duminică, 4 mai 2014

De ce nu s-a întâlnit Ponta cu Victoria Nuland şi adjunctul ei?

Îmi aduc aminte că lumea s-a mirat că Victor Ponta a refuzat să se întâlnească cu doamna Nuland, când aceasta a vizitat România. Chestiunea s-a repetat şi la vizitat oficialului american Hoyt Lee.

Doamna Nuland ( by the way, se pronunţă nuland, sau năland, în niciun caz niuland, că atunce ar fi scris New!!!) este asistenta (adjuncta lui John Kerry), iar asiaticul american Hoyt Lee este adjunctul doamnei Nuland pe probleme central şi est-europene. 

Cred că la Ponta se manifestă orgolii şi vanităţi cam copilăreşti. După ce a fost primit de vicepreşedintele Bidden, John Kerry, sau s-a conversat cu Obama într-o situaţie tristă, se pare că nu-i mai ajungi cui prăjina la nas lui Ponta.

Am rămas surprins când la întâlnirea cu Hoyt Lee să îl văd, alături de Corina Creţu, pe tinerelul care este părerist pe la Antena3, iar acum un  fel  de secretar al PC.
Am observat că nici de la UDMR nu a fost Kelemen Hunor, ci Borbely Karoly. Asta înseamnă că a fost consens guvernamental, nu o eroare a stângii cum sugerează un link trimis de un prieten.

La întâlnirea cu domnul Lee singurul care s-a abţinut în declaraţii ulterioare a fost Crin Antonescu. Ipoteza mea este că Antonescu s-ar fi putut să aibă o întâlnire suplimentară cu oficialul american şi în calitate de posibil preşedinte la toamnă. Oricum Antonescu este privit cu multă seriozitate de americani. A fost foarte interesantă justificarea contactului Băsescu, în interviul!!!? luat de Gâdea. Era ca rezultat al unui telefon primit de la Secretarul de Stat Kerry.


Probabil că de aceea atât propaganda băsistă cât şi cea pesedistă îl privesc atât de mefient pe Antonescu. Este o reacţie de oftică şi frustrare şi de aceea se dau publicitate de aceste părţi interesate sondaje  propagandistice cu Antonescu într-o poziţie proastă.

12 comentarii:

  1. Pai Joe, nu vezi cum se schimba (rastoarna ) evaluariile in politica?. Imi amintesc ca antonescu era chiar de neacceptat in politica externa pina mai de curind.Presupun ca, datorita obrazniciei si tupeului care il caracterizeaza. Mai nou, vad ca dovedeste si lipsa de scrupule. As mai zice ca, licuricii de cam un astfel de guvernator - dictator au nevoie pentru interesele lor aici, asa cum le-a convenit si basescu cu care ne-au procopsit.Se vede treaba ca, desi intrati in marea familie democratica, suntem sortiti sa fim condusi aproape ca inainte. Doesn't matter, noi credem ca asta e democratie, desi e de tip dimbovitean agreat de licurici(chiar le place ,dar nu la ei).

    RăspundețiȘtergere
  2. GREU DE SPUS. SI EU AM CREZUT,ATUNCI,CA PONTA A FACUT O GAFA SA PLECE IN ITALIA AVAND O INTALNIRE "ARANJATA " CHIPURILE DINAINTE. NU AM CREZUT IN ACEA COINCIDENTA.VAD CA ACUM SI TU IL VEZI PE PONTA AJUNS GREU CU PRAJINA LA NAS SI MA BUCUR.SINCER. ORICUM AMERICANII JOACA TARE SI-I DOARE-N PIX DACA NE E NOUA BINE SAU RAU: LOR SA LE MEARGA BINE...d.m.

    RăspundețiȘtergere
  3. Trist... dar adevărat! Fiecare îşi umple punga. Dă—o în colo de țară, lasă să sufere populația. Dacă le este lor bine, mai contează restul? I—a născut părinții cu țară... Pe zi ce trece, mă enervează mai mult aceste persoane!!! Şi cel mai trist, este că toți ne plângem că situația nu este bună— lucru adevărat, dar nimeni nu se impune... În alte țări, dacă o decizie nu este bună pentru populație, ies în stradă TOȚI!

    RăspundețiȘtergere
  4. Comentariul la pronuntia numelui Nuland - splendid exemplu de cum se repede Joe adesea, dand cu oistea-n gard. Citez: [nu se pronunta] "în niciun caz niuland, că atunce ar fi scris New!!!". "Stupid people" ne facea Brucan si pronunta corect: "stiupid".
    Joe, we are stupid not "stewpid".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Văd că acum ne testăm în cunoştinţe de engleză!
      Verifică amice cum se pronunţă null în engleză şi după aia o să vezi cât de stiupid eşti!
      Am impresia că este unul din ăia care se repede fără să cerceteze şi să studieze!

      Ștergere
  5. Joe, you are more and more stewpid. Dublarea consoanei schimba complet datele problemei. "Nulland", intr-adevar, nu s-ar pronunta Niuland, numai ca pe aia n-o cheama Nulland ci Nuland. Si sa-ti mai dau un exemplu de schimbare a pronuntiei tot prin dublarea consoanei l: Poland se pronunta Pouland, in timp ce Holland se pronunta Holand. Mai invata, Joe!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai început să mă oboseşti deja!
      În toate situaţiile nul se pronunţă năl, Am Webster drept dovadă!
      Nu ştiu cine te-a învăţat engleză, dar te-a învăţat prost. Oi fi învăţat-o cîntând .....
      Exemplele cu O sunt ca nuca în perete, aici este u nu O!!!!
      Şi cu asta am încheia deşteptăciunile subtilităţii englezei Reginei!
      A bon entendeur!

      Ștergere
    2. Joe, toate cuvintele din Webster sunt cu dublu l ca null, nullity etc. Nu exista nici un cuvant cu "nul". Ti-am explicat ca dublarea consoanei schimba pronuntia, de aceea ti-am dat exemplul cu Poland si Holland. Iti dau inca un exemplu, mai relevant: nubble se pronunta năball, dar nubile se pronunta niubail. Deci null se pronunta in toate cazurile năll, dar nul s-ar putea pronunta si altfel. In cazul numelor, e greu sa invoci regulile (ca in cazul Reagan si
      Regan). S-ar putea pronunta nuland, fiindca provine de fapt din Nudelman. Dar eu am inceput discutia asta ca sa-ti arat ca nu trebuie sa se scrie cu ew, ca sa se pronunte iu. stupid e un exemplu, nubile e altul si mai sunt zeci.
      Asta e tot. Imi pare rau ca te-am iritat!

      Ștergere
    3. Dacă insişti, nu înseamnă că ai dreptate!
      Încă o dată nu ai Webster, nu ai habar!
      exemplele pe care le dai n-au nicio relevanţă!
      nulify, nulity, sunt cuvinte care se pronunţă cu u sau a, dar în niciun caz cu iu, este u de la up!
      crede-mă şi nu mai insista! Reagan se pronunţi regăn, Regan se pronunţă rigăn.

      Ștergere
    4. Pronuntia in lb.engleza este plina de capcane :). Desigur, exista si reguli, dar si exceptii(care fac regula). Cum NEULAND este un substantiv propriu, zic sa o intrebati pe doamna cum se recomanda cind se prezinta.Zic si eu ca outsider.

      Ștergere
    5. Erata: scuze. NULAND, m-am pierdut in transcrieri fonetice.A

      Ștergere
    6. Joe, nu esti atent! My point is that one spells nu ll ify and nullity (with double ll) and that's why it's pronounced like in up si tu scrii cu un singur l. Perfect adevarata remarca privind pronuntia numelor. Depinde uneori si de preferinta omului respectiv. Am incercat sa aflu cum se pronunta numele Nuland, dar n-am reusit. Poate fi ca in null (desi cucoanei s-ar pitea sa nu-i placa asocierea cu null), poate fi niuland sau nuland.
      cucoanei s-ar

      Ștergere