miercuri, 14 mai 2014

Electorale şi Politice

Zilele astea de mai ploioase şi reci sunt încălzite doar de dezbaterile şi controversele electorale.

Ieri, pe Strada Mare din Piteşti era multă agitaţie. Cineva a avut problema medicale, se pare că a făcut un infarct. Lumea s-a adunat la locul respectiv unde venise şi o ambulanţă care se ocupa de resuscitarea pacientului.
În acelaşi timp, fiind campanie electorală, prin zonă se afla un grup de propagandişti al unui partid, nu spun care!
Tinerii militanţi, observând mulţimea s-au dus repede acolo să vândă avantajele de a vota respectivul partid.
Noroc că unul dintre oameni aflaţi acolo i-a trimis la plimbare! De obicei partidele folosesc în manifestările de pe stradă tineri năimiţi care nu prea au habar de realităţi. Ar fi trebuit ca aceia care erau responsabili cu această manifestare electorală să fi realizat ridicolul situaţiei şi să evite repercusiunile neplăcute.
Astfel ei au reuşit să-şi facă contra-campanie!

În fine o veste bună vine de la Cotroceni. Preşedintele (nu şeful statului, asta-i o aberaţie jurnalistică!!!) şi Primul Ministru au căzut de acord în privinţa poziţiei faţă de dezvoltările periculoase din Ukraina. Au reuşit, în fine, să lase controversele electorale şi să privească cu seriozitate evenimentele externe din est, care ne pot afecta stabilitate politică.

În Ukraina s-a instalat haosul! Acolo are loc un război civil şi Putin şi-a atins ţinta, a anexat Crimeea, iar estul  rusofon vrea să se separe. Frământările au atins şi sudul Ukrainei, zona Odessei, Transnistria. Pericolul devine mare şi periculos privind Republica Moldova şi Gurile Dunării. Acolo pot apărea şi tentaţii separatiste la lipoveni şi ne pomenim cu trupe speciale ruseşti venite să-i elibereze!


O singură veste bună vine de acolo. Autorităţile au decis o masă rotundă unde să fie invitaţi toţi factorii, candidaţii prezidenţiali, inclusiv reprezentanţii separatiştilor.

Văd că domul Cristian Preda devine extrem de marţial. După vârstă, a terminat studiile universitare după ’90 şi a urmat studii prin străinătate şi astfel, probabil nu a făcut stagiu militar. Cred că oamenii care nu au făcut armata sunt periculoşi în astfel de decizii politico-militare. Asta în pofida faptului cum spunea cineva  că războiul este o treabă mult prea serioasă să fie lăsată pe seama militarilor! 
Doborârea unui avion sau decizia pentru această acţiune, cum cere cam isterizat domnul Preda, în condiţii de război nedeclarat este o treabă mult prea serioasă. Să ne aducem aminte de scandalul declanşat de doborârea perfidă a unui avion de călători din Coreea de Sud de către avioane militare sovietice.

Un film difuzat pe la începutul acestui an parcă a prevăzut evenimente ce urmau să aibă loc în zona noastră.
Jack Ryan: Shadow Recruit se referă la acţiuni de destabilizare a SUA de către ruşi. Conspiraţia te duce la felul cum Putin manevrează situaţia de azi din lume.

Observ că cei mai vehemenţi critici ai opiniilor mele sunt martorii lui Băsescu. Reacţiile lor sunt viscerale şi de tip bolşevic. Să mă explic!
Îmi permit să etichetez foarte dur pe politicienii şi jurnaliştii care nu-mi convin prin modul de comportament. Asta deoarece nu sunt o persoană publică şi blogul meu nu-i mijloc de subzistenţă, ci exprimă opiniile şi părerile mele!
Aşa că acuzaţiile mele la adresa nivelului absolut inacceptabil la care Traian Băsescu a adus discursul public sunt absolut justificate.

Cât despre Ion Cristoiu, inventatorului  găinii cu pui vii, acesta are uneori derapaje la fel de inacceptabile în articolele sale politice. Aşa că-şi merităm orice etichetă!

3 comentarii:

  1. Dar cum vezi nivelul de exprimare absolut odios al lui Ponta ? In fiecare judet are o gasca de golani si ajunge la expresia ,care nu are nici o legatura cu alegerile europarlamentare si spune asa : cu aprobarea voastra ( ca altfel eu nu vreau ) la toamna o sa ajung la presedentie ...si Basescu ???? iar golanii zic in cor aranjat : la puscarie... Ai vazut ceva mai penibil in cei 24 ani de dupa 89 ? Eu nu. Cum comentezi draga coleg aceste injurii ? Daca tot il comentezi pe Basescu,e opinia ta, de ce nu comentezi parerea ta si despre acest mic exemplu ? Ca doar erai PNL ist nu USL ist ?. Acum,dupa ata timp imi dau seama de ce Antonache a plecat de langa Pontache : nu a putut sa mai suporte mojicia acestuia. Si uite ca are dreptate...

    RăspundețiȘtergere
  2. Dupa 1990 am vazut "destabilizate, democratizate, salvate, eliberate", Iugoslavia, Irakul, Afganistanul, tarile arabe . Stabilizat intr-adevar e doar Israelul. Acum , dupa 24 de ani de relativa liniste, s-a destabilizat si Ucraina, dar tot cu ajutorul aceluias regizor, care si-a cam dat un autogol, cumparindu-i pe aia de pe Maidan. ca de acolo a pornit totul... mai ramine sa-i vad pe islandezi pe Maidanul lor, ca si aia refuza sa intre in EU. Fir-ar mama lor de bolsevici, astia de la CIA !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. http://abcnews.go.com/blogs/politics/2014/05/bidens-son-gets-ukrainian-oil-company-gig/

      Ștergere