vineri, 31 octombrie 2014

Duminică votăm!

Pe 2 noiembrie este primul tur al prezidenţialelor!
Mergem să votăm ca să vedem cum stăm cu simpatiile, peste două săptămâni pe 16 noiembrie este decisiv, fără simpatii, cu o gândire clară cine ne poate reprezenta peste 5 ani.

Se încheie o campanie mizerabilă, cu atacuri la persoană, cu mijloace din cele mai murdare.
În aceasta a excelat propaganda PSD!

Căutarea nodului în papură la principalul contracandidat cu sugestii neonorante şi mai ales jegoase. Dacă Iohannis a dus o campanie onestă, Ponta nu s-a ferit să se exprime cu indicaţii date justiţiei, cu sugestii care nu-l onorează. 

Ce îl face mai român pe Ponta decât pe Iohannis?
Fizic, are apropieri de conformaţia de asiatic, recunoaşte o ascendenţă de prin Europa mai apropiată, din Balcani şi mai de pe Adriatica.
În schimb Iohannis este neamţ pur sânge, conservat aici timp de 800 de ani! Saşii au rezistat aşa pentru că nu prea s-au amestecat, abia din secolul XIX au mai început mixtări cu unguri şi cu români. Se reproşează că Iohannis este sas, păi singurii minoritari ardeleni care a recunoscut unirea cu Vechiul Regat la 1 Decembrie 1918 au fost saşii, deci şi ei sunt co-fondatori ai României Mari!

Reiese că apartenenţa etnică nu este relevantă, nu-i nicio mândrie să fii român, este un dat de care sunt responsabili părinţii. Doar dacă alegi, ca mulţi dintre compatrioţi să te stabileşti definitiv în alt colţ al lumii atunci poţi fi mândru de opţiunea ta!

S-a discutat despre apartenenţa religioasă, păi şi Iohannis este creştin de rit evanghelic luteran, opţiunea făcută de Honterus şi Teutsch în secolul XVI al protestantismului.
Atrag atenţia că limba română s-a impus în cărţi şi documente datorită răspândirii protestantismului din Transilvania, datorită ungurilor şi saşilor.
Oricum limba română apare prima dată într-un document de la 1521, Scrisoarea lui Neacşu din Câmpulung către ....Hanăş Begner din Braşov. Iar avem un sas pe un document esenţial şi fondator pentru români!
Dar astea-s doar nişte consideraţii scolastice.

Ce au făcut propagandiştii pesedei este josnic. Dacă Iohannis a încercat să evite orice chestiune familială, acolo au atacat aceştia.
S-au întrebat de unde are şase case? Iohannis a explicat că a muncit pentru ele, evitând să spună că familia soţiei, româncă etnic era şi fiica celor mai bogaţi blănari sibieni. Cel mai tare l-a supărat când smintiţii de la RoTV i-au fotografiat vila părinţilor stabiliţi în Germania, unde ei locuiesc de fapt la mansardă, cu chirie. Iohannis a reacţionat la această metodă care pare securistă şi de tristă amintire.
Toate acestea vădesc o exasperare, sistemul ticăloşit politic se teme de un om care nu-i parte a acestuia.

Însă trebuie recunoscut că, pe de altă parte, un ajutor în sprijinul lui Iohannis l-a comis justiţia. DNA a arestat pe mari mahări ai regimurilor pesediste şi strămoşii care păreau a jefui ţara în impunitate. Cred că loviturile suferite de PSD sunt extrem de păgubitoare în zona votanţilor nedecişi, nu asupra electoratului captiv, care votează oricum cu PSD. Şi aici va apărea marea problemă a lui Victor Ponta în turul al II-lea decisiv. 
O victimă colaterală a acţiunii justiţiei este şi Elena Udrea, favorita lui Traian Băsescu. Sunt arestaţi fostul soţ, Cocoş şi partenerul de afaceri dubioase Ştefan Pinalti. Şi a mai apărut şi o fotografie în care doamna Udrea se afişează cu doamna care conduce DIICOT, altă ramură a parchetelor. În mod normal afişarea unui magistrat, mai ales unul cu mari răspunderi, cu o politician este inadmisibilă, putând da impresia unor imixtiuni în actul de justiţie. Băsescu atinge noi culmi ale penibilului, acuzând serviciul secret francez pentru aceste poze, el nu vede că aceasta este o încălcare flagrantă a relaţiilor normale din democraţie.

În rest se observă că doamna Macovei ar creşte în sondaje datorită implicării unor reprezentanţi ai societăţii civile. Vom vedea! 

În schimb domnul Călin Popescu Tăriceanu o ia la vale. Asta este soarta trădătorilor şi a politicienilor slabi, neorientaţi şi prost sfătuiţi. Ce ar fi fost dacă Tăriceanu rămânea în PNL azi,  în situaţia sinuciderii politice a lui Antonescu? Politica şi viaţa nu se fac însă cu dacă!


Aşa că trebuie să ieşim duminică să votăm. Este ocazia să decidem pentru noi şi pentru România!




17 comentarii:

  1. Joe ti-am mai subliniat ca nu iti sta bine postura politica de nici un fel. Toata politica de toate culorile este la fel de mizerabila datorita handicapului cultural general al romanilor. Inca nu suntem europeni suntem balcanici si ortodoxia este prima vinovata de acesta mizerie politica. Am gasit o fituica editata de voi unde aceleasi mizerii de care il acuzi tu pe Ponta sunt promovate de voi in campania electorala cu sora cu cumnatul case afaceri etc. Se numesc golanii de tip PDL pe care voi le-ati luat in brate cu o totala lipsa de inspiratie. Johanis este un tip OK dar mecanismul de partid al PDL va aduce in aceeasi cloaca mizerabila. De ce nu te duci la pescuit pe vremea asta frumoasa ? Acolo minciunile pescaresti sunt frumoase, placute si acceptate cu placere de toata lumea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 1. Din punct de vedere strict geografic România nu este o țară balcanică. Ca obiceiuri, poate. Dar numeroase țări catolice sau mai mult sau mai puțin protestante ne întrec la criminalitate și analfabetism; iar SUA este exemplul cel mai la îndemînă. Apoi europocentrismul este ceva ridicol și penibil. Iar majoritatea populației (nu doar din România) este de fapt contra Uniunii Europene și a "parteneriatului" cu SUA (și e normal, după jafurile făcute).
      2. Presupunerea unei relații între înapoierea românilor și religie este doar o aiureală răspîndită de catolici și sectanți.
      3. Admit că poți face vreo pasiune pentru o actriță, vreo sportivă celebră, vreun cîntăteț - dar pentru un așa zis politician, oricine ar fi el ? E caraghios. Să alegi între un plagiator cu mutră mongoloidă și un neica nimeni care poimîine se supără și pleacă la neamurile lui ?

      Ștergere
  2. Cum ii sta unuia sau altuia e pana la urma o chestiune pe care si-o asuma fiecare! In principiu sunt de acord cu domnul de sus...intrebarea este care ar fi in viziunea dumneavoastra solutia acestei probleme a neamului romanesc? La acest moment eu sper ca printr-o minune , domnul Iohannis sa fie atat de "puternic" incat sa schimbe mentalitati , utilizand institutiiile, bineinteles! Dar cred ca e o ultima speranta...Vom vedea ce se va intampla daca ajunge Iohannis presedinte! Ca daca ajunge Ponta, imi inchipui deja, nu-mi mai fac iluzii!

    RăspundețiȘtergere
  3. j, tu ai sters comentariul de dimineata ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Joe, ai ramas intre ne-tradatori. Esti cu prietenii lui Basescu. Cm ce nume de liberali mai vechi de 2 ani poti sa aduci ? Doar de curiozitate istorica, ca tot ati omorat partidul. In rest, numai tradatori. Iubitul tau de Antonescu, criminal polic de altfel, a plecat la cos. Ce ar fi fost tariceanu in PDL ? Chiar, tu ce crezi ca ar fi fost ? Noroc cu marele creier Orban. Ah, da, si Predoiu, alt fost-actual liberal. Si Ungureanu. Tot foast/actual. Su Udre, la fel. Pe cand un panseu laudativ cu colegul tau Boc ? Ala de a fost cel mai bun Prim Ministru , nu stupidul de Tariceanu. Eh, dar sa nu ne incurcam in adevaruri si logica cand simtim asa frumos cu sufletul pentru caracterul ala German. Omul Providential ce a creat un atat de important current politic in Romania. Omul ce va trage dupa el, in sus, pe culmi de Hartz asi zice intraga constiinta nationala.

      PS: aia cu sasii contributori la Romania Mare mi-a placut mult. Adanca. Demna de faptul ca nici un sas nu a servit in Armata Romana in WWII. Toti au fost voluntari in Waffen SS, majoritatea in Divizia 7 Munte SS "Prinz Eugen" comandata de un general nascut in Transilvania si in faimoasa Divizie 2 Tancuri SS "Das Reich" . Heil !

      Ștergere
    2. Am băgat-o acum, surprins că nu a apărut.
      d'ale netului!
      Comerntariu:
      Zău, chiar crezi că toţi saşii au luptat în armata germană?
      Da românii alături de cine luptau? Parcă tot cu nemţii până la 23 august 1944!
      Şi au plătit în 1945, când autorităţile române ca toţi tinerii germani, saşi, şvabi să fie trimişi în Donbass la cărbune pe 5 ani!

      Ștergere
    3. daca vrei, iti dau in privat niste rapoarte ale Sigurantei din 1939-40. Dupa '40 cand ne-am dat cu nemtii, am avut chiar o conventie in acest sens. Armata Romana nu avea voie sa recruteze nemti. Las-o mai moale cu fratia, erau totusi jurati Romaniei. Ecivaleaza cu atitudinea Div Tudor Vladimirescu. Si stii ce? Dupa 23 August au continuat sa lupte. Prinz Eugen s-a predat pe 11 Mai ! Au luptat exclusiv impotriva partizanilor Iugpslavi si au comis multe crime de razboi. 4 dintre comandanti au fost executati dupa razboi. Das Reich s-a predat in Mai 1945 dupe ca au luptat in Ungaria si Austria inclusive impotriva Armatei Romane. Au comis multe crime de razboi, cea mai cunoscuta la Oradour sur Glanne.

      Ștergere
    4. Te preocupă ce făcea armata lui Hitler!
      Pe mine mă preocupă ce a făcut Iohannis, ce ar vrea să facă ca preşedinte!
      N-are nicio legătură, doar aşa resuscitezi nişte poveşti care ne aduc aminte de lucruri urâte.
      Ţi-ar plăcea să ţi se spună zilnic ce făcea armata român în Transistria în perioada războiului! Mie nu!

      Ștergere
    5. nu J, doar punctez adevarul. daca nu vorbim de el, nu inseamna ca nu exista. tu ai inceput cu sasii si Unira. toti oamenii sunt la fel si idea ta fixa cu Johanis neamt = grozav este cam copilareasca. exista nemti destepti si nemti prosti asa cum sunt si romani prosti. :)

      PS: eu nu am inteles ce vrea sa faca ca presedinte. poti sa imi dai trei idei de-ale lui ?

      Ștergere
    6. Umbli cu tertipuri!
      Ştii foarte clar că cele mai dezvoltate şi europenizate zone ale României sunt cele cu germani, saşii din Ardeal şi şvabii din Banat!
      800 de ani modelul săsesc a fost pozitiv atât pentru unguri cât şi pentru români.
      Va consolida alianţa cu US of A şi cu Unuiunea Europeană, va susţine independenţa justiţiei, va milita pentru ca guvernul să sprijine consolidarea calsei mijlocii!
      Mai vrei?

      Ștergere
    7. imi adduce aminte de "Calauza" lui Tarkovski (nu l-ai vazut). Era o faza acolo cu "fericire pentru toti !". chiar sunt cucerit de ideile astea . independent justitiei ! woa. Va milita ...(cam cum o sa sileasca guvernul sa faca asta ?) Si inteleg ca vrea sa se substituie Ministrului de Externe ? Dar ce ne facem daca Parlamentul decide sa schimbe alianele ? De exemplu cu Germania si China ? Ei ? Ce face Johanis atunci ? Militeaza impotriva Parlamentului ? Asa ca sloganurile astea sunt de doi bani. Deci ori nu are un plan ori, ca si la alegerile Europene are altceva in cap si minte electoratul pana cand capata voturile. Ca asta au facut data trecuta. Nu poti a o negi.

      Ștergere
  4. Se stie deja cine cistiga:
    http://www.foxnews.com/world/2014/10/31/romania-prime-minister-is-favorite-to-be-its-next-president-voters-blase-about/

    RăspundețiȘtergere
  5. Draga Joe ! Mai e putin si se termina si circul asta, eu nu mai am decit o grija cu tine... ce-o sa faci dupa 17.11. !? Atita energie , lupta,( da-i si lupta ), istorie, nervi, certuri cu nevasta, cu prietenii, cu dusmanii si la urma , fiiisss, Ponta Presedinte si Tariceanu premier, Johannis dat afara si de la Primaria Sibiu, de incompatibil. Sa nu faci vreo depresie, ai grija ! Eu, cu toate ca m-ai enervat rau anul asta, te voi reprimi cu bratele deschise , dupa ce te lasi de politica, intre noi astia, ageamii politici !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mircea dragă,
      Şi dacă o să fie innvers!
      Nu-mi fac iluzii cu niciunul, dar cu Iohannis măcar n-o să meargă cu intervenţiile!

      Ștergere
    2. DragaMircea, cu mine(nevasta) nu polemizeza . Eu doar scriu pe blog, el ia act si tace(ca nu e bine sa te pui cu nevasta ha,ha,ha). Am incercat sa-l luminez si cu un alt punct de vedere(nepatimas) , nu cred ca am reusit. Daca el crede ca Jh. este garantia ca nu vom mai trai cosmaruri(vezi basescu), e treaba lui. Eu am dubii in ce prveste partidul care il sustine pdl(vopsit- pnl). Si mai cred ca se prefigureaza o mega-alianta si cu pmp (cu basescu cam tot pe acolo). Deci ajungem de unde am plecat.Eu as fi dorit o lupta decenta intre partide, chiar cu doctrine diferite, in folosul tuturor. Aici se cearta ca chiorii, acuzindu-se reciprioc de hotie. Joe din pacate, vede lupta politica cu mentalitatea suporterului sportiv. Pacat, poate mai mult.

      Ștergere
  6. Duminica asta dansam in familie. Un film vechi al lui Geo Saizescu. Care familie? Pai aia cu nume de USL. Ponta + Iohannis = USL. Ce este asa de greu. O finala in familie. Toata lumea trebuie sa fie tare fericita.

    RăspundețiȘtergere