luni, 8 septembrie 2014

Zâmbetul lui Iohannis

L-am urmărit în această seară pe Klaus Iohannis.
Ceea ce te izbeşte în primul rând la acest om este zâmbetul.
Este zâmbetul unei vedete americane, îmi aminteşte de actorii masivi de la Hollywood, un Carry Grant, un Garry Cooper, sau mai de aproape cu Robert Redford!
Iohannis are un discurs coerent, clar, rostit însă ardeleneşte, aşezat şi fără har oratoric. Poate fi şi un defect pentru amatorii de artificii flamboaiante oratorice şi verbale, care probabil sunt extrem de apreciate prin zona extracarpatică a României.
Propunerea sa pentru pactul de stabilitate politică este o chestiune care-l face pe Iohannis un candidat foarte credibil! 
Toate astea dă lui Klaus Iohannis o charismă pe crea nu cred că a avut-o niciun candidat prezidenţial până acum!

Mi-a plăcut vorbă unui forumist, să ne dorim anul ăsta un Crăciun cu Santa Klaus!

Să dea Domnu'!

7 comentarii:

  1. Joe,
    1. Nu avem nevoie de un actor de Hollywood :)
    2.Are multe de explicat, dar le arunca in derizoriu.Pare ce nu este.
    3. Eu imi doresc un Craciun cu MOS CRACIUN (sa nu mai vopsim cioara, ca Santa Klaus ca nu este in traditia noastra).
    Ar fi mai multe de spus, dar te las in euforia ta ca vom fi cetateni germani in Romania. Zau ca esti boem, dar fiacare are dreptul la visare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Joe, te-ai sonat? Si mie imi place Johannis si il voi vota, dar nu era cazul sa scrii chestii care te expun ridicolului.
      Desi mi se par si mai ridicoli cei care spun sau insinueaza ca ar fi nepatriotic ca romanii sa voteze un sas!

      Ștergere
  2. Ai "comis-o" inspirat cu Santa Klaus dar eu sper ca Mos Craciun sa aduca romanilor un cadou util, nu un "kadou"!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mă întreb cum vorbeai în tinerețe cu femeile dacă la bătrînețe ți-a mai rămas încă un asemenea entuziasm laudativ față de un individ șters și fără calități. Mai ales chestia cu zîmbetul e formidabilă: cu vreo 15 ani în urmă un pseudo-scriitor și așa zis critic (Al . Ștefănescu) a scris un articol întreg despre zîmbetul lui... Clinton ! Iar nevasta lui Clinton făcea propagandă iehovistă aici - desigur nu gratuit. Aștept ceva despre zîmbetul lui Blaga sau poate despre cît de frumos dă ochii peste cap minunata consoartă a lui Herr Klaus. Amuzantă a fost și prezența lui la comemorarea lui Iancu. Poate a fost doar o contracarare la fel de populistă la valul de legi și pomeni populiste și nedrepte ale lui Ponta. Visez de acum la mulțimea de români entuziaști care peste două luni se vor da peste cap ca să prindă prin piețe calendare, pungi, eșarfe, fotografii, stegulețe etc. de la diverse partide. Apoi - oricine va ieși - vor fi atît de tîmpiți încît să creadă că de acum se va inaugura aici raiul.
    P.S. Am citit un articol cel puțin tembel al lui G. Liiceanu în vavoarea lui M. Macovei. Înseamnă că și ăsta a luat-o razna sau se așteaptă să devină vreun șef de campanie electorală, consilier etc.
    Regret că nu pot insera aici o caricatură recent primită despre votarea la români.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu stiu cum vorbea cu femeile in tinerete, dar sigur nu le pacalea(ha,ha,ha) Cat despre Liiceanu.... daca tace, filozof ramanea, dar banutul conteaza.A

    RăspundețiȘtergere
  5. Daca se reschimba a "tz"-a oara orientarea adunaturii numite asyazi PNL sunt sigur ca veti gasi ditirambi cu care sa il adulati pe noul lider maxim. NU gasiti in dvs. putina decenta?

    RăspundețiȘtergere
  6. Auzi,Joe ? Cand a zis adjunctul lui Putin ca data viitoare cand va trece peste Romania o sa-si ia un bombardier Base a zis ca a spus asta dupa multa vodca,,,si mi-a placut. Povestea ta cu Johhanis sigur ai spus-o dupa o betie... Uite ca azi am aflat ca Johhanis pica din prezidentiale ca nu a avut doi ani vechime membru PNL si altele si altele...Iti propun sa te gandesti la zambetul lui Macovei,a lui Blaga sau Udrea ,dupa un sprit mai lung...Batrane reciteste-ti ce scrii ca dai in delizoriu,,,dm

    RăspundețiȘtergere