vineri, 11 aprilie 2014

Din nou despre UPB


Angela Merkel a refuzat să primească titlul onorific de Doctor Honoris Causa din partea Politehnicii din Bucureşti (UPB), o universitate care oricum nu se află pe lista primelor 800 de instituţii academice apărute în clasamentul QS World University Rankings de anul trecut. Dat fiind că ministrul Educaţiei şi preşedintele Senatului UPB este Ecaterina Andronescu, adică cea responsabilă pentru faptul că titlul de doctor al plagiatorului dovedit Victor Ponta nu a fost încă retras, motivul refuzului Angelei Merkel este la mintea cocoşului. (M.C.)


Acestă ştire comentată a apărut în 

Dilema veche la rubrica Cu 

ochii-n 3,14.

.
Întâmplarea este că am adresa lui 

Marius Chivu, responsabil pentru această ştire comentată.

Aşa că i-am trimis scrisoarea de mai jos:

Stimate Marius Chivu,
Am citit cu evidentă neplăcere ştirea din rubrica Cu ochii-n 3,14 din Dilema veche, comentată de d-voastră privind refuzul doamnei Merkel  pentru titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii Politehnica.
Ca alumn al acestei alma mater şi ca profesor asociat în regim de plata cu ora m-am simţit extrem de jignit de acest comentariu.
În primul rând aţi preluat ştirea comentată prezumţios şi partizan de către ziarul România Liberă. În paranteză acest ziar era mult mai bine scris la începutul anilor ’90 de foşti ingineri.
După cum ştiţi majoritatea  covârşitoare a românilor care au făcut cariere de succes în SUA şi Canada, sau aiurea sunt de profesie ingineri, şi foarte mulţi absolvenţi ai UPB, pe vremuri  Institutul Politehnic Bucureşti. De fapt un reportaj cuprins în numărul în care comentaţi această ştire se referă la tineri absolvenţi de IT, cel mai probabil şi ei alumni ai aceleiaşi UPB.
Să ştiţi că sunt mândru de profesia de inginer pe care am practicat-o şi am avantajul că sunt lucruri vizibile care au ieşit şi din eforturile mele!
De ce nu acceptaţi o explicaţie mai simplă, mai apropiată de realitate că doamna Cancelar Merkel, din scrupule normale şi germane, urmând adagiul latin Non multa, sed multum a făcut acest refuz având în vedere că este deja Doctor Honoris Causa al unei universităţi româneşti?
Probabil că şi responsabilii universităţii noastre s-au cam grăbit.
Aşa că vă rog să publicaţi un comentariu reparatoriu.
Cu stimă şi consideraţie,
joenegut
aka

dr. Gheorghe Neguţ

Voi ce părere aveţi?

PS Chiar dacă acest comentariu este într-un fel o repetiţie, ştiţi cum este:
Repetitia este mater studiorum!

7 comentarii:

  1. ...aiureli de primavara...dm

    RăspundețiȘtergere
  2. correct. dar nu o sa iti raspunda. scopul nu era de a ponegrii UPB ci de a ataca pe Ponta si Andronescu. Tot speri sa gasesti corectitudine, rectilinitate , morala intre bloggeri sau presa romana? Isi castiga painea si ei. Din vidanjari 'telectuale. Ca doar ziarul respectiv nu publica nici reclame si nici nu are tiraj de juma' de million. Asa ca cineva ii plateste. Mai bine ii cereai sa completeze numele rubricii cu zda, ca sa fie mai real. M

    RăspundețiȘtergere
  3. 1. Așa este, nici o referire critică la UPB în comentariul aceluia.
    2. Vei admite desigur că întotdeauna UB (150 ani de la înființare anul ăsta) a fost o instituție net superioară.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dragă Sorin nu îmi permit comparaţii!
      Eu am răspuns referindu-mă la colegii mei!
      Tu ai văzut român scriitor american? nu prea! În schimb sunt destui ingineri români americani!

      Ștergere
  4. Joe, te superi degeaba. Doamna Merkel nu doreste sa ajunga garantata de Vanghelie.
    Pentru UPB exista un mare risc sa ramana captiva in gasca PSD.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nicule nu o lua oe arătură!
      Nu problema Andronescu, Costoiu & Co este în cauză!
      Treaba nu are nicio legătură cu politica!
      Doar omeni orbiţi ca tine acceptaţi ca alma mater să fie înjurată de diverşi!
      De ce nu accepţi explicaţia simplă şi normală!
      Sau oi fi terminat Universitatea Piteşti? hahahaha.....

      Ștergere
  5. "NU ARUNCATI MARGARITARE LA PORCI" sper ca se stie ce patim altfel....bipezi cu creer spalat de din presa au prostul obicei sa scrie tot felul de ciudatenii... sa ii intelegem nu au depasit inca nivelul patrupedelor cu rat...dar este imperios necesar sa ne ferim de ei cat putem. Cel mai bine ar trebui tratati cu indiferenta pentru a murii de inanitie mentala iar daca totusi fac valuri prea mari trebuie indiguiti corespunzator. Sper ca cei care au aceasta posibilitate prin influenta sociala pe care pot exercita sa o faca altfel sunt complicii acestor patrupede. Poti da de pamant cu unflati dastia care scriu mizerii aratandu-le incompetenta ce sta deasupra loc ca o ghioaga. Porcul se ingrasa pentru ca este castrat si nu iese din cotet, prin urmare o fiinta libera in interior este cu mult superioara acestor slugi platiti sa scrie balbaieli. Putin curaj si vor fugi mancand pamantul cand vor vedea ce hidosi sunt. Scrisoarea pe care ai trimes-o este super ....Multa Bafta

    RăspundețiȘtergere