miercuri, 19 martie 2014

MRU se ia în seamă

L-am urmărit pe MRU împreună cu Flutur şi jurnalistul Doru Buşcu care au fost în această seară invitaţii lui Cosmin Prelipceanu pe problema Crimeii, Ukrainei şi agresiunii ruse.
Am urmărit cu interes această discuţie. 
Flutur era delegat să ne spună cât de bun este Băsescu, Buşcu a emis nişte aprecieri de mare bun simţ şi a criticat atitudinea Ministrului de Externe Titus Corlăţean.  Această criză a evidenţiat cât de proastă alegere este acest corlăţean (ar însemna uguit de porumbel, apud dex). Privind pe strălucitorul ministru polonez Sikorski, care acum este liderul european al atitudinii şi acţiunii anti-Rusia, bietul Corlăţean pare atât de nesărat şi nesemnificativ. N-o fi fost bun Marga la ICR, chiar catastrofal, probabil, dar la Externe cred că ar fi mers, măcar ştie şi nemţeşte!

Cel mai interesant mi s-a părut Mihai Răzvan Ungureanu! Fiind, istoric, fost Ministru de Externe, şef la SIE şi mai ales moldovean, MRU a  adoptat de la începutul agresiunii ruse împotriva Crimeii o atitudine dură pe care şi eu o împărtăşesc.
A exagerat atunci când cerea retragerea ambasadorului român de la Moscova, ponderat imediat de Buşcu.
Dar şi Buşcu şi MRU şi-au arătat exasperarea acţiunii slabe externe româneşti,  şi Băsescu şi Corlăţean putea oferi mai mult şi mai agresiv expertiza românească privind zona.

Prelipceanu l-a invitat la telefon şi pe Crin Antonescu, care a fost întrebat ce opinie are despre criză.
Şi-a reiterat invitaţia ca toate forţele politice să se reunească, pentru a da şi un semn de unitate faţă de agresiunea rusă şi a stabili liniile de acţiune politică externă, mai ales pentru a fi avocatul Basarabiei la UE. El a declarat de asemenea că  România nu este vizată direct în viitorul foarte apropiat, dar că trebuie să fie pregătită pentru orice eventualitate.

La care cocoşelul MRU s-a zburlit imediat şi a început să-l critice, pentru că un candidat prezidenţial ar trebui să fie mai pregătit pentru aceste probleme, că nu ar poseda elemente de politică externă, etc., etc.!
Prelipceanu l-a reinvitat pe Antonescu la telefon să-i răspundă lui MRU. La care Antonescu a declarat că nu comentează declaraţiile lui MRU, dar a declarat zâmbind (după voce), că este gata să poarte cu MRU o discuţie faţă în faţă. 

Prelipceanu a mai citat şi declaraţia fostului preşedinte Iliescu, care spunea că acţiunea rusă în Crimeea este o acţiune de forţă. 
Nici asta nu l-a mulţumit pentru MRU. "Păi asta este agresiune" a mârâit nemulţumit MRU. Care o fi diferenţa? Trebuie să ne explice domnul MRU!

Domnul MRU a arătat frustrările lui de politician nesemnificativ pe eşichierul intern. Altfel ar fi un bun analist al situaţiilor din estul României, pentru că are anumite acreditive, pe plan intern însă nu prea valorează mult, şi-a mâncat mălaiul în cele 70 de zile de prim ministru!

Prea multă lăcomie şi aroganţă strică!

4 comentarii:

  1. Cui naiba i-ar păsa de atitudinea României ? România - oficialitățile - nu a zis nimic în timpul războiului din Transnistria, unde trăiau români și vrei să facă acte de curaj în legătură cu Crimeea unde oricum nici ucrainienii nu au ce căuta ? ! Și România nu e în stare să zică nimic Ucrainei referitor la Bucovina de nord sau Basarabia de sud. Iar atitudinea polonezului nu pot să cred că este și atitudinea majorității poporului polonez, ucrainienii fiind și acolo agresori (sprijiniți desigur de ruși). Ucrainienii nu ar mai fi existat pe hartă fără susținerea Rusiei. Și vorbesc limbi apropiate, în mare parte reciproc inteligibile. Ce istorie are Ucraina, cu excepția regatului kievian - făcut de scandinavi ?
    Și de ce țîi pasă așa mult de ce spune Ungureanu, om desigur nu prost dar o secătură parvenită. Pe cine reprezintă și
    ăsta ? Cine dă măcar doi bani pe el ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Auzi,daca sta fata-n fata MRU si Crinache imi este deja jena de profesorasul de la tara...Este atat de necitit incat se va rosii la fata mereu sau va ramane mereu rosu de nestiinta. Cum baiatu tu ai curajul sa-i pui fata-n fata >? Istoria lui MRU nu se face la jocuri de noroc sau la absenteismul legendar al lui Crinache de la parlament din orele lui de somn indelungat dimineata de dimineata,colega. Inchide ochii si studiaza-l pe Crinache ca om nu ca PNL ist si nu dai doi bani pe el. In sfarsit ti-a cazut in disgratie Corlatean,de cand astept. Un pic l-ai laudat la inceput pe MRU ( te poate citi Gadea si ai pierdut tot...) dm

    RăspundețiȘtergere
  3. Oamenii astia doi MRU si Crin joaca in ligi diferite. Nu vad cum pot sta fata in fata. Poate la o bere.
    Ca sa fie clar ce vreau sa spun iata un exemplu recent. Ieri ministrul federal de finante al Canadei Jim Flaherty a hotarit sa se retraga din serviciul public. Un om de mare succes, unii cred ca este the best in the world. JF a absolvit Princeton si va fii inlocuit de Joe Oliver absolvent de Harvard. Astia sunt profesionistii de elita chemati sa conduca popoare. Succesul nu vine intimplator. Crin nu are nici o vina. Vina este a celor care il imping in fata. Mediocrii nu au ce cauta la aemenea altitudini. L

    RăspundețiȘtergere
  4. https://www.youtube.com/watch?v=AF4VZ2CjoZs

    RăspundețiȘtergere