sâmbătă, 5 aprilie 2014

O părere

Sunt un cititor de chestii de pe internet care pot fi interesante. 
Aşa că din când în când mai mă uit pe Contributors.ro.

Acest site este unul dedicat intelectualilor cu păreri exclusiviste, unde pontif este Vladimir Tismăneanu, dar mai poţi găsi şi opinii interesante cu care ai putea polemiza sau să îţi exprimi acordul cu ele.

Am găsit astfel un text ocazionat de un eveniment trist, postul şi profesorul de literatură Andrei Bodiu s-a stins din viaţă la doar 48  de ani!
Alin Fumurescu, profesor român stabilit în America are o tentativă de împăcare a doi intelectuali români aflaţi, deasemenea acolo, dar foarte cunoscuţi în plan intelectual în România.

http://www.contributors.ro/cultura/impaciuitoarea-moarte-a-poetului-bodiu-tismaneanu-si-tudoran/

Am citit cel câteva comentarii şi am adăugat şi eu unul!

Domnilor citesc şi mă crucesc!
Una pentru memoria poetului dispărut!
Alta pentru convingerea de tip bolşevic a unora, cei mai mulţi, că Tudoran este eufemistic în eroare, iar domnul Tismăneanu are întotdeauna dreptate.
Ei! mai sunt şi unii care cred invers!
Din aceste comentarii eforturile domnului Alin Fumurescu ar părea complet inutile!
Ştiu că domnul Tismăneanu a făcut mult bine unor tineri politologi români în devenire.
Pe de altă parte în calităţile oficiale în România şi Basarabia Dorin Tudoran a făcut bine şi a fost de ajutor şi el altor tineri.
Ce-i desparte acum este atitudinea faţă de Traian Băsescu!
Noroc că respectivul nu mai are mult ca să mai însemne ceva în politica României, şi slavă Domnului s-ar putea ca eforturile domnului autor Fumurescu să aibă ceva mai multe şanse la apropierea celor două personalităţi!

Dumneavoastră ce părere aveţi?


Un comentariu:

  1. Ce ma minuneaza este candida ta perere despre politica si Dl. Basescu in special. J, mai citeste si altceva decat Dilema si 22. Dubito ergo cogito. Contrariul este trist.
    De curiozitate, ce intelegi prin "politolog" ? Pentru ca eu inteleg doar cei ce isi dau cu parerea despre politica pentru ca nu pot face politica (Polis-cetate si Logos - vorba; spre deoasebire de Politikos) . Altfel, ca specialist in politica sunt istoricii, sociologiii, psihologii, etc. Curios cum isi castiga painea cei ce ii numesti "politologi". Tismaneanu este de fapt istoric. Fumurescu din contorsionism mediatic. Et caetera. M

    RăspundețiȘtergere