luni, 11 august 2014

Johannis preşedinte!

Este adevărat că mă grăbesc şi fac un fel de dorinţă! 
Wishful thinking sau pe limba maternă a candidatului PNL Traumwunsche!
Nu am să-mi dau cu presupusul la candidatul PNL, Alianţa Creştin Liberală este doar o denumire temporară determinată de justiţia care nu se ştie dacă va fi la timp cu aprobarea fuziunii!

Am să citez din ce spune candidatul nostru:

”Este pentru prima dată după 25 de ani când un partid desemnează un cetăţean român, dar aparţinând unei minorităţi, în pofida unei propaganda necinstite şi perverse pusă în practică de adversari. Arată maturizarea societăţii româneşti. Eu vin de la Sibiu din administraţia locală, unii spun că nu sunt parte a jocului politic de la Bucureşti, nici nu doresc să fiu. Vin pentru a schimba regulile jocului politic de până acum, la 25 de ani după revoluţie putem reda încrederea că politica poate să producă efecte pentru oameni şi nu este doar o maşinărie de măcinat vorbe goale şi de satisfăcut interese de grup”,

a declarat Johannis.
Johannis a susținut că, dacă va fi ales președinte, va garanta direcţia occidentală, orientată spre Vest, a României, precum şi independenţa Justiţiei, precizând că în aceste două zone va gira parcursul de până acum.
"Sunt două zone în care, ca preşedinte, voi garanta parcursul de până acum şi voi apăra ceea ce s-a realizat: prima ţine de politica externă şi opţiunile noastre fundamentale – parteneriatul strategic cu SUA, apartenenţa la NATO, UE. Putem discuta amănunte despre creşterea calitativă a participării României în aceste mecanisme, dar direcţia spre Vest, spre Occident, statutul ei de aliat strategic sunt nenegociabile",
a spus Iohannis.
El a spus că a doua zonă la care se referă este independenţa Justiţiei şi funcţionarea corectă a acesteia.
"Independenţa Justiţiei este fără îndoiala un câştig al ultimilor ani, care trebuie apărat şi consolidat. România occidentală nu poate funcţiona fără o Justiţie cu adevărat independentă, chiar dacă ea atinge politicieni, grupuri de interese, oameni care s-au obişnuit să folosească funcţia publică în interes personal. Preşedintele României va fi principalul garant că acest proiect este ireversibil", 
a mai declarat Johannis.
Sper ca România să aibă o şansă şi un pic de noroc!
Şi acum 100 de ani prin neintrarea în Războiul Mondial alături de Triplica Central Europeană, la dorinţa bătrânului rege Carol I, România constituţională a ales bine. La fel cum apoi regele Ferdinand cel loial a decis intrarea în război în 1916 de partea Antantei, care a creat premizele României Mari!
Vis care nu a durat decât 22 de ani!
Realitatea de azi ne cere să alegem şi noi bine! Atunci au decis oameni de stat care au înţeles care sunt interesele poporului român. Aceiaşi oameni de stat huliţi de un mare poet şi un detestabil politician, Octavian Goga. Toţi deontologii şi intelectualii de doi bani îi citează din jurnalul unui om orbit de propriile lui nimicnicii politice, fără să aibă cel mai mic interes şi habar pentru contextul acelor vremi.

Acum şi românii pot demonstra că sunt responsabili şi pot alege bine.
P.S. 
Am pus şi poza cu Johannis pentru că sun mândru că m-am pozat cu el!
Am mai avut ocazia prin 1992 să merg la o întâlnire de la Casa Scânteii la Nicolae Manolescu cu Dacia condusă de Emil Constantinescu. 
S-ar putea să am din nou mână bună!

14 comentarii:

  1. Pentru un neamtz consecvent e cel putin ciudat sa fi fost aspirant la:
    1. Premierul lui Geoana
    2. Vicepremierul lui Ponta
    3. "Candidatu lu peste"
    Singura explicatie, nevasta aia romanca a lui e olteanca, se vrea si ea VIP de Dimbovita !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Are vointa. Persevereaza sau e pus sa persevereze:) Oricum, este atipic pentru un neamt sadea, asa cum il vede Joe.
      No more comments! A

      Ștergere
  2. ""Independenţa Justiţiei este fără îndoiala un câştig al ultimilor ani, care trebuie apărat şi consolidat. România occidentală nu poate funcţiona fără o Justiţie cu adevărat independentă, chiar dacă ea atinge politicieni, grupuri de interese, oameni care s-au obişnuit să folosească funcţia publică în interes personal. Preşedintele României va fi principalul garant că acest proiect este ireversibil",

    "Sunt două zone în care, ca preşedinte, voi garanta parcursul de până acum şi voi apăra ceea ce s-a realizat: prima ţine de politica externă şi opţiunile noastre fundamentale – parteneriatul strategic cu SUA, apartenenţa la NATO, UE. Putem discuta amănunte despre creşterea calitativă a participării României în aceste mecanisme, dar direcţia spre Vest, spre Occident, statutul ei de aliat strategic sunt nenegociabile",

    Arată maturizarea societăţii româneşti

    But I do prophesy th' election lights
    On Fortinbras. He has my dying voice.
    So tell him, with th' occurrents, more and less,
    Which have solicited- the rest is silence. Dies.

    M

    RăspundețiȘtergere
  3. Zici ca ai avut "mana buna" cu Constantinescu? Poate la poker .... eu inca simt in ceafa respiratia celor "15000 de specialisti" pe care i-a promis in campania electorala!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Să ştii Vlad că datorită lui Constantinescu suntem azi în UE şi NATO! A fost singurul preşedinte decent!
      Uităt-te la ăilalţi!

      Ștergere
    2. Ca bine zici Joe. Milica, ce mai om, ce mai caracter. O sa-i port recunostinta vesnica. Ce n-a reusit sa faca Iliescu a facut Constantinescu. M-a urnit din loc si m-a facut sa trec pondul.
      Fri Felics

      Ștergere
    3. haide j ! chiar asa ? datorita lui Constantinescu ? bai cum se face politica asta globala de tine cont de caracteru' omului. A zis: pre uite un presedinte baiat bun. character, inteligenta, forta la mase, mare orator. merita sa uitam de Secu, de economie, de infiltrari ruse, etc. ii bagam. si ne-au bagat...
      m

      Ștergere
    4. Atat a put omul. Ne-a pus vant in panze. Merci si pentri atat.

      Ștergere
    5. "Muscles without strength, friendship without trust, opinion without risk, change without aesthetics, age without values, food without nourishment, power without fairness, facts without rigor, degrees without erudition, militarism without fortitude, progress without civilization, complication without depth, fluency without content; these are the sins to remember." Nassim Taleb. Se pliaza pe Milica nu-i asa?

      Ștergere
    6. Grozav ! Bv. incantat ca l-ati citit pe Taleb. Sincer, felicitari....
      M
      Mai nasc si la Moldova oameni !

      Ștergere
  4. Acum vă rog ceva!
    Lăsaţi-l în pace pe Emil Constantinescu!
    Dare-ar Domnu' să mai avem un preşedinte ca el!
    Criticaţi-l pe Johannis!

    RăspundețiȘtergere
  5. Acum... sa ne lansam in critici inainte de a incepe, e aiurea! Dar am putea spune cum ne-am dori noi sa fie presedintele Romaniei, ce ar trebui sa faca, din punctul nostru de vedere, presedintele Romaniei! Ca de criticat....m-am saturat! Sunt bune si criticile, dar atunci cand spui cum crezi tu ca e mai bine! Asta e provocarea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pai nu e greu. nimic de imaginat. scrie in Constitutie "." <- Punct

      Ștergere
  6. Constantinescu ? Retin cateva ispravi de-ale lui :
    -a permis ca americanii sa bombardeze YU survoland tara noastra. Ungurii nu au permis...aici zic : ce mai tara !!!
    -a fost in cele mai multe calatorii peste hotare cu...sotia,ca nea Nicu,nu mi-a lipsit Ceausescu la acest capitol...( mai mare rusinea,noi aveam, mineriade si el prin America de Sud...a vizitat 35 tari,Basescu niciuna.))
    -TIR ul cu tigari confiscat la aeroportul Baneasa adus in fata vilei lui de la Scrovistea nu o sa-l uit niciodata. O rusine monstruoasa ca subalternii sa-ti aduca acasa " manariile " neoficiale ale presedentiei ...de atunci si de acum.
    -arestarea si condamnarea lui Cosma ,pe dreptate,dar la ...comanda.
    -a zis DA la NATO si UE dar n-are nici un merit : sa intamplat pe timpul lui. Atat ! L-au distrus " serviciile ",,,el care conducea Romania. Astfel de presedinte vreti ? O sa-l aveti pe Johannis...la fel. ( sa sperasm ca gresesc...as vrea. ) Eu spun de acum ca pe Johannis il votez din pacate l-am votat si pe Iliescu,si Basescu...si am gresit ,dar nu puteam sa-l votez pe Vadim,,,)
    -ce a fost bun la el se pare ca nu a fost implicat in spagi colosale,sau daca le-a facut nu au avut rasunet. Nu stiu daca-i un merit cand toti din jurul tau fura. Ori ii opresti si pe ei ( ai servicii care-ti spun zilnic ce se intampla ) ori faci si tu la fel. Mai este o varianta : demisia de neputinta. d.m.

    RăspundețiȘtergere