu blacheuri pe cravată!

      Ștergere
    2. N-ai zis ca demnitarii hoti sa nu ajunga la puscarie, numai ca pentru tine adversarii politici ai lui Basescu condamnati ca hoti NU POT fi hoti, prin definitie. Logica ta: intrucat nu intra la mititica oamenii lui B., justitia e incorecta; deciziile unei justitii incorecte sunt incorecte; ergo, demnitarii declarati hoti de aceasta justitie NU sunt hoti ci condamnati politic - exact ce zice postul lui Voiculescu.

      Ștergere
    3. Dar statistica ? Ce ne facem cu statistica ?

      Ștergere
  3. RECTIFOCARE: Joe, o parte a argumentatiei tale poate fi rezumata astfel: nu e corect sa intre in puscarie nici un demnitar hot, cat timp nu intra in puscarie demnitarii hoti ai lui Basescu. Concluzie: PANA LA DISPARITIA LUI BASESCU, nu e corect sa intre in puscarie nici un demnitar hot.

    RăspundețiȘtergere
  4. Acum multi ani Jean Padureanu se lamenta ca in fotbalul romanesc nu mai sunt oameni de onoare. Poate ca este stiuta declaratia, dar vreau s-o reamintesc pentru a reliefa mechanismul de gandire. Adica o echipa dadea 3 puncte la alta echipa in nevoie si toata intelegerea se baza pe onoarea cuvantului dat si evident un strans amical de mana. Onoarea obliga mai tarziu.
    Asa si cu plangaciosul Decebal Traian. S-a bazat pe onoarea lui Ciorba si asta il da in gat. Di cate vad omul este total distrus fizic cat si psihic Iata ce zice:
    "Am făcut plângere penală împotriva a trei procurori, nu am niciun răspuns momentan, dar dacă nu se va face treabă, se va afla la NATO şi chiar şi la Marele Licurici (Statele Unite - n.red). M-am plâns la CEDO,..
    L

    RăspundețiȘtergere
  5. 1. Mititeii nu sunt de la turci, unul din puținele feluri românești !
    2. Remeș nu merită atîta tevatură ! Și de ce crezi că tocmai Băsescu l-a persecutat ? Dacă toate relele (închipuite sau reale) vin de la Băsescu viitorul nostru este ferm asigurat: pleacă ăsta și în România se instaurează automat raiul, eventual cu Antonescu în frunte.

    RăspundețiȘtergere
  6. Cand iti intra o prostie in cap nu-ti mai iese. Citeste-i rechizitoriu laba-trista a lui Remes de pe net,e la liber. Apoi trage o concluzie,nu hizli ochii la Gadea...Tu te iei inca dupa Gadea ? Ce ai dle esti paranoia ? Remes a fost un hot ca si min.Muresan,marele ing electronist min al agriculturii ca si popa de la PSD min agriculturii ulterior.( auzi preot min al agriculturii,rad si curcile...) Tie iti curg lacrimile usor,ai un stil personal de a da cu noroi in ce nu iti convine si a linge in cur ce iti convine. Au intrat in puscarie cca 20 oameni importanti in ultimii ani,spune dupa tine care merita si care nu merita ? Sau il consulti pe Gadea ? Acum uita-te ce saltara : Nicusor Cta,dir gen Camera de Comert sunt de vina sau nu ? Suna-l pe Gadea colega. Tu nu vezi ca se fura in draci. Nimeni nu ia o functie sa faca ceva ci doar sa fure ,cum de nu vezi ? Ce ai Joe ? dm

    RăspundețiȘtergere