marți, 14 octombrie 2014

Scandal cu ofiţer acoperit

Deci s-a spart buba.
Băsescu ni l-a arătat pe Victor Ponta, fostul ofiţer acoperit al SIE la Realitatea tv, la emisiunea lui Rareş Bogdan.
Anterior i-a atacat pe candidaţii prezidenţiali Ponta şi Iohannis ca fiind corupţi. Aceste lucruri le-a declarat de la tribuna prezidenţială. Un jurnalist i-a atras atenţia că face campanie electorală cu steagurile României în spate! Nu, preşedintele Băsescu nu mai este decât o fantomă penibilă a celui în care ne puseserăm atâtea speranţe în 2004.

Ce este cel mai ruşinos şi penibil în această afacere este că Traian Băsescu a fost probabil agent DIE în vremea comunismului ceauşist, la Anvers, în cea mai neagră perioadă a lui. Deci Traian Băsescu nu poate spune că şi-ar fi servit patria atunci, pentru că securitatea se ocupa cu duşmanii lui Ceauşescu, şi ai regimului comunist. Deci această dezvăluire este de o imoralitate ieşită din comun. 
Victor Ponta, dacă a fost ofiţer acoperit, a fost, după declaraţiile lui Băsescu, în perioada 1997-2001. Deci Ponta a fost agent acoperit al unei Românii democratice, la ani lumină de dictatura sinistră, comunistă. Deci în acest caz Ponta ar fi servit un stat democratic, împotriva inamicilor externi.

Cine a sărit primul cu declaraţii la adresa lui Ponta? Monica Macovei! Păi Monica Macovei are şi ea o problemă de moralitate, ea a fost procuror în aceeaşi perioadă ceauşistă, perioadă în care procuratura era cea care dădea un pospai de legalitate anchetelor, şi represiunilor securităţii.
Am urmărit şi declaraţia principalului contracandidat al lui Ponta, adică Klaus Iohannis.
Acesta a nuanţat cerându-i să-şi clarifice situaţia cu această problemă, subliniind că este o nouă minciună, care-l caracterizează pe Victor Ponta.

Interesant este că şi Elena Udrea îi cere demisia, asta explică de fapt şi dezvăluirea făcută de Băsescu, acesta fiind motivul acestei dezvăluiri.

Ce mă lasă cu gura căscată este aplombul acestor doamne, care nu sunt de loc ceea şi-ar dori ele să fie. Udrea este vidul blond, este o ţoapă imorală, o paţachină care a parvenit doar folosind mijloace imorale.

Nu ştiu cât de mult îl va afecta pe Victor Ponta, dar după cum se vede opoziţia trage tare.
Sunt curios care va fi impactul?

Oricum Elena Udrea şi Monica Macovei tot n-au şanse să ajungă în turul 2.

Şi în final l-am urmărit pe Gheorghe Iancu, invitat la Digi24. Individul este vicepreşedinte PNŢCD. OK! Este şi el un căţel pe lângă haita lui Udrea, această fantomă politică condusă de Aurelian Pavelescu, lucru care te umple de tristeţe văzând în ce hal a ajuns acest partid istoric. Că Gheorghe Iancu este cu pseudo PNŢCD este una dar tipul deţine şi calitatea de profesor de Drept Constituţional. Şi în această calitate a justificat toate acţiunile lui Băsescu, categorisindu-le ca acţiuni politice. Aşa am înţeles de ce a ajuns în halul acesta justiţia!



Şi în fine l-am urmărit pe Dan Şova. În plin scandal cu Ponta, acest Gâgă al PSD nu a găsit de cuviinţă decât să-l atace pe Iohannis. Halal purtător de cuvânt, aferim de astfel partid care îl pune pe Şova în faţă să aibă de ce să râdă şi curcile! Până şi posturile de ştiri, care-i aşteptau declaraţiile, după vreo două minute au trecut la altceva. Penibil şi dezgustător!

P.S.
Am văzut şi reacţiile lui Ponta la o conferinţă de presă. 
Nu a negat apartenenţa sa la SIE, dar a găsit de cuviinţă să acuze pe Iohannis de conivenţă cu Băsescu. Ori asta este încă o minciună marca Victor Ponta. 
Iohannis i-a cerut doar să-şi precizeze trecutul, nu să iasă din competiţie.
Oricum Victor Ponta părea foarte îngrijorat, mimând în final că este relaxat.
Am observat şi că nu a avut probleme cu întrebările presei. Probabil că ziariştii erau aleşi pe sprânceană!
Acum cred că Ponta  va avea probleme electorale!


24 de comentarii:

  1. ...slab comentariu,slabe pareri,ura si rautate pt. cei care nu iti convin precum Dan Sova si Ponta....poti sa intri lejer langa ei. La asa ceva ai avea stofa. Udrea -patachina fara amanti,Macovei idem. Traiasca nevestele PSD-istilor si al PNL istilor,astea femei ca lumea...hahah

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu stiu cit a vrut sa-l ajute pe Johannis, in orice caz l-a ajutat pe Ponta, de data asta fara sa vrea. Si- a aratat in plus pe fata mizeria umana care-l caracterizeaza. Ma intristeaza doar ca am si printre cunoscuti, oameni, de altfel normali, care inca mai admira un asemenea monstru. Poate , in ultima clipa, vor putea sa-l suspende pentru inalta tradare si sa-l "cazeze" coleg de celula cu Voiculescu. Deratizare pe cale naturala ....

    RăspundețiȘtergere
  3. Un circ dezgustator si o prostie crasa din punct de vedere tactic, daca Basescu a crezut ca ii face vreun rau
    lui Ponta. Dar la acest om nu ma mai mira nimic! Incerc doar sa-mi amintesc de cand am inceput sa-l detest.
    Pe de alta parte, intrucat basescu va disparea oricum, mi se pare firesc sa-mi fie si mai antipatic Ponta (fara nici o legatura cu
    povestea - ofiter acoperit), fiindca Ponta va ajunge presedinte, iar ceea ce reprezinta el mi se pare cel putin la fel de periculos.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred ca sta in puterea romanilor sa-l trimeata pe Ponta din nou la raliuri iar pe Basescu un pic pe mare. Oamenii astia au nevoie de nitica relaxare. Dar sunt sigur ca nu o sa se intimple deloc asa. Asa ca ramane cum au stabilit seviciile.LB

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu cred ca ati stabilt ceva de acolo unde sunteti. Puteti avea o opine, no problem, dar nu exagerati cu intelepciunea, aroganta, inteligenta, ca nu aveti monopolul asupra lor. Mi s-a parut de mult bun simt un comentariu anterior "Parerea mea e ca noi, astia emigrati, din bun simt ar trebui sa ne abtinem de la vot, pentru ca nu suntem mai apoi condamnati sa suportam consecintele". Nu va place ponta , nu votati. Mai aveti optiuni basiste.

      Ștergere
    2. Scuze, serviciile au stabilit. Ale cui oare? basescu ,ponta sau ?

      Ștergere
    3. Viteversa adica daca mantelegi matale. Viteversa
      PS: ele nu apartin. Ele detin

      Ștergere
    4. Iata ca a aparut aici si militia gandirii. Pentru linistea dv dl anonymus (desigur ca ne cunoastem) va asigur ca nu am mai votat de 18 anisori buni. Chiar daca sunt inca un bun platitor de taxe in Ro m-am abtinut de la vot in toti anii astia. Asta asa pentru linistea dv. Pe 16 noiembrie voi fii in Bucuresti si cine stie s-ar putea sa ma razgindesc. Aveti vreo sugestie?

      Ștergere
    5. Aceiasi aroganta. Absolut niciuna.A

      Ștergere
    6. In limbaj de internet ce faceti se numeste trolling. Adica: make a deliberately offensive or provocative online posting with the aim of upsetting someone or eliciting an angry response from them = a face o postare on-line în mod deliberat jignitoare sau provocatoare, cu scopul de a deranja pe cineva sau provoca un răspuns furios. LB

      Ștergere
    7. Revin cu precizarea: Daca sunteti platitor de taxe in RO, inseamna ca aveti ceva proprietati, afaceri... E normal sa platiti ceva taxe(asa cum facem toti). Doriti un partid- guvern(presedinte , caci nu se stie cine mai conduce pe aici) care sa desfiinteze taxele? In ce tara traiti? A

      Ștergere
    8. Imi platesc taxele cu placere. Ca sa fie clar. Asta nu e o problema. Doar spuneam ca as fii avut tot dreptul moral sa votez - ca cetatean si platitor de taxe in Roamania - si totusi am renuntat la a ma prezenta la vot, lasand decizia asta rezidentilor romani. Asa am crezut ca este moral. Cum spuneam o sa fiu in tara in prima parte a lui noiembrie si nu se stie... LB

      Ștergere
    9. Foarte corect. Eu nu imi propun sa provoc raspunsuri furioase, dar unele comentarii ma irita, pentru ca sunt rupte de realitate. Nu fac politica, nu sustin un anume candidat, dar stiu cu sigurata ce nu votez. Dupa cum stiti, oferta este bogata. Ar fi multe de spus, totusi va sugerez(daca imi este permis) sa va informati mai bine despre realitatile romanesti(viata de zi cu zi acoperita de minciuna si ticalosie). Nu mai comentez cine este artizanul acestei constructii. Un sistem mai bolnav ca oricind cu multi adepti.A

      Ștergere
    10. acuma, sincer, a nu vota este oarecum descalificant uman (refuzul de a participa la viata societatii). Cam mai toate mamiferele sociale voteaza (altfel nu se poate stabili o ierarhie de grup/societate). Tot cam asa este si cu "eu nu fac politica". Orice om, peste o anumita varsta si fara handicap mental, si-a dezvoltat (fie direct frie pein impunere exterioara) o moralitate, un obiectiv egoist, si niste concepte de lege a grupului. In momentul cand ai astea, ai si o pozitie politica (reamintesc ca "politica"-Politikos se refera de fapt la discutarea, exprimarea de opinii despre treburile "cetatii"). Ideea ca politica este rea este impusa (ca si atacul asupra formelor elective gen Parlament si cel impotriva diferentelor de avere/statute social) de curentele politice totalitare si centraliste. De la Ayn Rand cu statul distrofic prin von Hyek cu Noua Serbie direct la curentele "liberale" americane (de fapt un socialism mult mai de stanga decat socialismul "democratic" al Europei sau cel de-a dreptul capitalist al Chinei. Cam toata politica contemporana se bazeaza pe Razboiul Civil European definit ca lupta dintre cele doua "secte" ale Socialismului: Fascismul si Comunismul.
      Deci, va rog, nu mai fiti mandrii ca lasati viata voastra si a copiilor vostrii pe mana altora (de fapt, mai grav, pe vreierul altora)
      M
      PS: J e a doua oara ca il postez. tot dispare. poti vorbi te rog cu Jh ?

      Ștergere
  5. Domnule eu stiu ca suntem in dezacord la nivel de principii. Asta nu este o problema pentru mine. Fiecare are o minte si o tastatura. Si face ce crede ca este de cuviinta cu ele. Insa in limitele cerute de niste norme. Cred ca normele au fost incalcate in cazul de fata si as fii putut sa intrerup discutia imediat. Nu am facut-o insa din respect pentru conversatie. Domnule eu sunt bine informat asupra realitatilor romanesti, asa ca nu mai apelati la marota asta. Diferentele apar din alta parte. LB

    RăspundețiȘtergere
  6. Cred ca nu mai avem ce discuta. Este un dialog (chiar prin tastatura) intre surzi. Nu cred ca am incalcat nicio norma(????) si minte am destula . Nu intorc complimente si ma intreb cine stabileste normele si cam ce ar trebui sa spun ca sa placa unora. Punct.

    RăspundețiȘtergere
  7. Gong ! Fiecare in coltul lui, plasturi, apa...

    RăspundețiȘtergere
  8. Joe, acum ma adresez tie cu niste intrebari. Poate ma lamuresti ca sa nu fiu cetateanul turmentat la vot.
    1) Se zice ca Ponta a fost agent SIE(acoperit, descoperit,cum vrea basescu) intre '97- 2001. Daca DA, atunci nu mai este ACUM, apoi pentru cine a lucrat?poate el sa spuna ca a fost? nu incalca ceva reguli?
    2) Pentru cine a lucrat basescu cind a incendiat navele (ca pentru contrabanda, stim).Pentru cine a lucrat pe durata celor 2 mandate?
    3) Cum a obtinut informatiile despre ponta. E legal? sau aspectul asta nu conteaza?
    4) Daca basescu e asa curios din fire, de ce nu intreaba si de imaculata udrea? Sau ea a venit in politica dura de blonda ce este? Ma tem ca joaca tare nu ca preferata prezidentului.
    5) Mai sunt ceva intrebari despre parlamentari, ziaristi(basca turcescu ca el a dat pe gura pacatul) si altii(nu-i mai enumar).
    Deci, daca unii sunt mai agenti decit altii, seviciile pentru cine lucreaza? Pentru puterea politica ce la confera avantaje in background?
    Probabil ca probleme de genul asta mai exista si in"tarile civilizate" , dar nu fac balciul asta ieftin.

    RăspundețiȘtergere
  9. daca ponta a fost spion cand era procuror si asta era (evident) secret, atunci cum putea fi ilegal din moment ce nu era admis sa stie nimeni? (ale cui interese serveste SIE daca admite asa ceva?) si atunci cum poate fi ilegal sa fie acum presedinte si spion in acelasi timp? Deja problema pe care si-o pun natural si comentatorii aici este: al cui spion este basescu? cand si cum poate un spion sa nu mai fie in serviciu? cati presedinti ai altor tari sunt si spioni? Al cui spion este azi d-nul prim-ministru? stiu, e secret o sa-mi zica unii...Realitatea e ca spionajul are alte reguli. Daca a fost spion atunci, de ce n-ar fi si acum? asta e intrebarea pe care si-o va pune oricine ii va strange mana d-lui presedinte. Problema pe care o intrevad este ca deja toti copiii din romania or sa fie convinsi ca nu poti fi presedinte ales democratic decat numai daca esti spion, turnator sau curva. Functiile politice supreme in stat tre sa fie exemple de autoritate morala, nu spioni. Nu cred ca asta e lumea in care vrem sa traim. sper ca ponta va demisiona din toate functiile, pt ca altfel nu mai exista Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere
  10. fara a intra in polemica, oare Dl Bush nu a fost si el ceva, pe acolo ? Dl Bush, Presedintele ?
    Cine il mai tine minte pe Dl Rabin ? Putin ?
    Cred ca toata povestea se bazeaza pe o confuzie inculta intre securism (cei ce spionau romani) si spionii (cei ce spionau pentru romani). atat.M

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ah, si pt J, Jh a fost singurul care a "pus botu' ". parca asi vedea ceva premeditare. ca altfel ar trebui sa stie si singur (ar fi de speriat pentru un mintea si caracterul unui posibil Conducator sa nu o stie)

      Ștergere
    2. Să admitem că Ponta, Băsescu etc. au fost spioni. Ei și ? De ce e ăsta un defect ? Nu a existat în istorie vreun grup care să nu facă spionaj. Chiar ca individ aduni informații pentru a te putea apăra de nenumăratele incoveniente care te amenință. Lumea a fost și este dominată de informații. Cine are mai multe informații acela conduce și decide. Deci este o naivitate (ca să nu zic prostie) să te legi de chestii de astea pentru a manipula un electorat tembel (care de ex. merge cu sutele de mii să vadă moaște la Iași și totuși mai are drept de vot !) În majoritatea țărilor lumii persoanele care au lucrat în serviciile de informațți au fost alese dintre cele mai capabile. Fără informații nimeni nu poate supraviețui. Și așa va fi în vecii vecilor !

      Ștergere