marți, 2 septembrie 2014

Un candidat şi doi falşi examinatori


Aseară amicul Radu m-a anunţat că Iohannis va fi prezent la B1tv. Am fost curios să-l urmăresc şi aşa am trecut pe acest post după 21.30. Era emisiunea lui Robert Turcescu şi invitat era candidatul ACL Klaus Iohannis. Dar Turcescu nu era singur, îl mai invitase şi pe jurnalistul de la România Liberă, Cristian Turturică. Cam curios interviu mi-am zis, dar asta este! Iohannis nu prea are loc decât aici şi la Realitatea tv. În rest este calomniat de Antema3 şi mai ales de România tv.

Primul moment stânjenitor a venit chiar la început. La telefon se afla Sereş, ministru şi sluga lui Dan Voiculescu, care îl acuzase pe Iohannis că a fost la sediul Grivco al lui Voiculescu în 2009, când numele acestuia se vehicula ca viitor prim ministru, după căderea guvernului Boc prin moţiune de cenzură.
Iohannis a negat categoric ca a fost acolo. Minciunea penibilă şi cu picioare scurte a apărut când Sereş declara senin că Iohannis era singur la Grivco. Replica de bun simţ a lui Iohannis a venit să îl întrebe pe Sereş cum putea el candidatul de prim ministru al coaliţiei PNL - PSD să hoinărească de unul singur prin clădirea lui Voiculescu?
Cred că minciuna Grivco, vehiculată prima dată chiar de Băsescu este doar o calomnie.

Asta nu a fost nimic, pentru că urmau mai multe.
De fapt momentul central al discuţiei cu Iohannis în interviul de aseară a fost problema cu Referendumul din 2012 sau lovitura de stat în termenii băsiştilor.
Cei doi jurnalişti l-au bombardat cu întrebări pe Iohannis privind acest eveniment politic. 
Concluzia lui Iohannis este că evenimentul respectiv a fost o eroare, realizat la limita Constituţiei, desfăşurarea foarte grăbită a evenimentelor, lipsa comunicării externe (care a declanşat propaganda băsistă în exterior cu consecinţe nefaste asupra României), proasta organizare şi lipsa de finalitate care a rezultat cu menţinerea în funcţie a lui Băsescu, lucru care exclude orice lovitură de stat!
Iohannis le-a spus clar că prezidenţiatul lui Băsescu a fost plin de mari aşteptări şi cu realizări mediocre.

Ultima fază a acestei încercări de execuţie publică a candidatului Klaus Iohannis a fost un set de întrebări adresabil oricărui candidat prezidenţial, cum se exprima Turcescu.

Că aceste întrebări arată convergenţa de interese Ponta - Băsescu era prima întrebare care se referea la apartenenţa la PCR. Este clar că din această întrebare că sunt excluşi ab initio Udrea şi Ponta datorită vârstei. 

Iohannis nu a fost membru PCR, dar nu prea sunt sigur de doamna Macovei, sau chiar de Tăriceanu? 
Am aflat că părinţii lui Iohannis au fost funcţionari inferiori, mama, soră medicală, iar tatăl tehnician. Ai lui Iohannis sunt nişte saşi obişnuiţi, nu erau din elita intelectuală a acestei etnii.
Iohannis a declarat foarte clar şi apăsat că în privinţa agresiunii din Ucraina făcută de Rusia trebuie să ne bazăm pe cei trei piloni externi, alianţa strategică cu SUA, alianţa cu NATO şi acţiunea comună din UE, o relaţie normală cu Rusia nemaifiind posibilă în condiţiile date. 

A spus că aşa este el nu este pe modelul politicianul volubil de Dâmboviţa, este un tip scump la vorbă şi este un om care tace şi face! El se bazează pe faptul că are deja o încredere de 30% şi cu tendinţă crescătoare.

Le-a mai închis gura celor doi cu un discurs într-o engleză fluentă, fără accent german sau românesc. Evident că a mai completat cu o frază pe nemţeşte, la rugămintea lui Turcescu. 

Ce deranjează evident atunci când Iohannis este intervievat este întreruperea nepoliticoasă. În timp ce politicienii noştri sunt obişnuiţi cu această grosolănie, Iohannis nu prea este obişnuit cu impoliteţea întreruperii şi încearcă să continue fraza până la capăt. 

Vorbind de limba română a lui Iohannis am remarcat regionalisme specifice zonei, ca de exemplu: trebă pentru trebuie. Cred că este de sfătuit să renunţe la aceste automatisme verbale regionale şi să adopte forma literară.
De altfel, remarc că unul din distinşii noştri intelectuali foloseşte în exprimarea publică fără jenă muntenismele cu dă, pă, etc. 

În finalul scurtului interviu luat lui Iohannis, Turcescu a declarat cinic că el şi cu Turturică Clipici or să-l mai bârfească în absenţă. Am încercat să mai rămân, dar am renunţat, Turcescu şi Turturică sunt jurnalişti greu digerabili. 
Genul ăsta de interviu execuţie am văzut şi la Antena3 cu Crin Antonescu şi cu Gâdea!
Amicul Iulian a avut răbdare şi a constatat că cei doi năimiţi băsescieni au încercat o execuţie în lipsă a candidatului Iohannis. 


Execuţia în direct însă nu le-a reuşit!

13 comentarii:

  1. a. dar Gadea a avut dreptate cu Antonescu nu ?
    b. astept plin de nerabdare articolele tale de sustinere a Leanei Udrea, cand, dupa disparitia lui Johanis, ea va fi candidatul "dreptei". Bai cum o sa ne mai spui ce pura este ea fata de ceilalti murdari.
    c. cum, nici un comentariu despre bomba zilei ? Cretu la Dezvoltare Regionala ? In sfarsit un personaj ce simte romaneste la Bruxelles. Sau de vizita in China ? Care repara atatea ? Sau vizita lui Ponta in USA ? Sau tonul moderat, European a lui Ponta comentand de la Bruxelles criza din Ukraina ? Adica linia europeana prelevanta ? Sau dimensiunea istorica a marelui character Johanis umbreste totul ? M

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga M, agreez toate observatiile tale (a,b,c+ adaugarea de comentariu). Este ceea ce incerc si eu sa spun , de mai multa vreme, pe blogul lui Joe. Dar el traieste o frumoasa poveste (utopica) politica. E orbit de pasiuni ha,ha,ha. A

      Ștergere
  2. ah, sa nu uit, Johanis incepe sa minta cam mult. Ba cu vizita la Basescu, ba cu Voiculescu ? Ba cu casele, ba cu engleza sa buna dobandita cand era sofer in chestia cu adoptiile de copii sau organe...etc

    RăspundețiȘtergere
  3. Very haraso , Herr Politruc !

    RăspundețiȘtergere
  4. Scria cineva ca nu poti fi pro Ponta si PSD decat daca esti prost sau direct interesat. Il contrazic pe respectivul: M si A sunt evident pro Ponta si PSD, dar imi e clar ca ei nu sunt nici prosti si nici nu cred ca sunt direct interesati. Eu chiar ii inteleg. De cate ori il vad si aud pe Ponta ma convinge total, mi se par afirmatiile lui de perfect bun simt, bazate pe realitati de necontestat, atacabile numai de ticalosi rauvoitori si ma umplu de optimism - totul merge cum nu se poatre mai bine sub guvernarea Ponta. Trebuie sa ma ciupesc rau de tot ca sa-mi amintesc de cate ori a mintit cu nerusinare acest om, de cate ori a spus cu seninatate ca a fost prost informat, de cate ori si-a intors afirmatiile cu 180 de grade. La el totul e pe baza de glumite. N-am mintit fratilor, am glumit, recunosc ca mai fac si cate o gluma proasta dar ce vreti, nimeni nu va poate face sa radeti tot timpul. Totusi, eu am ras cu pofta recent. Au fost foarte bune glumitele lui Ponta ca reactii la informatiile despre intrarea in recesiune. Ciupiti-va si voi un pic, dragi A si M!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca trebuie sa te ciupesti singur.Sunt tipice pdl-basiste atit atitudinea cit si limbajul folosit. Apoi mai cred ca nu esti depozitarul adevarului absolut si nici in masura a-ti da cu parerea despre IQ -ul unor persoane. In rest orice polemica nu are rost.

      Ștergere
  5. Nimeni nu e depozitarul adevarului absolut, asa ca spuneti banalitati. In plus, sunteti nepoliticos si folositi termenul "basist" cu prea mare usurinta, stil tipic Antena 3. Eu nu i-am jignit pe A si M, pe care ii respect. Am spus numai ca, in opinia mea, se lasa pacaliti de Ponta. Altfel, ma simt liber sa fac ce afirmatii vreau despre IQ-ul oricui. Si in fine, deductiile dvs sunt gresite: faptul ca nu pot sa-l inghit pe Ponta si ca il consider un mincinos patologic nu inseamna catusi de putin ca as fi PDL-ist. Multi oameni cu diferite optiuni politice, inclusiv persoane total apolitice sunt de aceeasi parere in privinta lui.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Atunci este ok daca nu sunteti basist (asa parea). eU IMI MENTIN parerea ca nimeni nu trebuie sa faca afirmatii despre IQ nimanui (vezi cretin, prost...) atita vreme cit au opinii politice diferite. Ma bucur ca apreciati faptul ca , "nimeni nu este depozitarul adevarului absolut" (ca sa ma citez). Deci avem pareri diferite, am cu totul alte optiuni politice, nu adulez pe Ponta, dar stiu sigur ca nu imi place ACL si nu mai explic de ce. All the best.A

      Ștergere
  6. Cand o sa fiu pensionar o sa scriu un roman cu urmatorul subiect:o famile germana sasa emigreaza in RFG,fiul,nubil,ramane in Romania ,recrutat de STASI ,sa supravegheze etnicii germani care faceau cereri de emigrare!!Dupa care ajunge milionar si PNL-ist.titlul provizoriu,Johanis.Avansat la gradul de general locotenent (chestor?,in rezerva)

    RăspundețiȘtergere
  7. ,,daca ar fi fost membru PCR,ce ? Pai,tu nu ai fost ? Nu puteai sa misti in sus in cariera daca nu te faceai...Ce-i rau in asta ? Cati au razbit daca nu sau facut ? Si ce au realizat ? Pe Johanis nu l-au facut membru nu ca nu a vrut el ci asa au hotarat altii asta era politica... El sigur a vrut,,,dm

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se pare ca si acum il folosesc altii. Nu stiu daca mai merita sa fii politruc daca atunci cind te uiti in oglinda nu te vezi pe tine insuti, ci un mercenar.

      Ștergere
  8. Fiind croit pe o anumita idee, Jo, vezi lucrurile complet altfel decat le vad EU! La emisiunea de care vorbesti, EU am fost incantat ca cei doi moderator I-au pus lui Iohannis, exact intrebarile pentru care va fi CALOMNIAT in toata aceasta campanie, care se anunta JEGOASA! Mai cred ca in felul acesta, contracandidatii au ramas fara gloante! Interpretarile tale sunt absolut ridicule! Bine ca nu ii faci campanie lui Iohannis, caci l-ai fi ingropat inainte de a deschide tu gura!

    RăspundețiȘtergere