joi, 2 octombrie 2014

Zarvă mare-n ONG-uri, Ghinea se supără pe Alina Mungiu!

Am citit astăzi un articol foarte supărat în Dilema veche. Aparţine lui Cristian Ghinea şi se referă la serviciile secrete. Cam reia ideile doamnei Mungiu din România liberă:
http://www.romanialibera.ro/opinii/comentarii/
ce-cauta-serviciile-secrete-in-presa-si-politica-350903
Dar asta nu-i nimic pentru că în final răbufneşte împotriva ei ameninţând cu cremenalul, judecată pentru calomnie, daune interese. Ghinea este supărat foarte pentru că doamna Mungiu l-ar indica fără să-l numească printre beneficiarii unor stipendii de  la SIE.
Imediat mă reped să văd reacţia pusă pe Ghinea pe contributors.ro. Articolul este prea dezechilibrat şi veninos ca să-l publice o revistă serioasă precum Dilema veche, dar platforma on-line contributors.ro este perfectă pentru întărâtă-i drace!

http://www.contributors.ro/reactie-rapida/gata-la-cremenal-o-contribu%C8%9Bie-personala-la-asanarea-isteriei-publice/

 Eu ca să mă aflu în treabă postez la domnu' Ghinea următoarele:

Domnule Ghinea, sunteţi prea vanitos ca toţi cei care cred că dintr-o dată au descoperit radioul precum Popov, ascuns de amanta lui care vorbea cu Marconi, furnizorul de radiouri!
Vă urmăresc cu atenţie şi interes în problemele estului, R. Moldova, Ukraina unde aţi căpătat o expertiză autentică.
În rest, în alte probleme mai ales România, d-voastră şi colaboratorii mai aveţi de învăţat înainte de a vă da cu părerea, chestia aia cu independenţa energetică este complet pe lângă subiect!
Aveţi şi opţiuni politice pe care nu le împărtăşesc, ca tot românul imparţial!
Însă supărarea pe doamna Mungiu este excesivă, mai meditaţi un pic!
O fi egoul domniei sale cam umflat, dar după câte văd nici dumneavoastră nu daţi pe afară cu modestia!
Mai bine ascultaţi un inginer ca Ionel Brătianu care i-a explicat savantului Iorga că poate să-l înveţe…măsura!


Din diatriba lui Cristian Ghinea deduc că l-au mai atacat şi alţi părerişti eseişti de pe on-line, Ernu, basarabeanul stângist şi cu idei de Babeuf (primul comunist, numele străzii unde am copilărit!), sau alt stângist Rogozanu, cică pentru faptul că bietul Ghinea este de dreapta, nu degeaba îşi intitulează el rubrica: Atitudini mic burgheze!
Treaba este că insinuările doamnei Mungiu care ştie mai multe decât spune i-a făcut pe unii oengişti să sară de cur în sus, păi ei, care sunt echidistanţi, cu Dandanache al lui Caragiale!

Bine că între timp m-am mai informat şi pe saitul România curată, chiar la articolul care a declanşat dandanaua, ia că mă repet!
Deci nici doamna Mungiu nu rămâne fără replică, şi publică pe forumul articolului de săptămâna trecută, indicat de mine mai sus, chiar de azi!

Daniela, Crin Antonescu e cumva omul care a ales din toata tara sa candideze in judeţul Teleorman, cel unde lumea merge la vot 120 la suta, din iubire pentru d-nul Dragnea? Si după aceea vreţi sa iasă lumea in strada sa protesteze contra lui Dragnea când va trage legea cu migraţia? La câtă judecata a arătat Crin, trebuia sa plece singur si sa se ascundă intr-o gaura de şarpe. Da, Johannis e un om bun, iar PPE e nr. 1 in Europa, e rational sa te bagi sub pulpana lor daca nu esti cu socialistii. Si Monica Macovei e un om bun, merita sa fie presedinte pentru ce a facut! Diferenta dintre ei insa este ca desi amandoi merita o bicicleta, ca sunt buni, el stie sa mearga mai bine cu bicicleta, e mai echilibrat, nu se repede in intersectie, etc. Altfel eu le-as da la fiecare cate una, sa am doua biciclete.

Iar romanii sunt ticalosi peste medie= iei un baiat tanar, destept si tocilar, de ce sa-si plagieze doctoratul? unul cu talent la scris, de ce vrea sa urce repede si e musai sa se bage prin servicii? Fostul meu student dl Ghinea zice ca l-am brutalizat, un profesor ar trebui efectiv sa se retraga daca si-ar brutaliza un student, numai ca eu l-am brutalizat pe el recomandandu-l un an la LSE, dindu-i doua contracte de cercetare de peste 10 000 de euro cand era la greu si nu avea bani, cu recomandari publice de lider, basca l-am trimis in locul meu la doua conferinte, la prima s-a dus in Africa de Sud dar nu a mai ajuns la panelul NED unde trebuia sa imi tina locul, au platit aia pentru el degeaba si a fost brutalizat cu plaja de la Durban, la a doua nu s-a mai dus deloc si cum Comisia Europeana nu ramburseaza bilete fara boarding pass i-am platit eu biletul personal, desi el lucra pentru mine. A, si l-am mai brutalizat intrebandu-l de ce nu imi ia locul ca lider informal ARC, si mi-a cerut bani, desi ce fac eu e evident voluntar. Alti bani nu mai aveam, fusesera consumati de primul coordonator al acestui program, plasat de el in functie si acceptat de mine, dl. TT. Si care era intrebarea, de ce romanii nu au caracter, de ce nu poti construi nimic cu ei, etc? Ma rog, nu vreau sa judec pe toti romanii la fel, dar nici un student german nu ar face asa ceva. Romanii nu se nasc rai- dar se socializeaza in rau, vad in jurul lor ca numai daca faci porcarii avansezi si le fac si el. Mia multe cu varsta, daca e sa judec dupa CG. Am uitat ca l-am mai mai si impiedicat sa ia premiul Nobel, cerindu-i sa mai citeasca macar a doua ora ce publica- dat fiind ca la prima sedinta de planificare a Colitiei pentru un Parlament Curat a pus un zero in plus la adunare si a trimis tuturor un buget de doua milioane de euro, nu o mai faceam nici azi daca era pe asa, nu mai ajungea ADA niciodata sa castige, etc. Erau, evident, 200 000, dar asa e cu profesorii puchinosi, care iti cer sa verifici, se pun in calea exprimarii instantanee a talentului la romani, care e talentul smecheriei, improvizatiei, descurcarelii, ar lua premiul Nobel numai daca s-ar face unul dedicat. 

Nici nu vreau să completez, ce era de spus s-a spus!

Am avut şi eu o polemică cui Cristian Ghinea pe forumul revistei 22 şi tipul are un tupeu şi o aroganţă ieşită din comun, cred că ce i-am replicat eu acum este ca o bătaie cu flori, pe lângă ce urzici i-a aplicat profesoara lui!

2 comentarii:

  1. Joe, la tine este un fel de blestem. Azi mori cu totii de gat in apararea cate unuia care nu merita (vezi cazul A de exemplu) si maine ii scuipi si ii calci in picioare. Nu pun in discutie moralitatea unor astfel de reactii (in fond, tintele tale sunt constant pe linia lor). Nu pun in discutie nici masura dragosei/urii la care faci trimitere mai sus (cu toate ca ma intreb ce pasiune te mana asa pentru niste oameni care isi urmaresc propriile interese si a caror opinie sau reactive ar trebui sa fie pentru tine cel putin distanta caci nici nu iti sunt rude si nici nu impart cu tine ceva; nici macar idealuri ). In fine, nu comentez nici justetea argumentelor pe care le ai in generarea poztiilor specifice ce le adopti (desi in general ar trebui sa ne/iti explicit de ce il iubesti/urasti pe Y dincolo de feelingul de moment). Dar pun in intrebare procesul prin care iti justifici tu insati plasare unuia sau altul in diverse categorii de bine-rau in dimensiune temporala. Este adevarta ca s-a spus ca numai prostii sunt constanti in idei. Dar nici un exces de flexibiliate nu iti poate fi neobservat si atunci ar trebui sa te intrebi: de ce o fac ?

    In fine, in cazul de fata, iti scriam ieri in privat ca articolul Dnei Mungiu mi se parea prea-curvie (ca si la dragul ei de Robert). Si ca foamea de resurse (arghirofilie iti placea ca termen la un moment dat) este motivul principal al reactiei. Este o banala competitie comerciala intre unele dintre organelle de raspandaci pentru resursele ce par a incepe a fi limitate. Caci vezi tu, guvernarea PSD a taiat finantarile guvernamentale prin ICR, burse si programe de studio allocate grupurilor de 'telectuali (cred ca in curand IRS -ul local o sa mai dea o tura si pe la Humanitas, Dilema, 22, etc a caror bilant nu prea se inchide pe nici o parte si care, fiind mereu in pierdere nici nu prea platesc taxe ci numai salarii). Iar finantarile massive prin NGO Internationale de vre-un an pleaca spre Ucraina si acum Hong Kong. Mai mult, eu cred ca vizita in Texas a lui Ponta a mai limpezit aerul Fanarului, si bietii condeieri au ramas cu matusa Julia.
    Am mai spus ca s-a scris de vre-o 2400 de ani ca baza reactiilor umane include si foamea.

    Iar D-l Ghinea nu poate fi maestru in combaterea lui Putin si afon local. Mai ales ca ceea ce stiu/stim de Dna Mungiu, repet cele spuse ieri, are multe funii atarnate si multe schelete ingarderobate pentru a fi in rolul Albei ca Zapada (desi si asta era cam poama daca locuia cu 7 brabati odata)
    M

    PS: mult am combatut pe tema Ghinea tu zicand ca este un analist fin si obiect, eu zicandu-ti ca este un biet angajat ce castiga si el o paine. Nu eram sau sunt in stare sa iti spun de unde, dar ma indoiesc ca isi castiga cafelel din analizele sale rasaritene.

    RăspundețiȘtergere
  2. M. ai dreptate. Mai ramane ca Joe sa faca ordine in ideile sale. In general nu ii inteleg patimile schimbatoare si mai cred ca judeca dupa impulsuri de moment. Unele idei nu se leaga in comentariile lui, dar el insista, se inflameaza etc. A

    RăspundețiȘtergere