joi, 23 octombrie 2014

Sunt solidar cu Canada!

Ceea ce s-a întâmplat ieri în Canada ţine de incredibil. Una din cele mai liniştite ţări din lumea fost ţinta unui atac terorist. Toate s-au petrecut, incredibil, chiar la Parlamentul Canadei din Ottawa (prin faţa căruia m-am perindat şi eu!). O ţară în care prezenţa poliţiei este extrem de puţin vizibilă şi cu un grad mic de securitate pentru clădirile publice.
Este extrem de grav că oameni primiţi în Occident cu generozitate, pe motivul pericolului de care sunt ameninţaţi în propria ţară devin nişte fanatici extremişti, ei sau progeniturile lor.
Asta va crea probleme celor cu adevărat ameninţaţi de fanatismul totalitar al ţărilor lor de origine şi imposibilă imigrarea lor într-o ţară imensă şi generoasă precum Canada.
Fanatismul religios musulman este azi un pericol pentru musulmani în primul rând. Islamul radical nu a adus nimic bun ca orice extremism. 
Am înţeles că membrii ISIS se declară urmaşii haşaşinilor (asasinii care erau drogaţi cu haşiş). Aceştia au fost stârpiţi cu cruzime chiar de de Islam exact pentru pericolul pe care-l reprezentau. Nu-i nimic eroic în aceste fapte, doar fanatism agresiv, criminal şi inconştient!  

Din acest motiv sunt solidar cu toţi canadienii, în special cu prietenii mei de acolo, care spre să continue să trăiască confortabil într-o ţară liniştită în care singura problemă este că ninge prea mult!
  

5 comentarii:

  1. http://www.evz.ro/atacul-armat-din-parlamentul-canadei-autorul-atentatului-e-fiul-sefei-comisiei-pentru-imigranti.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. S-ar putea să fie doar convertit dintr-un canadian fost creştin.
      Musulmanii ăia autentici sunt prin Dobrogea,sau mai nou au împânzit Naţionala de Fotbal a Germaniei.
      Noi românii avem o experienţă de veacuri cu Islamul. Sub forma expediţiilor de pedepsire şi jaf otomano-tătare.
      Ei nu foloseau eufemismul Islamului, veneau să prade, să jefuiască şi să omoare, adică să bage spaima în români, cum era faimosul Pazvante (Pasvanaglu).
      Acum şi prietenii noştri din Occident cunosc binefacerile generozităţii faţă de musulmani. Cam acelaşi lucru practică!

      Ștergere
    2. Draga Joe,
      Se pare ca taica-su, divortat de maica-sa, fusese musulman (cel putin dupa nume). Fiu-su se convertise la islam acum vreo 10 ani. A avut destule probleme cu politia, droguri, etc. Numai ca musulmanii din toate tarile, vazand succesele I.S. (Daesh - pe araba, ceva care s-ar traduce ca "scursuri, etc.") in absenta unor lovituri serioase din partea Vestului (care , dac-ar fi vrut sa-si puna mintea i-ar fi anihilat in doua saptamani) au sarit in sus sa "participe". Ce sa-i faci: Obama, si nu numai el, trateaza lucrurile cu incetinitorul, nu numai din political corectness ... V.

      Ștergere
  2. http://www.winnipegsun.com/2014/10/22/parliament-hill-gunman-idd-as-michael-zehaf-bibeau

    Ai dreptate, deja se comenteaza ca prezenţa poliţiei va deveni foarte vizibilă iar politica "usilor deschise" pentru clădirile publice va fi revizuita....

    RăspundețiȘtergere
  3. Solidaritate inutilă, dilii sunt peste tot. Iar America de Nord e campioană la crime fără cea mai mică justificare. Legislația stupidă cu drepturile omului împiedică să fie combătuți nebunii și infractorii.

    RăspundețiȘtergere