joi, 4 septembrie 2014

De cine îi este frică lui Victor Ponta?

Acesta este titlu unui  articol scris de dl. Cristian Ghinea în Dilema veche.
http://dilemaveche.ro/sectiune/editoriale-opinii/articol/cine-ii-este-frica-lui-victor-ponta
Dacă analiza domniei sale privind candidaţii şi situarea lor pe eşichierul politic este în general corectă, concluzia lui este departe de realitate.
Concluzia lui Ghinea este că în turul doi contra lui Ponta se pot califica Udrea, Macovei şi Iohannis. Recunoaşte că datorită maşinăriei politice ACL Iohannis are cele mai mari şanse să fie în acest tur final de alegeri contra lui Ponta. Dar Ghinea crede că cea care l-ar putea învinge pe Ponta este doamna Macovei!
Uneori mă întreb dacă aceşti catari ai justiţiei regimului Băsescu visează cu ochii deschişi sau nu suportă realitatea?
Doamna Macovei este de departe cea mai discutabilă opţiune pentru un candidat prezidenţial. Nu ştie să zâmbească, deformare profesională oare a trecutului de procuror dinainte de 90? Acţiunile sale din Parlamentul European au fost atât de discutabile pentru că au încercat să pună la stâlpul infamiei nu guvernarea Ponta, ci România. Acţiunile sale privind justiţia, alături de cele ale preşedintelui Băsescu sunt şi rămân extrem de discutabile. 

Nu ştiu dacă este mai multă justiţie după încarcerarea lui Năstase, sau a lui Dan Voiculescu. Pare a fi mai mult o răzbunare politică. Urmează să vedem dacă Justiţia românească este într-adevăr oarbă după plecarea lui Băsescu?

Revenind la doamna Macovei, dl Ghinea ne spune că  ar fi cea mai atacată şi calomniată în presa de orice culoare. Eu care mă uit pe internet, dar urmăresc şi reacţiile posturilor de televiziune, constat că Monica Macovei este absentă în media. 

În schimb cel mai ruşinos şi nedrept calomniat este de departe domnul Iohannis. Toţi se tem de el, mai ales de faptul că nu a apărut din aparatul sistemului politic românesc dâmboviţean. Este un nou venit şi asupra acestui om demn şi cu un zâmbet generos s-au abătut cele mai stupide şi neruşinate minciuni şi de la Ponta şi mai ales din partea martorilor lui Băsescu.


Eu sper ca cetăţenii României să judece cu capul, nu influenţaţi de torentul de mizerii ventilat de mass media dâmboviţeană!

16 comentarii:

  1. Poate nu e teama in cazul lui Joh. Poate e adevarul. Poate, vorba lui Ciuvica ceea ce luam drep gresli de limba este doar prostie. Biologica. M

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ciuvica este un mercenar atat de dezgustator, incat a-l cita este mult sub nivelul dvs.

      Ștergere
    2. Cam asta e nivelul apelor Dunarii. Sa nu ne amagim tovarasi.

      Ștergere
  2. Johannis minte cum respira, este un mercenar care executa neclintit ordine, nu este clara relatia lui cu basescu si nici nu sper ca are vreo aplecare in a rezolva toate problemele tarii. Se prefigureaza aceiasi marlanie in a incuraja mogulii basisti pentru care justitia este legata la ochi si foloseste o balanta cu magnet sub un taler. Ce ma mira si oripileaza este pozitia pnl(pdl mai nou).Ca votant consecvent pnl, nu pot decat sa-mi exprim dezgustul total pentru ce au facut. Jegos este un cuvint prea bland (altul nu exista in vocabularul limbii romane). A

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce dovezi aveti ca minte Johannis? Iar cuvintele marlanie, jegos, probabil fac parte din structura d-vs! Asa ca...

      Ștergere
    2. Sunteti nepoliticos. Nu v-am jignit personal. Daca va identificati cu johh inseamna ca sunteti pasionat de pesoana lui. Chestie de gust si afinitati. vA POT INTOARCE COMPLIMENTUL

      Ștergere
  3. Ceva argumente pentru afirmatiile ca Johannis "minte cum respira" sau ca "executa neclintit ordine"? Poate o sugestie cine credeti ca ar avea aplecare in a rezolva TOATE problemele tarii? A cui marlanie se prefigureaza si cine sunt mogulii basisti?
    N-ar stica putina claritate,

    RăspundețiȘtergere
  4. Traiti in tara asta? Va informati cit de cit? eSTE redondant sa mai vorbim despre motive. Sau ne facem de lucru pe blog sau vrem sa ne enervam unii pe altii de dragul controversei. In fond fiecare crede ce vrea si ce poate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu este "redontant" sa vorbim de motive si nici redundant. Tocmai fiindca traim in tara asta si ne informam cat de cat,
      constatam ca se fac afirmatii fara motiv. Intrebarile celor de mai sus despre argumente sau dovezi sunt o forma de a spune ca aia care acuza aici de minciuna sunt de fapt mincinosii.

      Ștergere
    2. Johanis a mintit ata cu intalnirea cu Basescu cat si cu cea cu Voiculescu. Nu am inteles de ce. A fost o prostie care l-a expus inutil (sa minta). Amanunte daca doriti. A mintit cu povestea cu adoptiile (si in cca 10 zile se va vedea). Moguli Basisti: Udrea, Berceanu, Videanu, Adamescu, Burci, Gh Stefan, si continuam si cu arabi si moldoveni. Plus ceva avocati.
      Cat despre marlania prefigurata, nu e prefigurata. este sigura. Johny !

      Ștergere
  5. ,,,care cap ? O sa vezi in toamna alegeri cu sange...Justitie dura ? Iti pare rau de Nastase sau Voiculescu ? Doamne,20 ani meritau. Sa vezi Jo cum dadea Nastase si Dana Nastase zeci de mii de euro,saptamanal ( de unde ? ) la consulul din China sa-i faca cumparaturi ca si cum ambasada era casa lui ma-sa,,vai,vai,vai dm

    RăspundețiȘtergere
  6. Joe, Voiculescu si-a insusit bani care erau cuveniti Romaniei, bani intrati in conturile securitatii dupa alungarea lui Ceausescu, conform unor contracte incheiate anterior. Voiculescu a furat deci sume enorme din banii tarii! Ce merita pentru asta, nu discut. Dar ca si in justitiile altor tari mult mai democratice decat Romania, cand justitia nu te poate dovedi intr-o crima majora, se multumeste sa te prinda si cu ceva mai mic, cum a fost in cazul unui ucigas ca Al Capone, scos din joc pentru... evaziune fiscala. Eu zic ca justitia romana functioneaza bine in ultimul timp. Au intrat la puscarie si oameni de-ai lui Basescu si sper ca nu crezi spusele Antena 3 ca pe aceea se suparase Basescu si de-aia au intrat. Sper si ca nu sustii ca ar fi fost nedreapta condamnarea lui Fenechiu, condamnare pe care nici macar liderii liberali n-au indraznit s-o conteste. Sau ai zice ca Nicolescu-Arges si alti baroni de toate culorile care au condamnari sau dosar penal sunt pur si simplu niste persecutati politic? Sau Copos, sau Becali si altii de aceeasi teapa (sau, daca vrei, aceeasi tseapa)? Eu zic ca incetul cu incetul intra mai toata vechea generatie de hoti care s-au imbogatit inseland statul. Nu stiu cum s-a intamplat, sunt chiar surprins, dar justitia isi face treaba! Poate ca hotii mai vechi vor fi inlocuiti de o noua generatie, de hoti mai dibaci. Ramane de vazut, dar pana atunci, Joe, de ce sa te dai tu de ceasul mortii pe chestia justitiei ca amatorii de Antena 3?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Interesant ! a. a furat banii securitatii. Haida de. Chiar nu aveti habar cum functioneaza "banii ascunsi" ai tuturor serviciilor ? Intrebati-l pe Dl Stolojan. El se ocupa de contabilitate. Sincer, este o prostie, Cititi unul din romaele cu spioni ale lui Joe si va mai lamurit. E o prostie care nici macar ziarele nu au avut curajul sa o comenteze. Dar suna bien "banii tarisoarei noaste, banii nostrii). Nici macar Ceausescu u avea miliardele de care era banuit. Cam care banca din lumea asta nu stie cui apartin banii din conturile ei ? Nu ati vazut cum a fost cu Liba ? Chiar credeti ca vre-una din bancile straine ar fi dat drumul la banii Securitatii dupa 1989 , indifferent pe al cui nume ? Chiar nu aveti un mic cont inr-o banca ? Sau credeti in povestile cu conspiratia bancherilor lumii, etc. Voiculescu a facut bni pe langa contractile Securitatii si apoi in primii ani utilizand canalele deja existente pentru a vinde cea ce deja vanduse Secu. Doar nu va inchipuiti ca CIA/NSA sau cine vreti nu stia totul despre conturi si semnaturi. Si ca lasa pe oricine sa plece cu banii pentra a face ce vrea (de exemplu sa continue sa finanteze Sendero Luminoso.
      Cat despre dusmanii proletariatului pe care ii pomeniti, insasi faptul ca le comentati vina este o dovada a lipsei justitiei corecte. E mai complicat, dar sa stiti ca asa e.
      Cam de unde stiti ca justitia isi face treaba ? Stiti cate procente din doasarele in lucru la DNA sunt finalizate ? Ati facut o statistica (ti candidate macar din ziarele pe care le cititi) cati condamnati anti-basescu sunt la cati pro-baescu ? Ce stiti de cazul lui Ruseanu ? A fost arestat si e in analiza pentru ca a incecat sa porneasca o actiune impotriva unui om care este acum arestat pentru aceleasi fapte incriminate de Ruseanu Sic ! Sau ala cu carnatii care a facut puscarie lf si Petrov ?

      Ștergere
    2. Cred ca glumiti. Banii erau in conturile Crescent si Voiculescu ERA Crescent Cunosc istoria acestei firme "straine" cu un sef nominal strain, firma pe care Bancile occidentale nu citeau "Securitate". Seful nominal strain
      l-a imputernicit apoi oficial pe Voiculescu sa faca ce vrea in numele firmei. Deci orice banca i-ar fi dat acces lui Voiculescu la banii din conturile Crescent.
      In ce priveste justitia, faptul ca sunt atatea dosare acumulate arata doar ce coruptie mamut s-a instaurat
      in tara asta, prin sistemul creat cu grija sub Iliescu si perfectionat apoi sub Nastase. La coruptia mamut ar trebui o justitie mamut ca sa poata rezolva atatea dosare Mai ales cand se folosesc tot timpul tactici obstructioniste de tipul celor aplicate de avocatii lui Voiculescu, care n-au discutat niciodata cazul pe fond ci numai pe proceduri, ca sa tergiverseze la nesfarsit...citeste pana la prescriptie.

      Ștergere
    3. Da. Nu mai am nimic de comentat....

      Ștergere
    4. Se pare ca anonimul stie bine(si explica partizan) cum au circulat banii securitatii, DAR NU VEDE cum circula acum . Chiar ca no comment.

      Ștergere