miercuri, 20 august 2014

Argeşul la ora de germană

Argeşul l-a avut ca oaspete pe candidatul prezidenţial al Alianţei Creştin Liberale, Klaus Johannis.

De fapt ziarul Argeşul titra:
"Johannis la Brătieni, Dragnea la Ponta"
De fapt doar Johannis a fost prezent la Piteşti, iar Dragnea a venit singur.

Dragnea a venit să predea microbuzele pentru transport şcolar. Am fost martor al ieşirii lui lui Dragnea din Prefectură şi a fost întâmpinat cu huiduielile celor de la Petrochimie, care au procese pierdute cu conducerea Petrom. Asta nu ar fi fost nimic dacă nu aş fi văzut o iniţiativă de pe vremurile copilăriei mele la această pseudo festivitate, unde Dragnea înmâna aceste microbuze primarilor  unor localităţi, iar aceştia au crezut de cuviinţă să ia cu ei şi copii din respectivele localităţi. Domină această mentalitate comunistă, copiii sunt în vacanţă, să-i lăsăm în pace!
 
Sosirea la Florica
Am ajuns la Necropola Brătienilor de la Florica, unde Johannis, însoţit de preşedintele PNL Argeş, Iani Popa a sosit după ora 12. Era lume multă şi figuri noi, colegii de la PDL. 
Le spuneam amicilor prezenţi că de abia aştept că sasul Klaus să mişte coliva, obicei specific în România extracarpatică, inexistent însă la ortodocşi din Ardealul săsesc, unde am copilărit. Primarul Bărbuceanu a explicat că azi 20 august aniversăm naşterea lui Ionel I. C. Brătianu, sunt 150 de ani de la naşterea marelui om de stat, făuritorul României Mari împreună cu Regele Ferdinand! 
Reculegere la mormântul Brătienilor
Erau prezenţi şi Mihai  Voicu, Teodor Atanasiu, Ludovic Orban, Dan Motreanu, Petre Roman, dar şi parlamentarii locali Ionuţ Zisu şi Teo Niculescu, dar şi amicul Marius Postelnicescu, consilier judeţean!


Klaus Johannis şi cei care-l acompaniau s-au recules la necropolă în faţa sarcofagelor de marmură neagră a celor doi  mari oameni de stat I.C. Brătianu şi Ionel I.C. Brătianu. Au făcut vizită şi la celelalte morminte. 
Am văzut însă că preotul şi o măicuţă aveau pregătită şi coliva anexă!
Cu familia Vişinescu
Cu Marius Postelnicescu
Cu Ludovic Orban
Cu Teo Niculescu
După Florica, Klaus Johannis a plecat la Curtea de Argeş pentru a se reculege la mormintele marilor regi ai României Carol I, făuritor al României moderne şi independente cu I.C. Brătianu şi Ferdinand, Regele României Mari realizată împreună cu Ionel I. C Brătianu.
 
Cortul cu semături pentru Johannis
La ora 15 după o conferinţă de presă Klaus Johannis împreună cu suita de oficiali au întrat în sala mare a Teatrului Davila. Era arhiplină cu mulţi liberali şi pedelişti membrii viitorului PNL. Au luat cuvântul Iani Popa, apoi preşedintele PDL Argeş, Cătălin Teodorescu. Au vorbit şi Răducu Filipescu, preşedintele C.J. Călăraşi, Teodora Atanasiu, Mihai Voicu, Petre Roman. Discursurile electrizante le-au ţinut Mihai Răzvan Ungureanu şi Ludovic Orban. Chiar mi-a inspirat titlul pentru că despre Johannis se poate spune: "Ein Mann, ein Wort", iar despre Ponta: "Ein Mann, ein Wortenbuch". Care în româneşte ar fi tradus liber pentru Johannis: Un om un cuvânt, iar la Ponta: Un om, o pălăvrăgeală!
Intrarea la Teatru
Radu Vişinescu la balcon
 
Imnul României
În final a vorbit frumos Klaus Johannis, spunând că face această vizită într-o zi semnificativă pentru liberalismul românesc, că a fost la Curtea De Argeş, iar ieri a fost în capitala Marii Unirii, la Alba Iulia!

Klaus Johannis ne-a spus că se poate şi în România, că putem trăi într-o Românie modernă, el fiind omul faptei, lucru demonstrat la Sibiu, unde se poate administra în folosul cetăţenilor şi fără corupţie!


O vizită reuşită şi să credem că se poate!
Selfie cu Johannis
Selfie merită o explicaţie!
Am făcut şi o poză cu Johannis afară, dar uitasem camera pe selfie şi nu a ieşit nimic!

Preşedintele PNL Sibiu are o maşină Tesla Motors, model S, maşină electrică complet, atinge cam 200 km/oră! Iulian mi-a spus că este prima din România. Gherţoii cumpără Audi, Merzane, liberalii deştepţi maşini electrice.....

P.S.

Mi-e greu să scriu şi despre acest lucru, dar cred că sunt necesare nişte precizări.
Prietenul Iulian Ţ. mi-a relatat discuţia de la Realitatea tv dintre Rareş Bogdan şi Crin Antonescu. 
Antonescu a declarat că pregetă în a-l susţine pe Crin Antonescu, lucru care l-a lăsat pe realizatorul tv cu gura căscată, acesta fiind ardelean şi ardent fan al lui Johannis.
Am avut o discuţie în contradictoriu cu Iulian. El zice că Antonescu are dreptate să nu-l susţină.
Acum eu am o altă părere!

În ultimii ani Antonescu a făcut ce  a vrut cu PNL. 
A realizat USL, cel care a avut eşec cu referendumul de demitere al lui Băsescu, dar un succes covârşitor la parlamentare.
L-a adus în partid pe cel mai popular primar din România Klaus Johannis şi la făcut adjunctul său.
A acceptat ca PNL să fie în situaţie umilă în guvernul Ponta 2, a acceptat să continue cu Ponta după pactul de coabitare şi numirea procurorilor şefi. 
A ieşit din USL când era clar că PSD nu are scrupule şi nu împarte cu nimeni puterea şi resursele financiare,  Ponta refuzând şi numirea lui Johannis vicepremier.
A jucat poker cu procentul la europarlamentare al PNL. 
Eşecul l-a pus în situaţia să demisioneze din postul de preşedinte la PNL şi să renunţe să mai fie candidat la prezidenţiale.

Că între timp şi-a schimbat părerea şi că a dorit să revină,  să lupte pentru nominalizare la candidatura prezidenţială, asta-i altă gâscă, în altă traistă!

În momentul de faţă prin declaraţiile sale, Crin Antonescu devine un fost om politic şi avansează la postura de părerist!
Părerea mea!




20 de comentarii:

  1. Eu stiam ca "Ein Mann, ein Wort" se traduce in rom : "un om, un avort"!

    RăspundețiȘtergere
  2. Joe, se pare ca tu ''joci in alt film". Spui o multime de lucruri jenant de neadevarate, doar asa ca vrei tu sa crezi ce spui.
    1. Copiii (citiva la numar) nu au venit adusi cu scoala, in grupuri organizate, ci au venit sa vada masinile cu care vor merge la scoala. Oricum, fiind in vacanta, puteau face asta fara nicio constringere.
    2. Lume a fost putina, nu s-a facut un miting electoral de rasunet, doar s-a marcat investitia cu autoritatile implicate si ceva populatie.
    3. Te-ai bucurat cu rautate ca, un grup(organizat) de petrochimisti au huituit, nici ei nu mai stiu pe cine sa huiduie, doar, doar, cineva ii scuteste de returnarea banilor pierduti in proces cu Petrom. Poate cine stie , face ACL, pomana. Dar dupa cum ai spus, acelasi grup a incercat sa se milogeasca si la prezidentiabilul Johannis.Data viitoare va fi huiduit si el(ha,ha,ha).
    4. Vad in pozele postate, o persoana pe care pina de curind o considerai stupida si pe care acum ii reconsideri inteligenta(se poarta in partidul tau).
    Nu mai comentez legaturile "indisolubile " ale prezidentiabilului J cu Bratienii, coliva ortodoxa(de care toti vom avea parte, daca nu cumva din motive practice renuntam si ne dam ardeleni).

    Esti prea patimas in politica, credeam ca la pescuit, in natura salbatica, departe de lumea dezlantuita, te-ai incarcat cu energie pozitiva de la pamant si apa de ploaie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu m-am bucurat ca nemernicul de Dragnea a fost huiduit, indiferent de motivul huiduielii. Ma bucur insa si ca unii dintre cei de pe acest blog sunt PSD-isti, dupa cum arata punctele 1- 3 de mai sus. Traiasca pluralismul de opinii si mai ales de interese!

      Ștergere
    2. Este o vorbă: "La Roma faci ca romanii, aşa că şi Johannis în Argeş va face ca argeşenii, sau la Iaşi facem ca ieşenii"
      Aşa că la vreo pomenire a Brătienilor va ţine de colivă!
      Copii nu vin de capul lor, nici atunci nici acum!

      Ștergere
    3. Nu inteleg motivul bucuriei???Suntem pe stadion? Traiasca pluralismul de opinii !IDe interese, nici vorba si nici de apartenenta la vreun partid.

      Ștergere
  3. Eu cred ca Nuti Udrea ia mai multe procente decit Johannis, pe "trotuarul" drept, ea e cea mai "esperimentata", are si sprijinul marinei romane si chiar al presedintelui norvegian. Joe, iar ai pierdut !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Revin cu acest comentariu intr-un context acum mai potrivit.

      Eu cred ca Joe a inteles bine doua lucruri: 1. Johannis ar fi un presedinte bun pentru Romania. si 2. Basescu doreste sa iasa presedinte Ponta fiindca o victorie a lui Johannis in alegerile prezidentiale ar face irelevant PMP-ul si ar anihila sansele aparitiei lui Basescu ca lider al opozitiei anti-PSD in viitoarele alegeri parlamentare.
      Este evident inclusiv pentru Basescu faptul ca Udrea in turul doi inseamna victorie sigura pentru Ponta si sa observam ca B1TV nu numai ca o propulseaza pe Udrea, dar totodata nu il mai ataca acum pe Ponta. Astfel, un post basist se alatura celorlalte televiziuni (aproape toate) care ii mediatizeza intens pe Ponta si pe Udrea si il boicoteaza sau ataca vehement pe Johannis. Daca in aceste conditii Johannis intra totusi in turul doi, chiar are sanse sa-l bata pe Ponta. Eu nu l-as critica pe Joe ca mizeaza pe Johannis si poate ca Joe... inca nu a pierdut!

      Ștergere
    2. Mihai, hai sa deliram mai departe, eu cred ca Ponta nici nu prinde turul doi si ca de fapt Nuti se va bate cu Donald Duck ala de Neamtzu, ala cu usturoiul, ala cazut in santul de linga trotuarul drept. Eh, ce zici de asta !?

      Ștergere

    3. postat de mine, Joe, pentru că nu apare decât la mine nu pe blog

      Mihai:
      1. de ce crezi ca Johanis ar fi un presedinte bun? Argumente dincolo de fixatia lui Joe ca e "neamt" ? Si Goebbles sau Marx au fost nemti (nu pot zice si Hitler ca ala n-a fost).
      2. Argumentatia cu Ponta pro-Basist chiar nu poate fi comentata. Asa cum Gioana s-a dus la Vantu si Johanis s-a dus la Basescu
      3. Chiar crez ca Ambasada SUA accepta un neamt, decorat de Guvernul German pentru "servicii aduse Budersrepublik" ca Presedinte ? In contxtul European present ? Cu Merkel azi ?
      4. Chiar crezi ca Johanis ajunge sa candideze? Eu cred ca se retrage in 2-3 saptamani. Mx 4. Sau DNA vine cu dosarele.
      5. Sper ca J sa nu se supere, dar toti cei pentru care a jurat cu mana pe suflet s-au dovedit ticalosi. Cred ca dincolo de facias-ul de om serios, regasim acelasi lucru. Dar seerios, daca A avea theoretic niste sanse J nu are si nici nu a avut vre-o data nici una. De asta a si fost ales (meteoric). Dupe ce Il Moro si-a facut datoria (lichidarea PNL si aducerea lui in zona de pierdere totala a credibilitatii), J a venit sa acopre un hiaus. Abia spre 15-20 septembrie vom vedea cine sunt candidatii. Nici Ponta nu va merge; si el este tot un iepure la alergare. Alegerile in Romania nu au nevoie de timp pentru a convinge electoratul. Ci de cat mai putin timp pentru a limita scormonirea. Nici o figura politica din tara (si imi plang poporul pentru asta) nu are adancime. Ci numai o fata care, rapid si superficial, poate sucii mintile. In plus, vorba lui Stalin (sau Basescu, nu mai stiu bine) nu conteaza cine voteaza; conteaza cine Numara voturile. Daca si acum vor fi peste 1m de voturi fraudate, ca la Referendum ? Ei ?

      M

      Ștergere
    4. Cred că exagerezi cu puterile oculte ale lui Băsescu, este deja trecutul!
      După ce l-a susţinut pe Diaconescu, o susţine acum pe Udrea!
      Nici el nu mai ştie ce spune, zice acum că Diaconescu a votat pentru suspendare la Referendum!

      Ștergere
    5. Joe, basescu nu este inca trecutul. Asa crezi tu. In general M are dreptate. Eu nu stiu cine mai suntem si cine ne mai conduce(probabil licurici- politica paguboasa a lui basescu de a juca la doua capete). Ar fi trebuit sa intelega ca nu suntem obiect de contrabanda. Un lucru imi este clar, indiferent cum votam(includ aici si prostia si dezinformarea si tot ce poate fi mai jegos ) votul unui cetatean echivaleza cu ruleta ruseasca.Tot cetateanul scarbit semneaza.

      Ștergere
  4. Tesla motors? Un angajat la stat cu 7000 lei / luna salariu?

    RăspundețiȘtergere
  5. Modelul S al lui Tesla costa 75.000 usd ! Megalomania de a avea un Tesla, un BMW sau Mertz este cam acealsi lucru. A luat Tesla datorita faptului ca CRE lucreaza cu ISPE la depunerea proiectului Sibiu Smart City care va avea o compomenta cu emobility cu staii de incarcare si vehicole electrice.
    Proiectul de asciere a fost aprobat in CL Sibiu.

    RăspundețiȘtergere
  6. Draga M, Eu NU am spus ca Ponta e probasist, ci ca Basescu il vrea presedinte pe Ponta. Revin cu argumente pentru aceasta afirmatie: o infrangere a aliantei care il sprijina pe Johannis va intari PMP, partidul pe care il va conduce Basescu (daca nu intra la puscarie) si Basescu spera ca va deveni liderul opozitiei anti-PSD; totodata, Basescu considera ca guvernul PSD va pierde mai usor din capitalul politic dupa ce Ponta cel popular va pleca de la guvernare, devenind presedinte; Basescu mizeaza pe o victorie a opozitiei in viitoarele alegeri parlamentare si spera ca va ajunge prim ministru.
    Alegerea oricarui alt presedinte in afara de Ponta ar periclita acest scenariu, iar o eventuala alegere a lui Johannis ar anihila complet scenariul. Din aceste motive, Basescu doreste victoria lui Ponta in alegerile prezidentiale si o propulseaza pe Udrea constient fiind ca astfel il sprijina pe Ponta. In fine, o ultima precizare, pentru a evita alte confuzii, draga M. Televiziunile pro-Ponta o sprijina pe Udrea nu fiindca ar fi devenit basiste, ci fiindca Udrea in turul doi la prezidentiale ar garanta o victorie categorica pentru Ponta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai adaug ca sunt de acord totusi cu M in privinta posibilei retrageri a lui Johannis. In situatia in care toate televiziunile
      (cu exceptia Realitatea TV) te boicoteaza sau te ataca sistematic, e greu sa nu te descurajezi.

      Ștergere
    2. Mihai, presupui ca Basescu isi asuma riscul sa nu fie la putere ! uiti de ego-ul sau ? de tot cei ce risca total daca el pleaca ? nu cred ca B pleaca de la putere. Asa ca nu e interest in Ponta (de fapt, stie si el ca nu Ponta o sa fie candidatul "celorlalti" -nu putem folosi acum termene precum stanga sau dreapta, ci doar pozitionari fata de Sistem). Dar il vrea pe Johanis afara, vrea o gramada de candidati anti-PSD pentru ca haosul va speria alegatorii pe ultima suta de metrii si toti snit-PSD vor vota indifferent de ce simt cu un candidat ce pare a avea consensul. Schema cu Iliescu-Vadim, careia recunosc ca I-am cazut si eu prada. Da. Am votat o data Iliescu. :(

      M

      Ștergere
  7. Antonescu este suparat pe"sondajul"de 6%; Johannis ar trebui sa aiba o explicatie cu el. Crin a gresit de 2 ori:cand s-a retras si cand a revenit la candidatura...!,a crezut ca Johannis se va retrage. Amandoi trebuie sa treaca peste orgolii si vor castiga.

    RăspundețiȘtergere
  8. Anonimului ii pot replica la magaria pe care o spune cu Hitler, Goebels si altii, tot nemti, este adevarat. Dar, toti nemtii plecati din Germania s-au atasat de popoarele in care s-au dus! Din cate stiu eu, nemtii nostril au luptat contra nemtilor lor! In afara de asta, sa se uite la toate tarinele rusoaice care au fost nemtoaice la origine si care au mers cu poporul pe care si l-au ales. Ecaterina a II-a, nemtoaica de vita nobila, a renuntat pana si la religia ei si nu a parut in fata poporului decat atunci cand s-a adresat acestuia in limba rusa! Si este numita Napoleon faminin, care a facut enorm pentru naua ei tara, desi promisese altceva parintilor ei, atentie, de " vita nobila"! In rest, Joe bate campii, ca deobicei, iar tuturor le recomand sa se mai uite si pe la posture unde se vorbeste cu documente iscalite si stampilate, autentice deci, si nu numai cu vorbe! Si mai aduceti-va aminte ceva din istorie: Romania moderna si mare au facut-o niste nemti, evident, din pacate, dar probabil ca asta este soarta romanilor! Iar celui care spune ceva de genul un om un avort, care pare cunoscator de limba germana, ii atrag atentia ca acel dicton exista dar probabil ca Joe nu a scris correct cuvantul, care pentru deansul inseamna " avort "! Parea sa de anti german, incat nu m-ar mira sa fie vreun pripasit chiar prin Germania!

    RăspundețiȘtergere
  9. ..de dupa revolutie am avut numai conducatori romani tampiti. Hai,sa incercam si cu un neamt sprijinit de madam Merckel. De cat sa fie cineva viitor presedinte sustinut de unu ca Voiculescu mai bine pledez pe Merckel. Logic ? daca nu-i bun il dam jos,se poarta la noi dar n-am mai vazut la alte state din UE. Jos cu presedintele si gata..Hai,sa-l bagam in probe pe Johannis,,, Joe,macar ai prins..o coliva ???dm,

    RăspundețiȘtergere