duminică, 15 iunie 2014

Conferinţa Judeţeană PNL Argeş

Astăzi m-am dus să văd ce se întâmplă la Conferinţa Judeţeană PNL Argeş.
Am intenţionat să-mi dau şi eu cu părerea, dar o intervenţie mi-a făcut inutil cuvântul meu.
Am ascultat mai multe opinii ale primarilor PNL, unele interesante şi foarte diverse.

Ce am desprins din ele.

Există confuzie şi frustrare legată de ieşirea PNL din USL. Sunt primari care se considerau avantajaţi de rămânerea în USL, prin prisma avantajelor de a fi la guvernare. Unul din membrii liberali s-a exprimat că în acest sens să revenim la matcă, adică la ce matcă am întrebat eu, la alianţa cu PSD?


Există o neîncredere în PDL, în vederea fuziunii care a fost anatemizat şi diabolizat pentru guvernarea Băsescu - Boc. Există în continuare impresia că PDL este un partid controlat de Traian Băsescu.

Există un semn de întrebarea cu trecerea la PPE, de ce am părăsit ALDE.

Nu este clar cine trebuie sprijinit la conducerea PNL, un primar nu-l vede votat la prezidenţiale pe Johannis în Muntenia - Oltenia.

Am avut satisfacţia să văd însă două luări de cuvânt importante.

Prima a primarului Ionescu de Călineşti, cea mai mare localitate rurală din Argeş. El a desfiinţat mitul ajutorul judeţului condus de pesedişti pentru primării, Călineşti nu a beneficiat de nimic în guvernarea Ponta. Ionescu l-a avertizat pe deputatul Gerea pentru tentativele fracţioniste din cadrul grupării Tăriceanu. A militat pentru fuziunea cu PDL care este în interesul consolidării dreptei.

Dar cel mai bun discurs  a fost de departe al primarului Călin Andrei de la Câmpulung. El a spus că Muscelul are acum un deputat european, pe Mircea Diaconu, om al oraşului şi al zonei. Asta a subliniat eroarea PNL de a nu risca cooptarea acestuia pe listă, atât timp cât Eduard Helvig, europarlamentar şi el întâmpină probleme cu ANI. El a arătat cât de scârboasă este trădarea comisă de Silaghi de la Satu Mare, care a trecut brusc la PSD, prezent şi la grupul Tăriceanu. Asta fără referire directă la deputatul Gerea, membru al iniţiativei lui Tăriceanu, prezent în centru prezidiului, dar subînţeleasă! El a subliniat necesitatea reunirii forţelor de dreapta sub sigla PNL, chiar dacă există o istorie de contradicţii cu PDL. El a subliniat reculul grupului ALDE, în situaţia când liberalii germani sunt în afara parlamentului naţional, dar şi în PE şi a rezultatelor foarte slabe a liberalilor britanici, acestea fiind motoarele acestui grup politic european. Este mult mai normal ca principalul partid de centru dreapta românesc să facă parte din grupul PPE. 
Sper ca acest discurs să fi anulat toate nedumeririle şi dilemele unor din primarii argeşeni, dat fiind că, totuşi, Călin Andrei este cel mai important primar din judeţ şi un om influent.

Sper ca oamenii din Argeş să meargă la Congres mai lămuriţi!

Scopul principal al USL nu a fost realizat, Traian Băsescu este în continuare preşedinte, până în decembrie 2014.
Eşecul referendumului  a fost cauzat de activitatea defectuoasă a ministrului pesedist Rus, care a favorizat pe Traian Băsescu! 
Alt obiectiv a fost victoria în alegerile parlamentare a USL, dar ce a rezultat din guvernarea Ponta a fost subordonarea şi punerea în situaţii umilitoare a PNL. 
Compromisurile cu Traian Băsescu le-a comis Ponta şi PSD cu pactul de coabitare, cu numirea procurorilor şefi de parchete, cu introducerea unor chestiuni controversate pentru a fi votate în Parlament, Roşia Montană, etc. 
Intenţia PSD de a nu mai respecta candidatura lui Crin Antonescu la prezidenţiale, combinată cu refuzul net al lui Ponta de a-l numi pe Johannis vice prim ministru, încălcând înţelegerile cu PNL au provocat ieşirea PNL din USL.
Erorile din campania europarlamentarelor a PNL, mesajele neclare şi lipsite de fermitate plus candidatura lui Mircea Diaconu, au smuls procente importante la alegeri şi obţinerea doar a 15%.
Crin Antonescu a plătit prin retragere din fruntea partidului şi renunţarea la candidatură.
Sper că pragmatismul şi raţionalitatea vor predomina la congresul PNL şi alegerea lui Johannis preşedinte şi candidat prezidenţial să fie un semna pozitiv dat electoratului. Unirea forţelor de dreapta este necesară, mai ales că acum este clar că Băsescu şi PMP sunt minori şi fără perspectivă şi nu joacă niciun rol în această viitoare construcţie politică.


Sunt sigur că românii preferă pe cei care nu mint, care spun adevărul chiar dacă neconvenabil şi nu pe mincinoşii şi ipocriţii de la stânga, în frunte cu Victor Ponta.

14 comentarii:

  1. In primul rand, a fost Delegatie Permanenta, nu Conferinta judeteana. In al doilea rand, abia astept sa-i vad pe liberalii "autentici" condusi de "importatii" din PDL: Macovei, Boc, Anastase... Ca, deh, Gerea nu (mai) e bun...

    RăspundețiȘtergere
  2. Discursul primarului de la Calinesti nu a fost nici pe departe bun, asa cum au fost discursurile primarului Tarba de la Bughea de Sus, Marin de la Budeasa sau Sandu de la Stolnici.Ai facut o analiza in acesti 20- 25 de ani sa vezi ce firme au lucrat sau lucreaza, inclusiv in primariile cu primarii liberali? Aceleasi care sunt create de PSD(FSN, PDSR)! Inclusiv la Calinesti, acum.
    Calin Andrei, intotdeauna la sedinte, face referiri la scenarii, viziuni si profetii de pe net sau presa centrala. Te intreb, a mers prin municipiu, ca presedinte PNL Campulung, asa cum a facut Tarba, sa convinga cetatenii sa voteze Pnl? Ce va face in 2016 sau 2020, la parlamentare, daca Mircea Diaconu se razgandeste si candideaza ca independent pentru Parlamentul Romaniei? Servus

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Marius dragă,
      Problema noastră rămâne că nu primarii scot oamenii la vot, ci mesajele partidului.
      Este greşită ideea că primarii rurali controlează votul. Nu-i blamez în niciun fel pe primarii rurali!
      PNL a scos mai mult la ţară decât la oraş!
      Până şi grupul fracţionist din jurul lui Tăriceanu trebuie lăsat să-şi expună opiniile la Congres.
      E nevoie de mai mulţi, nu de mai puţini!
      De aceea ideea pe care mi-o expune un amic cu dat afară unii pe alţii este eronată . Este nevoie de mai mulţi. Inclusiv de Tăriceanu, dacă nu-i doar o marionetă pesedistă!
      Aşa putem deveni un partid important!

      Ștergere
  3. "Sunt sigur că românii preferă pe cei care nu mint, care spun adevărul chiar dacă neconvenabil şi nu pe mincinoşii şi ipocriţii de la stânga, în frunte cu Victor Ponta." SI CHIAR ATI SPUS ADEVARUL INAINTE DE EUROPARLAMERNTARE? Las-o balta cu morala ca nu sunteti campioni. A

    RăspundețiȘtergere
  4. Aia cu nu primarii ci mesajele scot voturi e tare rau de tot. Trebuie turnata in bronz si pusa la usa Partitudului. E ca un citat din Elena U. Unduios si pur.

    RăspundețiȘtergere
  5. PNL-ul trebuie să asimilieze în el PDL-ul și să devină o forță puternică de dreapta, una capabilă să țină piept rușilor din PSD, care au apucături comuniste din ce în ce mai evidente. Ce mă uimește pe mine este Tăriceanu, care îl credeam om serios, dar care și-a dat cu stângul în dreptul de și le-a rupt pe amândouă. Păcat pentru că putea fi șef al PNL, cu cel mai mari șanse de a deveni chiar președinte al României.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dreapta, e aia cu care se tine lingura ?
      Ca incepand de la J la Joh nu prea cred ca vre-unul este in stare sa enunte o idee liberala. Si bre' nici pe vremea lui Gladstone Liberalismul nu era "de dreapta". Asa ca bre' (tot) de ce v-ati inscris aici daca va voiati populari ? De ce nu ati mers de la inceput cu Nasu' in suflet ? Aaa, ati fost liberali si pe urma ati vazut ca e mai bine (rentabil) cu popularii si Ubi Bene Ubi Patria ? Ca Printipiile inca de la '48 stii matale; (" El a subliniat reculul grupului ALDE, în situaţia când liberalii germani sunt în afara parlamentului naţional, dar şi în PE şi a rezultatelor foarte slabe a liberalilor britanici, acestea fiind motoarele acestui grup politic european. Este mult mai normal ca principalul partid de centru dreapta românesc să facă parte din grupul PPE" - ca sa fiu mai clar). Si daca tot precurviti, de ce va si casatoriti ? O Alianta nu ere suficienta ? NU, trebuia pus PNL sub control ca sa nu provoace surprize. Si in final, cam cum e asta (care o tot citesc in presasa prezidentiala) cu Tariceanu tradator ? Adica mergem impreuna pe un drum, tu o virezi rau de tot pe The Road to Perdition si cei ce continua drumul initial sunt tradatori ? A ce ? A ideiea lor initiale ? Sau a Conducatorului ? Le Conducator ca sa pastram analogia. Mai avem un pas: lichidarea totala a adversarului politic (gen la Congres sa ii lasam sa vorbeasca ca sa putem sa ii dam afara direct? Cam cum s-a intamplat cu toti exclusii ? Cu Chiliman, Moisescu, Szilagi, Parvulescu? Ah pardon, ultimul era in alt Congres). Dar vine si randul PSD. cand va dispare si asta (rusii cum a zis cineva de mai sus, adica tradatorii SUA) vom avea o democratie reala, in care toata lumea va avea dreptul la alegere, asa cum bine a zis un adevarat om de dreapta (nu ca Dl Boc) " pot alege orice culoare atata timp cat este negru"

      "Je ne suis pas d'accord avec ce que vous dites, mais je me battrai jusqu'à la mort pour que vous ayez le droit de le dire."
      M

      Ștergere
  6. Fuziune PNL cu PDL este ceva contra naturii. Cum sa fuzionezzi cu unii care s-au vopsit din PD in PDL mutandu-se de pe sstanga pe dreapta peste noapte. Este un partid fara doctrina cu niste triste figuri care nu stiu decat sa fure electoratul si tara. Nu se poate ca sa similezi un Boc sau un Olteanu sau Berceanu in PNL! Va vedeti sa stai la masa cu Videanu ? Ce ar avea aceste triste figuri de smecheri cu un partid istoric ? Este adevarat ca si in PNL la fel ca si in toate partidele sunt asemenea indivizi! Toata clasa politica din Romania are nevoie de un proces de restructurare.

    RăspundețiȘtergere
  7. 1. Primarii hotarasc 100% la votarea taranului...aiurea doctrina de partid la nea Gheorghe si tata Floarea..( poate ulei si faina,atat...)
    2.Unirea PDL si PNL obligatorie ca sa nu avem pe Ponta cu partidul lui " istoric " PSD 20 ani de-acum incolo...
    3.Joe,din nou gafa monumentala,,,Rus a tradat ? Rus care a vrut sa-si creasca nepotii liber sa inhaitat cu Basescu ? Trebuia sa semneze ca avem doar 15,5 milioane de votanti ? Acum au fost 17,5 milioane de votanti de ce nu ai sarit in sus ? Cum ai acceptat 17,5 milioane acum si...15,5 milioane trebuia sa semneze Rus ? Joe,este o rusine sa te aliezi la lovitura de stat care o facusera nemernicii...dm

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iarăşi eşti pe dinafară.
      Asta cu adusul la vot este o prostie, vin singuri ţăranii, unii mai scârbe sunt sensibili la mită, da votează cu cine cred ei de cuviinţă.
      Urlă în tine băsismul. Tu în ce ţară trăieşti?
      În România nu mai sunt decât vrea 16 -17 milioane de votanţi. Restul sunt prin europa la muncă.
      Rus a fost un cretin care nu a consultat statisticile, cum să fie în 2012 mai mulţi votanţi ca-n 1990?
      Numai în minciunile primăreşti mai sunt atâţi, recesămintele pentru ce e fac? Ca să se anuleze minciunile unora care vor să aibă subsidii mai amri de la stat. Ne furăm căciula de două ori.
      Dar ce să-ţi explic, voi ăştia martorii lui Băsescu aţi fot operaţi pe creier!

      Ștergere
    2. Joe , nu te arunca, miine, poimiine, te vad si pe tine "fuzionat" cu martorii lui Basescu, cum ii dai cu "lovitura de stat"...

      Ștergere
    3. Ca mare harababura mai este im capul tau Joe. Pune o intrebare colegilpr populari. A fost sau nu a fost. Pe de alta parte nici legile electorale nu le cunosti. Pune mana pe carte si vezi si la ce e bun referendumul in afara sa creeze confuzie.

      Ștergere
    4. Colegii populari le stiu pe toate? detin adevarul absolut?

      Ștergere