joi, 23 octombrie 2014

Să aibă dreptate Cristoiu?

Cu toate că astă seară urmăream meciul favoritelor mele externe,
Liverpool contra Real Madrid, am urmărit şi o discuţie între Ion Cristoiu invitat şi realizatorul Rareş Bogdan la Realitatea tv.
Discuţia a devenit foarte înfierbântată deoarece mi-era clar că Rareş Bogdan este suporter convins al lui Iohannis şi Cristoiu un simpatizant PSD şi prin deducţie logică al lui Ponta.
Rareş Bogdan argumenta că recentele dezvăluiri despre jaful organizat de PSD şi mai ales reglările de conturi între liderii pesedişti vor avea efecte.
Cristoiu îi explica foarte natural că nu vor exista efecte negative asupra militanţilor pesedişti, în pofida faptului că s-ar putea să fie conduşi de unul ca Ghiţă, care va face tandem cu Dragnea, sau că retrocedările ilegale şi jaful organizat de PSD  s-ar putea să nu aibă efecte asupra simplilor simpatizanţi ai lui Ponta şi implicit simpatizanţi pesedişti.

De asemenea Cristoiu susţinea sus şi tare că pe 18 decembrie va fi judecat cazul lui Iohannis şi că acesta s-ar putea să fie declarat incompatibil şi deci ar putea interveni o criză prezidenţială.

Frământările şi evenimentele petrecute în PSD şi provocate şi de justiţie s-ar putea să nu creeze crize morale şi neîncredere în rândul electorilor captivi ai acestui partid. Dar mai există şi votanţi simpatizanţi ai PSD sau ai stângii care să aibă ceva semen de întrebare. De asemenea există şi electoratul care determină câştigarea turului 2, votanţi ai altor candidaţi, sau electori care se vor prezenta doar în turul 2.  Ei bine cred că asupra acestui tip de electorat aceste evenimente pot avea repercusiuni. Şi aceşti electori pot înclina balanţa în defavoarea lui Ponta votând pe Iohannis. 
În chestiunea contenciosului cu ANI sunt convins că ICCJ foloseşte raţiunea în judecare. Speţa a apărut clară la Curtea de Apel Alba dându-i câştig lui Iohannis. A declanşa o criză constituţională, cu un preşedinte ales declarat incompatibil, ar fi absolut stupid, punând Justiţia într-o situaţie absolut stânjenitoare, imposibilă aş spune. ANI a făcut până acum jocurile lui Traian Băsescu în ideea de a scoate din cursă pe favoritul dreptei, al ACL. Inclusiv iepurele scos din pălărie cu Meleşcanu pare din aceeaşi categorie, în speranţa absolut idioată de a o promova pe Elena Udrea. 
Aici sunt absolut sigur că Justiţia nu se  va substitui voinţei populare, în cazul că Iohannis ar fi ales, deci ipotezele lui Cristoiu sunt greşite.
Însă în primul caz al efectelor acţiunii DNA împotriva unor membri marcanţi ai PSD şi ai reglărilor de conturi din acest partid, convingerea lui Cristoiu ar fi corectă dacă peste 50% din votanţii din România vor fi convinşi că pe 16 noiembrie îl vor vota pe Victor Ponta. Aici eu am unele îndoieli. Şi nu ca votant al lui Iohannis, ci pentru că psihologia votantului român este dificil de cuantificat şi pentru că scandalul este prea mare şi nu-l prea avantajează pe Victor Ponta!
Dumneavoastră ce credeţi?
P.S.
Temerile mele că Liverpool va fi învinsă de Real Madrid s-au adeverit. 
Speram să nu se intre în sindromul german al lui 7-1, asta după 3-0 la pauză în deplasare pentru Real.

Real însă nu este o echipă germană şi sâmbăta îi are pe CF Barcelona pe post de adversari!

7 comentarii:

  1. Aici se alege o persoana, conteaza si partidul din spate, dar nu e determinant. Voi , astia de la PNL, aveati , asta sti si tu, sanse mari sa va iasa candidatul , daca el se numea Antonescu sau Tariceanu. Dar n-ati vrut, asa i-ati facut "pirtie" lui Ponta, indiferent de ce se intimpla prin PSD, el ca presedinte nici nu va mai fi in partid. Lasa zbaterile Joe, daca nu-l impusca DNA-ul sau vreun snipper, Ponta va cistiga.

    RăspundețiȘtergere
  2. Offf!. Acum justitia e controlata de PSD . Daca Iohannis castiga pe 18 noembrie il da incompatibil si castiga URMATORUL PONTA-CHE. DACA CASTIGA PE BUNE ( ? ) PONTA-CHE IL DA COMPATIBIL PE IOHANNIS chipurile ...Altfel pentru trei randuri din legea ANI de ce atatea amanari ? Ori e alba ,ori e neagra ? Le trebuie 30 zile sa se pronunte ? Au alte lucruri de facut in fata natiunii mai importante decat presedentia tarii ? Chiar nu vezi ca jocuil e facut ? Asa va lucra PSD ul ,lasa tu pe Basescu care a fost un copilas. O sa plangi cu hohote dupa el. Nu vezi din dosarul Microsoft este anchetat NUMAI Vreme si Funeriu ceilalti PSD isti stau sub pulpana lui Ponta. A facut VREODATA Basescu asa ceva de cand este presedinte ???( erai vehement cu Ridzi si a facut puscarie ? Uite are fratele in puscarie cu masluirea lui Voiculescu si a generalului de politie Abraham...,sa bagat el ? Sa vedem daca Ponta-che isi lasa socru la parnaie batrane,,,) L-ar fi mancat opozitia,respectiv Ponta si culmea Ponta-che iese pe post si spune ca un nerusinatr ordinar : Eu si PSD ul niciodata nu o sa obstructionam justitia,,,ptiu drace...

    RăspundețiȘtergere
  3. Uite ce cred Joe:
    Scandal mare a fost si cu Jh si cu udrea si cu basescu. Electoratul lor fidel ii voteaza oricum, trup si suflet. Vad in comentariul de mai sus o parere halucinanta cum ca vom plinge dupa basescu, care a fost un copilas pe linga ponta, Jh...etc.. Vad ca toate partile tipa sus si tare ca justitia va face dreptate. Daca o face ca pina acum (in dosare cu iz politic- de unde ideea de mai sus ca e controlata de psd? ), sperante desarte. Singurul care controleaza ORICE este basescu. Deci nu vom vedea jaful lor ( pdl, pmp... )pedepsit de justitie. Apropos, pe cocos vad ca nu il deranjeaza nimeni in timp ce aici se dau spectacole de prost gust. In alta ordine de idei, de cind Cristoiu este de stanga? parca era fan pdl+basescu (sau nu am eu informatii corecte?)

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu cred ca daca Iohannis e declarat incompatibil e o mare mizerie! Cum s-au derulat proiectele europene si cum au fost finantate ele daca Iohannis nu indeplinea criteriile legale de a fi compatibil cu functia de Primar? Credeti ca a dormit Comisia Europeana? Sau sunt prosti si ei sau au interese? Si daca chiar va fi declarat Iohannis incompatibil, ce ar trebui sa se intample acum, se returneaza banii europeni, ca Iohannis nu trebuia sa fie primar? Imi explica si mie cineva priceput, dar logic?

    RăspundețiȘtergere
  5. Incerc eu sa imi spun parerea fara a avea pretentia ca sunt o persoana priceputa. Nu se pune problema ca Johannis a fost un primar incompetent ci doar, DACA primar fiind a mai facut si alte afaceri care pun problema conflictului de interese din functia de primar. OK a aranjat Sibiul cu fonduri europene, dar si cu sprijinul GUVERNULUI din acea perioada. Oare va mai amintiti cine era prim ministru atunci? Noi da.

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu continui sa spun ca nu cred ca a fost vreun conflict de interese! Comisia Europeana, nu ar fi acceptat sa deruleze fonduri europene daca cineva din echipa de proiect nu indeplinea conditiile de legalitate! Stiu ca sunt habotnici la chestiuni de eligibilitate! Si in general! Asa ca...pentru unii e doar o speranta desarta! Haideti, ca Romania chiar merita in sfarsit un om adevarat in frunte!

    RăspundețiȘtergere