miercuri, 8 octombrie 2014

Cu Iohannis la Curtea de Argeş

Eu cu Radu Vişinescu
Aseară, când m-am reîntors de la Fundăţenca, Leordeni, Adriana m-a avertizat că prietenul Radu Vişinescu mă căutase şi era foarte agitat. 
Dan Bica şi Marius Postelnicescu
Aflase că astăzi urma ca Iohannis să fie oaspetele judeţului nostru, în vizită la Curtea de Argeş. L-am contactat pe amicul Marius Postelnicescu şi mi-a confirmat vizita şi mi-a spus că este un microbuz de campanie şi că putem merge şi noi. I-am confirmat lui Radu şi a doua zi ne-am văzut la autobuz, cu toate că nu auzise apelurile mele disperate. Am ajuns la sediul PDL devenit şi sediu de campanie ACL.

Liberali
 Ieri au apărut încă o veste bună, tribunalul a confirmat fuziunea şi acum vorbim doar de PNL.


Microbuzul s-a dovedit foarte generos cu locurile, doar câţiva s-au deplasat cu el, pentru că restul au folosit maşinile proprii.
Iohannis şi Iani Popa

La Curtea de Argeş eu credeam că se va vizita mânăstirea, se împliniseră 100 de ani de la trecerea în eternitate a primului rege al Românie, Carol I. Nepotul său, Ferdinand avea să vadă visul împlinit al românismului România Mare! Ieri, alteţele lor prinţesa Margareta şi prinţul Radu au îngenuncheat s-au recules la mormântul marelui lor înaintaş. Programul era diferit, Klaus Iohannis urma să viziteze intreprinderi economice din Curtea de Argeş.
Iohannis la Steinel
Am poposit la hotelul de lângă intreprinderea ce urma a fi vizitată pentru ca oamenii şi militanţii din zonă să se strângă în aşteptarea oaspetelui nostru.
Autostrada
În aşteptare am abordat-o pe domnişoara Alin Gorghiu, să-mi explice ce a fost cu acel interviu de ieri. A fost un caz clar de intoxicare de presă emis de România tv, postul lui Ghiţă, care a tăiat şi recompus fraze ale lui Iohannis dintr-un un interviu luat lui RFI. Reieşea că Iohannis o să-şi dea demisia dacă ANI îl găseşte incompatibil din funcţia de preşedinte! Ori era cumva cu totul altceva şi era o chestiune de principiu. Conform cutumelor, preşedintelui i se suspendă procesele, vezi Băsescu, care are speţe penale, nu de contencios ca în cazul ANI - Iohannis. Domnişoara Gorghiu mi-a confirmat că nu va da curs niciunei invitaţii făcute de Antena3, pentru aceasta ar cauţiona acest post tv. Mai este de remarcat că şi domnişoara Gorghiu este foarte înaltă, tot baschetbalistă, peste 1.80m!


Klaus Iohannis a sosit cu autobuzul său de campanie. Observ că mai toţi candidaţii folosesc acest mijloc de transport, brevetat de americani.
 
Cu preşedintele
Şi vizita la intreprinderea Steinel a început. Este de fapt fosta Intreprindere de Componente Electronice din Curtea de Argeş. Ea a fost privatizată în vremea când această întreprindere era sub conducerea unui coleg de partid, în regimul Constantinescu. Privatizarea a stârnit atunci zvonuri reprobative.  Privind astăzi această intreprindere care nu şi-a schimbat profilul nu pot decât să mă bucur, privatizarea a fost o reuşită. Lucrează tot componente electronice, lucrează şi pentru firma Bosch şi aparţine intreprinzătorului german Steinel, care-i dă şi numele. Am văzut echipamente sofisticate, anunţuri în limba germană pe uşi, computere şi multe persoane de sex feminin. Ce alternative avea acest manager la sfârşitul anilor 90? Să o închidă şi astăzi halele să fie pline de excremente de şobolani şi găinaţ de ciori, să o dea pe nimic şi să producă pufuleţi, cum se întâmplă azi la Malaxa - 23 August sau să o privatizeze în beneficiul angajaţilor, care şi-au conservat locurile de muncă sau s-au mai produs unele noi. Aşa că l-am felicitat de mai mult ori pe fostul manager.
Domnul Iohannis a mai fost după aceea în vizită la Dr. Oetker, fabrica de esenţe alimentare. Astea-s intreprinerile care fac Germania aşa de puternică industrial, mici şi mijlocii, nu vorbim de giganţi. 
Dacă te iei după aceste investiţii Curtea de Argeş începe să semene cu un orăşel precum Mosbachul prietenului meu Mircea....hahaha! 
Da, Iohannis este în România în căutarea lucrului bine făcut!

Ne-am reunit la o cafea şi pişcoturi la hotelul Posada. Primul lucru la intrarea în hol a fost să i se prezinte harta autostrăzii care ar trebui să ne lege Piteştiul de  Sibiu. Acest proiect este neglijat de Ponta şi PSD. Este clar că proiectul Comarnic Braşov  costă mai mult decât această autostradă finanţată generos şi de UE. Sibiul şi Argeşul sunt două judeţe reunite de munţii Făgăraş şi de interese economice şi de turism comune.
În asistenţă era şi un domn mai înalt decât Iohannis, cam de 2m, am înţeles că sunt prieteni, dat nu au jucat baschet împreună şi care a fost aşa de amabil că mi-a făcut poza cu preşedintele! Tipul a părăsit parcarea într-un SUV cu numere de Corp Diplomatic.
Ne-am, reîntors la Piteşti. Domnul Iohannis are în plan şi o vizită la Dacia Renault şi la alte intreprinderi din Bascov şi Mioveni.

Şi acasă am aflat o nouă veste bună! Premiul Nobel pentru chimie l-a primit şi un fizician neamţ de origine din Arad, România, şi elev la Lenau din Timişoara, Stefan Hell!
Lenau are deja două premii Nobel, unul al Herthei Muller şi altul al lui Stefan Hell. Aşa primim noi românii premii Nobel de la nemţi plecaţi de aici!
Informaţiile astea mai deosebite le am de la amicul Mircea, mândru timişorean!

Aşa că în completare, nu ar fi bine să avem şi un preşedinte german de origine?

Să dea Dumnezeu!

10 comentarii:

  1. Sa nu exageram cu mindria ! Herta Müller a luat Nobelul pt . ca e scriitoare germana , iar Hell a facut doar scoala generala in Romania si 2 trimestre de clasa 9-a la liceul Lenau, dupa care a emigrat. Daca cei doi ramineau in Romania, erau acum la DNA, la ANI, sau candidau pe undeva ... degeaba, ca Jh !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ha ha ha ! mai adaugam eci: bine ca au plecat. Cioran a zis odata ca "Poporul Roman este atat de ticalosit incat I-a corrupt si pe evrei; evreimea romana nu a dat un Kafka " ! J, concluzia silogismului tau este ca Johanis e prost si are viitor prost pentru ca e dintre nemtii ce au ramas !!!!!
      In rest, inteleg ca avem un PNL condus de la PDL si cu simpatii socialiste (cf MBO al lui Joe). Johanis nu era primit la Manastire bre Joe ca nu e orthodox si Biserica e cam sensibla la asta. Asa ca si Crestin de la sigla e cam ciudat in conext. Ce mai, un PNL curat ecletic. Dar doctrinar rau in curentul Popular. Suntem deja in plin sur-realism post-doctrine. Si cu Udrea in varf ca sa zic asa.m (ca nu merit mai mult de rau si ne-national; chiar, cred ca ar suna mai bine Crestin-liberal-social-national multietnic !)

      Ștergere
    2. E trist ca va alaturati unor dejectii din Romania care tot insista pe tema "Johannis e un prost". Dejectia de Sova, demn sef de campanie a lui Ponta si un imbecil notoriu, intrebat ce are de spus la sondajele care il dau castigator pe Johannis in Ardeal, a raspuns ca el nu crede ca ardelenii vor vota un gangav si un incet la minte. Campania dezlantuita contra lui Johannis pe toata media aservita PSD nu mai cunoaste margini de ticalosie. Dejectia de Firea il acuza ca nu are copii, cand omul a spus clar ca el si sotia nu pot avea copii. Cica de ce nu adopta? Prilej ca altii sa spuna ca a preferat sa faca bani din adoptii, si asa mai departe. Toate acuzele murdare sunt facute de ciraci ai lui Ponta, in timp ce plagiatorul si mincinosul patologic afirma ca el e reprezentantul pacii si unirii in viata Romaniei. Bine ca va asociati cu astfel de nemernici! P

      Ștergere
  2. Joe, nimic nu ma mai mira la tine. Esti de-a dreptul fascinat de Jh. dar pun asta pe seama faptului ca "dragostea e oarba".
    Ai povestit cu entuziasm cum v-ati intilnit voi cu purtatoarea de vorbe Alina Ghorghiu si v-a asigurat ca prezidentiabilul nici vorba sa vina la A3 sa vorbeasca despre planul lui maret cu tara. Motivul- iaca s-au suparat pe RomTV ca dezinformeaza. Legatura cu A3 nu o vad decit ca s-au suparat ca vacarul pe sat. Adica vreau sa spun ca daca asa vede el (precum pdl-istiii) sa nu se adreseze tuturor romanilor, fie si la posturi sa zicem ostile, inseamna ca e cam putintel cu mintea pentru a fi presedinte.Sau nu poate raspunde la toate intrebarile incomode(ca si predecesorul lui care s-a inflamat pina la obraznicie cind i s-au pus niste intrebari legitime ). S-a dovedit a fi fost necesar sa fie puse.
    Vad ca din peisaj a lipsit Ludovic Orban, aceasta Monica Macovei a pdl(numit pnl).
    Mai observ incintarea ta de a fi gazduiti in sediul pdl, sediu de campanie.
    Deci Joe, pupat piata independentei.

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca v-ar citi articolul, Ceausescu ar fi invidios. "Maesterii" Paler, Rosca, Nistorescu nu l-au slavit asa de dragastos! Ar fi bine sa va mai cititi - din cand in cand - "editorialele" anterioare. Acolo ii slaveati pe Tariceanu si Antonescu .....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Prietene, ai uitat complet pe nenea Ceaşcă şi de lingătorii lui de buci!
      Aş fi curios unde îl glorific pe Iohannis să văd şi eu?
      Îl laud doar pe acela care a privatizat pentru binele României o intreprindere care avea toate şansele să ajungă precum cea mare şi luminoasă de la Băneasa. Mai vă amintiţi că electronica românescă avea acolo o mare intreprindere?

      Ștergere
    2. Da, Iohannis este în România în căutarea lucrului bine făcut!
      În asistenţă era şi un domn mai înalt decât Iohannis, cam de 2m, am înţeles că sunt prieteni, dat nu au jucat baschet împreună şi care a fost aşa de amabil că mi-a făcut poza cu preşedintele! Tipul a părăsit parcarea într-un SUV cu numere de Corp Diplomatic.- asta nu e slava, dar e tare de tot. J da-o pe surse !

      M (acu' merit !)

      Ștergere
  4. doi: Klaus Iohannis a sosit cu autobuzul său de campanie. Observ că mai toţi candidaţii folosesc acest mijloc de transport, brevetat de americani.
    Clar Jh este pro-American. daca a fost brevetat de americani merge la sigur ! Dar, scuze J, inteleg ca de fapt nu era autobus; era microbus. deh, mai asa ca in Romania. Ponta cred ca merge cu BMW. Deci e neamt ! merge pe mana nemtilor. Avem 2 nemtii !!!! :------

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu dragă, eu am mers cu microbuzul, el a venit de la Sibiu cu un autocar.....MAN!
      Metoda o aplică toţi, inclusiv Ponta!

      Ștergere
  5. Johannis nu face decît să se compromită și să devină ridicol încercînd să devină președinte; nu are nici o șansă. Asta nu înseamnă că am vreo simpatie deosebită pentru oricare altul. Mulți s-au băgat doar pentru ca numele lor să rămînă înscris prin anale, adevărați paranoici și narcisiști.
    Mă irită grozav cîn aud de "principesa Margareta și prințul Radu".

    RăspundețiȘtergere