vineri, 17 octombrie 2014

Moartea băsismului

Am împrumutat acest titlul de la un articol al lui lui Andrei Cornea din revista 22, un intelectual public fervent susţinător al lui Traian Băsescu. Andrei Cornea este însă unul din cei care sunt adepţii Real Politik, adică a realismului în politică. Şi el îl susţine cu toată convingerea pe singurul candidat care îl poate înfrânge pe Victor Ponta, adică pe Klaus Iohannis.
De altfel şi Andrei Pleşu, alt important intelectual public şi-a declarat susţinerea pentru Klaus Iohannis. De altfel Andrei Pleşu îi face un portret de loc avantajos doamnei Monica Macovei, în pofida susţinerii ei de către prietenul său Gabriel Liiceanu.
Încep deja mulţi intelectuali publici să aibă curaj şi să să-l susţină pe Klaus Iohannis.

A trecut o săptămână frământată care confirmă aserţiunea domnului Cornea privind moartea băsismului. 
Chiar dacă Traian Băsescu a dezvăluit bomba cu ofiţerul acoperit, arătând spre Victor Ponta. 
Continui să cred că este o mizerie, chiar dacă această dezvăluire ar fi adevărată. Pentru că dezvăluirea este făcută de unul care a fost, probabil, ofiţer DIE, al securităţii comuniste, mult mai rău decât al cazul unui ofiţer SIE, al unei Românii democrate. De altfel imediat un imbecil care nu scăpat ocazia să fie penibil, adică Funar Ghiuri, care l-a reclamat pe Ponta la CCR. Şeful CCR, clovnul jalnic numit Zegrean a declarat nonşalant că justiţia este îndrituită să ia decizii care ar fi blocat decizia candidaturii lui Ponta. Doar că CCR nu-i formată doar din idioţi ca Zegrean şi a respins reclamaţia funaristă.  Rămân în continuare la ideea că nu justiţia, ci poporul trebuie să decidă cine va fi preşedintele României. Justiţia ar trebui să intervină doar dacă se dovedeşte vreo acuzaţie gravă, trădare de ţară, crimă.

După cum se observă unii dintre aceşti candidaţi pe care îi bănui de fals în numărul de suporteri încearcă să transforme această importantă consultare electorală într-un circ de prost gust.
Revelaţiile privindu-l pe Ponta nu cred să-i afecteze pe susţinătorii săi. Problema minciunilor lui Ponta au un  efect mediatic foarte puternic, este exploatată de opoziţie şi va avea efecte care trebuie să-l îngrijoreze pe candidatul Ponta în turul 2. 

Pe de ală parte Traian Băsescu s-a simţit dator să explice de ce a făcut aceste revelaţii de la tribuna prezidenţială cu acuze jalnice şi fără relevanţă juridică, acuzând în stânga şi-n dreapta. Băsescu nu înţelege că surse sunt chiar ofiţerii de informaţii, se face că nu ştie că numele unor ofiţeri nu sunt ştiute de Directorul SIE. Pentru că un director ştie şi aprobă diferite acţiuni, dar nu ştie cine le face, pentru protecţia informaţiilor.
Asta arată cât a decăzut Traian Băsescu. Pentru că acuzându-l de acoperit Ponta îl ajută pe principalul contracandidat, adică pe Iohannis. Să fim serioşi, nu mai suntem în anul 2000, când s-a produs fenomenul Vadim Tudor. Pentru că deja Iohannis este deja mult în faţă, de mai mult de 5 ori decât următorul, Călin Popescu Tăriceanu a luat-o la vale şi cade în spatele doamnei Udrea, care mai exploatează ultimele resurse ale băsismului aflat pe dric. Despre ceilalţi nici nu merită de discutat.

Doamna Monica Macovei este o candidată doar în mintea unor exaltaţi, care se manifestă pe forumurile lui contributors.ro şi la revista 22, iar Teodor Meleşcanu a fost un balon de încercare, ca şi cum ar fi putut să-l înlocuiască pe Iohannis respins de justiţie.

Concomitent cu spargerea băsismului în bucăţi fragile   justiţia operează o chirurgie a arestărilor şi trimiterii în judecat al spoliatorilor din ultimii 25 de ani ai României. Sistemul creat de guvernul Năstase, expresiv denumit de preşedintele Ion Iliescu "capitalism de cumetrie" şi perfecţionat de regimul Băsescu este acum sub microscopul justiţiei. Încă marii bandiţi ai regimului declarat mort de foştii săi  susţinători nu sunt încă luaţi la ochii. Dar trebuie să avem răbdare, se apropie funia de par şi de alde Videanu!

Vreau să spun  şi despre gafa lui Iohannis exploatată de Antena3 şi Ponta tv.(rotv) care varsă calomnii şi minciuni al adresa acestuia.
Iohannis nu a răspuns foarte clar despre cela 6 case. În fond el nu vrea să discute despre nişte afaceri legitime, atât cât nu sunt grevate de procese. 
Un mare dobitoc cu caş la gură l-a întrebat cât primea Iohannis pentru meditaţii. Păi vârsta lui nu-l ajută să-şi amintească de inflaţia galopantă a anilor 90. Cine mai ştie ce salariu avea prin 95? Eu ţin minte doar că am dat 300000 de lei pe un ceas Tissot automatic, dovedit ulterior rablă, din păcate. Era cam un salariu pe lună! Poate ar fi ştiut Iohannis în mărci eventual. Leul s-a denominat ajungând ca unitatea nouă să facă 10000 din cea veche prin 2005 şi care duce anumite preţuri apropiate de acele dinainte de 1989, dar nu toate. Pe de altă parte, ca sas decis să rămână a luat casele celor plecaţi la preţuri foarte avantajoase. Şi am aflat de la concitadinul său Hurezeanu că familia soţiei este bogată, tatăl doamnei  Iohannis şi familia românească a acesteia  sunt dintre  cei mai mari blănari sibieni, meserie bănoasă. Deci are bani Iohannis, dar preferă să-şi apere soţia şi pe ai ei.

12 comentarii:

  1. Vorba unui alt "anonym", din alt articol: " cizmare, nu mai sus de sanda"! Chiar esti de toate, bai micule Ceausescu? Esti incredibil de jalnic!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Urat comentariu. Chiar nu are legatura cu subiectul. Cred ca J nu merita a fi numit jalnic. Verificati-va limbajul, parerile politice oricare ar fi ele ,sunt de aceptat(sa zicem).

      Ștergere
  2. Joe, partial ai dreptate. Unde gresesti , iti spun . Folosesti abjectiile lui basescu in a sustine candidatul tau preferat Jh. Dupa "umila " mea parere, Jh este APARENT lipsit de vlaga politica, dar asteapta instructiuni (repet , de la pdl, sau?). Nu este convingator in nimic din ce spune, decit ceva ironii ieftine si asa crede el ca raspunde la intrebari incomode. Aduci in discutie interventia lui Hurezeanu(altfel bun analist politic, dar si el cu ceva influente germane dat fiind faptul ca pe acolo a lucrat).Chiar NU ARE RELEVANTA CA E FINUT CU SOTIA. Daca grosul banilor a venit din familia ei (????) sa o spuna, nu are de ce sa ascunda adevarul.Dragostea pentru neveste nu este o scuza in politica. As fi asteptat de la el, raspunsuri clare, coerente, asa cum un prezidentiabil al tarii ar trebui sa o faca.Repet, nu imi inspira incredere(chiar daca este "neamt") si este dreptul meu la o parere. In general feeling-ul aspra oamenilor, nu ma inseala. Tu voteza-l dar nu mai insista ca e The Best in cursa prezidentiala.A

    RăspundețiȘtergere
  3. Vezi tu Joe !? ne apropiem de 2.11. si tonul se ascute. Daca ai fi mai temperat, nu ai provoca diferiti Anonimi care intrec si ei masura. Fiecare candidat are bubele lui in cap si nu e bine sa nu le vezi de loc, doar la preferatul tau. Altfel o sa te trezesi cu tot mai multe mesaje neplacute si n-o sa poti da vina pe Ghinion !! Altfel, nu sunt de acord cu atacuri de asemenea tip ca cel de mai sus !

    RăspundețiȘtergere
  4. Deja esti jalnic colega,am jurat ca nu mai comentez ineptiile tale dar nu pot sa ma abtin...Eu cred ca Iohannis al tau,pe care eu cred ca-l votez neavand pe cine azi,are mare...ghinion.Vorba lui Iliescu despre Geoana ...e cam prostovan si Iohannis asta al tau,mare prostovan, El nu poate avea o discutie cu cineva ...5 minute ca nu mai are ce spune. Basescu e tare ,tare de tot ,pacat ca o sustine pe madam Udrea de mi-a intrat si mie in disgratie incolo : jos palaria. Nu se lasa calcat in picioare de nimeni,are si el greseli,nu se poate sa nu aibe in tara sta de idioti. Uite cum aluneca PSD spre puscarie in totalitate ,Mitrea 2 ani,iar Hrebengiuc,socru lui Ponta si toti maharii,incet ,incet ocupa locul lor real,in puscarie,,, Nu zici nimic de ei care au distrus Romania,parca ai fi ungur, dai cu gura jenant ,ca vine si randul lui... Videanu care inca nu are proces asa ca sa nu taci din gura,,,Auzi, Jo,cand esti treaz mai citeste ce scrii poate iti este jena,,,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da ! Tare ca Băsescu, adică la fel de agresuiv, ca sa fiu delicat. Joe, cum repartizarea hoţilor e statistic uniformă in Romania, Ai puţină răbdare, sa vezi cum din ianuarie, absolut întîmplător, Basescu şi neprihanitii lui vor înfundă puşcăriile. Ai văzut- o pe Udrea cum vorbeşte de Cocoş, de parcă ăla e depe Marte, şi ea e fecioară. Dar cel mă mult aştept sa-l văd pe marinar dînd socoteală, Ai observat ca seamănă cu Mussolini dacă te uiţi la el cu capul in jos ...t

      Ștergere
    2. Obsesii draguta. De agent acoperit.

      Ștergere
    3. Pe acest blog vreau sa cred ca nu sunt agenti acoperiti si daca sunt sa se autodenunte ca turcescu(HA, HA, HA). Zic ca sunt doar oameni normali cu pareri diferite. Asa ca sa nu exageram. A

      Ștergere
  5. Pe măsură ce se apropie data alegerilor, anonimii tăi comentatori devin tot mai vehemenți. Oare ce-i mînă pe ei în luptă?

    RăspundețiȘtergere
  6. Din pacate Johanis nu are o echipa de campanie prea grozava! La acuzatia ca nu vorbeste si nu este suficient de prezent in campanie, acea echipa ar fi trebuit sa-si dea seama ca "Johanis a vorbit prea mult si a fost prea vizibil" S-a lasat antrenat in acelasi tip de discurs care ne mananca zilele de 25 de ani incoace. Romanii au preferat mereu personaje intunecate la carma tarii (dovada este si aascensiunea popularutatii pe care o are Regele Mihai). Johanis se muleaza perfect pe aceasta preferintza nedeclarata, dar perfect vizibila daca privim putin mai atent istoria! Din pacate o parte din avantajul pe care-l are din acest punct de vedere a fost stricat de propria echipa, care copiaza sistemul american de propaganda electorala, sistem care s-a dovedit falimentar in toate cazurile din ultimul sfert de veac. Sper sa apara candva si sociologii care sa inteleaga cum se poate comunica cu poporul acesta fara sa folosesti prea multe cuvinte!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce poveste cretina cu acest "Anonim"!!! Eu mi-am pus clar numele - Mircea Dorin - dar sistemul imi da doar o lista de asa-zise profile in care nu gasesc nici o optiune pt a-mi posta numele si/su adresa de e-mail!

      Ștergere
    2. N-ai fost suficient de atent. În lista de profile poți alege să-ți scrii numele, așa cum am făcut eu.

      Ștergere