marți, 26 august 2014

Sociale şi politice de actualitate

Ieri s-a întrunit Senatul şi a votat legea de reducere a CAS. Este iniţiativa PNL şi a rămas şi a fuziunii ACL.
În schimb a fost boicotată legea de amnistie fiscală.
Dacă mamele care ar fi primit drepturi necuvenite ar mai merge, cu pensionarii este altceva.
Bănuiala mea este că greşeli s-au făcut la pensiile speciale mari cu recalculări. Pensiile amărâte sunt mici şi nu sunt supuse recalculării, aşa că la dracu' cu amnistia fiscală!
Întâmplător l-am văzut pe Dan Şova la Antena3. Acest avocat de doi bani, care a încurcat toate proiectele de autostrăzi, care nu a reuşit să semneze măcar un nou proiect este desemnat de amicul lui, Ponta ca şef de campanie. L-am văzut turnând toate calomniile şi insinuările mizerabile asupra lui Klaus Johannis.
Am înţeles că aseară Johannis i-a replicat la B1tv.
1. Problema cu casele. Este un adevăr cinic şi simplu. Casele alea aparţinuseră unor saşi, aşa că au preferat să le vândă ieftin unuia de'al lor, nu la fitecine. Johannis va avea grijă de ele, pentru că se vede cum arată Sibiul! În plus are familia în Germania, familia românească a soţiei este avută, aşa că să nu mai umble unii cu întrebări de unde are bani. E primar de Sibiu, are credit oriunde! 
2. Sper că Johannis o să aibă şi ca preşedinte credit! Observă că pesediştii se tem al dracu' de el, şi se întreabă dacă o să candideze, o să candideze! Chiar dacă ANI i-a făcut proces şi recurs la recurs se dau termene şi până se face lumină într-o speţă unde Johannis are dreptate 100%, el o să fie deja preşedinte. 
Pesediştii se tem ca dracu' de tămâie de Johannis!
Sunt toţi conştienţi că nu face parte din sistem, deci nu poate fi agăţat, să i se pună în cârcă afacerea cu USL şi altele. Singura calomnie persistentă este că are înţelegeri pe sub masă cu Băsescu. Culmea că este acuzat de Ponta, cel care semnat o înţelegere preşedintele Traian Băsescu! Şi aia cam pe şest! 
Calomniile şi mizeriile le răspândesc un Şova, care este urmărit de DNA şi de către Ponta, care poartă povara unei escrocherii academice, plagiatul ăla este dovada superficialităţii şi lipsei sale de  conţinut. Aceasta problemă îi dă un certificat de mincinos şi de falsificator.
Nici economia nu-i ajută, ea a intrat în recesiune! Nu-i bine, pentru orice român. Or fi şi condiţionări externe, dar şi măsurile insuficiente de revigorare de care dispune guvernul Ponta nu se văd, nici nu s-au luat ca să apară reacţii pozitive.
Ultima mizerie pe care vor să o facă şi ar trebui şi reacţii externe vehemente este cea privind migraţia politică. Este una din plăgile sistemului politic românesc.
CCR a permis migraţia parlamentarilor pentru că îi convenea lui Băsescu pe vremuri, dar ar trebui stopată şi USL la asta se gândea.
Uite că Ponta şi locotenentul lui, Dragnea vor să dea drumul la migraţia primarilor. Idee ticăloasă şi scelerată. Sper ca toate forţele politice anti PSD să reacţioneze vehement.
3. Am mai aflat că povestea cu copii adoptaţi este ca la Radio Erevan, nu i s-a dat i s-a furat! De fapt translatorul a fost doamna Johannis pentru o familie de canadieni. Doar notarii şi avocaţii puteau realiza adopţiile, nu translatorii!

Mă întreb ce ar fi dacă am avea un preşedinte PSD şi un guvern aşijderea? 
Păi vremea lui Năstase ni se va aşterne în amintire ca vremea cinstiţilor!

16 comentarii:

  1. ..." E primar de Sibiu,are credite oriunde..." el poate sa aibe oricati bani...doar el . Nu cumva Basescu care a fost Primar de Bucuresti sa-si scoata lovelele ca n-are voie,numai Johannis are voie...Bai,nea Joe,,,acum te vad in sfarsit hotarat impotriva lui Pontache si mai nou a derbedeului de Sova ( care are dictie si nu cred ca-i un avocat rau...). E la un pas de DNA care sper sa avanseze rapid in timpul...campaniei electorale si care ar si trebui sa stea inchis 30 zile in acea perioada de dupa pop-cornul lui Pontache-plagiatorul... Vreau si eu acum pe Johannis presedinte,jur, ,sa mai schimbam lumea. Vreau relatia lui cu Merckel,o vreau... E drept asceasta relatie cu Merckel sa nu fie a lui...Basescu ci numai a lui Johhanis,asta-i tare..a lui Basescu e tradare a astuia e treaba mare.,...dm

    RăspundețiȘtergere
  2. Te chinuie talentul, dar spui o gramada de mizerii. Ca de obicei vezi ce vrei si ce ti-ar placea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce ziceti de PCR, domnule Negut? Cum puteti trece prin toate, cum puteti sa va otarati la toate, fara discernamant si putina coloana ...?
      Parca mai ieri toate erau frumoase, cand era USL, iar acum ....
      As fi vrut sa scriu ca sunteti greu de inteles. E greu de inteles ce va indemna sa va schimbati opiniile dupa cum bate vantul. Pacat! Ce or zice studentii al caror cadru didactic asociat sunteti? Nu as vrea sa ii auziti graind real, nu cu batista pusa pe "tambal" ... Din multe motive, pe care nu as vrea sa le insir, ma intristati teribil ...

      Ștergere
    2. E adevarat ca Joe si-a schimbat cam des opiniile, dar asta nu schimba faptul ca are perfecta dreptate in ce a scris
      aici. Cred ca cei care il ataca acum atat de dur sunt direct interesati in victoria lui Ponta si a PSD-ului si putin le pasa de binele tarii. Cred asta fiindca mi-e clar ca cei prezenti pe acest blog sunt oameni cu intelgenta peste medie. Ori, pentru a fi de partea PSD fara a fi direct interesat, trebuie sa fi complet cretin.

      Ștergere
    3. Rectific: trebuie sa fii complet cretin

      Ștergere
    4. Culmea e, ca poti sa nu fi interesat in victoria PSD, sa-ti pese de binele tarii in care traiesti, dar sa nu fi de acord cu parerile lui Joe care a sarit in barca pdl numit pnl .Poate votam UDMR (tot ppe). Chiar putem fi numiti cretini, stimabile?

      Ștergere
  3. Valabil pentru Joe(chestia cu talentul)

    RăspundețiȘtergere
  4. 1. Așa zisa amnistie fiscală este o măsură populistă, nedreaptă, necinstită. Legea trebuie să fie la fel pentru toți. Adică unii am dat înapoi niște bani primiți incorect (nu din vina noastră) și alții sunt scutiți.
    2. Propunerea de încurajare a migrației de la un partid la altul este de asemenea o măgărie. Vă amintiți că în trecut s-a mai pus problema stopării acesteia prin modificarea legii electorale dar javrele de parlamentari de orice soi s-au opus.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 1) In privinta amnistiei, aveti dreptate, DAR este cazul ca orice functionar public - la orice nivel- pentru greselile facute, fie din rea credinta,fie din prostie, sa PLATEASCA.
      2) Migratia dintr-un partid in altul trebuie sa inceteze. Nu este corect sa votam ceva si apoi distinsii alesi sa se duca unde le e caldut. Cel PUTIN PE DURATA MANDATULUI INCREDINTAT. Ce se intimpla acum, poate avea o explicatie: Atita timp cit votam un pnl(USL) afiliat ALDE si ne trezimin ppe la brat cu pdl , este o mare MIZERIE.Si atunci as zice "ciocul mic" celor care striga din gura de sarpe, ba mai mult si reclama pe la licurici. Acum ar trebui limpezite apele, care unde vrea, dat fiind faptul ca s-au schimbat regulile in timpul jocului.Ceea ce nu este corect, si nu a fost nici pe timpul pdl-ului.

      Ștergere
  5. La " Sociale şi politice de actualitate " romanesti o sa folosesc un fragment din Mircea Dinescu, postat la 20:09:

    "Vă uitarăţi cu binoclu-n spermă/ cum vâslesc strămoşii mei, ţiganii"

    ... si totul se explica !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mircea, este doar o licenţă poetică!
      A scris chestia asta pe vremea când Veceu Tudor nu-l scotea din ţigan!
      Părerea mea este că-i român get beget!
      Nu are nimic din ţigăneala specifică!

      Ștergere
  6. Zici ca proprietarii sasi au peferat sa dea casele ieftin unora de-ai lor...pai vezi, de-ai lor e diferit de de-ai nostrii...cam asa e si cu Presedentia.

    RăspundețiȘtergere
  7. Joe, nu am ceva impotriva lui Johannis si sper ca povestea cu adoptiile sa fie o nascocire, dar citand "de fapt translatorul a fost doamna Johannis pentru o familie de canadieni", si vazand un scandal recent (lansat de A3, dar se pare ca nu a fost nici negat, nici confirmat!) si dl. Burci a fost translator pentru familii din SUA in cazuri similare prin anii '90. Poate ca fiind translator nu inseamna mare lucru .... Dorin

    RăspundețiȘtergere
  8. http://m.obiectiv.info/article/52658

    RăspundețiȘtergere