sâmbătă, 29 noiembrie 2014

Agitaţia catară

Sainte Cecile, Albi
Cum am mai scris am fost în vizită în capitala catarilor, a albingenzilor de la Albi, Franţa.
Urme de ale catarilor nu am găsit acolo, doar superba catedrala catolică de cărămidă Sainte Cecile.
Catari sunt azi şi-n viaţa intelectuală şi publică românească.  
De câtva timp saiturile de la revista 22 şi mai ales platforma contributors.ro au început un război de uzură cu preşedintele ales, Klaus Iohannis. Ce-i mână în luptă pe aceşti agitaţi?
Faptul că Iohannis s-a decis să-l numească şef la administraţiei prezidenţiale pe Dan Mihalache. Dan Mihalache a fost acuzat de ANI chiar în toamna lui 2012 de incompatibilitate şi nu a mai devenit parlamentar. Se pare că afacerea s-a îngropat şi după câte am aflat a fost consilierul personal al lui Klaus Iohannis în această campanie prezidenţială. Unii spun că ar fi autorul sloganului câştigător al lui Iohannis: " România lucrului bine făcut".
Şi eu am fost mirat la un moment dat când Dan Mihalache a apărut ca reprezentant al PNL la tocşouri ştiindu-l ca om al PSD. De prin 2009 a fost preluat de PNL şi a fost tot un fel de consilier personal al lui Crin Antonescu. Pe vremea pesedeului părea a fi un tip mai echilibrat, expert doctrinar. În vremea liberală prin 2011 iarna 2012 era singurul liberal invitat în grădina de utecişti a Rodică Culcer, pe care o regăsesc cu surprindere pe lista care protestează împotriva acestei numiri pe care o intenţionează Iohannis. 

Acum am reacţionat pe forum la un articol nevricos al lui Tismăneanu privitor la Dan Mihalache că bine face domnul preşedinte Iohannis că nu-i lasă pe catarii agitaţi de la contributors.ro să-i fac echipa de consilieri prezidenţiali.
De ce? Păi mi-am adus aminte cvasi instantaneu că aceeaşi agitaţi au propus o echipă beton de consilieri preşedintelui Băsescu în 2004. Praful s-a ales de ea! În primul rând pentru că Băsescu nu a ţinut cont de sfetnicii săi, pe unii precum Andrei Pleşu expediindu-i de la Cotroceni cu şuturi în părţile moi şi înjurături de mamă. A păstrat-o în schimb pe Elena Udrea, de care a trebuit să se despartă când această simpatică blondă a aflat cu stupoare că Norvegia este monarhie şi nu republică!

Dacă pe unii i-a invitat Iohannis şi au refuzat pe motiv cum spunea Alina Mungiu că salariul este dezgustător de mic, preşedintele ales trebuie să se descurce cu materialul la dispoziţie. Sunt sigur că bunul său simţ şi rigoarea germanică îl vor face să alege oameni potriviţi pentru posturile de consilieri, iar dacă nu corespund o să-i roage să îşi dea demisia.

Mi-e teamă că sunt intelectuali publici cărora li se pare că Iohannis le este extrem de îndatorat. Eu cred că Iohannis este la fel de îndatorat celor 6,3 milioane de oameni care l-au votat! 

Aşa că să-l lăsăm în pace pe Iohannis şi echipa sa de consilieri. Deocamdată reacţiile lui Iohannis sunt cele aşteptate. 

A fost la Chişinău şi sper să aibă efect asupra votului pro-european al moldovenilor, dând şi satisfacţie brunei Lavinia Şandru de la Realitatea tv, care-l chestiona de ce nu fusese acolo. Fiecare lucru la timpul lui.

Şi astăzi se întreabă ce întreprinde Procurorul General al României pentru a lămuri cine a blocat votul diasporei. 


Pas cu pas!




8 comentarii:

  1. Mai mare gafa decat monarhia Norvegiei eronat spus de Udrea ( doar nu o sa fim toti istorici si nu prea intra-n cultura generala...) a facut-o milogul de A,Severin care nu stia ce-i cu H2O,cea ce stie un copil din clasa 7-a sa fiu dragut ( altii stiu in clasele primare I-IV ) unde intra la cultura generala...iar in cea ce priveste obligatia lui Iohannis fata de cei 6,3 mil de voturi eu zic ca ai facut o gafa mai mare ca a lui madam Udrea : el este deja presedintele si a celor care nu l-au votat,a tuturor LOCUITORILOR Romanie...colega dm.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iar eşti pe lângă!
      Norvegia este monarhie.
      Iohannis este îndatorat celor care l-au votat, dar asta nu-l împiedică să fie preşedintele tuturor românilor!

      Ștergere
  2. Nem al meu, noi nu estem in Rumonia, votat ala prost de Janos , io votat Viktor !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ha termesetesem ! Che eu cetit che Johannis vreau luat tzara inapoi ! Hat eu nu vreau se ia sasii tzara inapoi, eu vreau sa ia Viktor inapoi pe noi !

      Ștergere
  3. Voi astia care tot ziceti de Victor, sunteti de stanga sau sunteti din partidul celor mai mari borfasi care au spoliat Romania? Ma refer la PSD-ul hotilor care, acum, se mananca intre ei! Oare au terminat de furat? Dezvaluiri facute de mambri de partid! Chiar nu va este rusine sa mai vorbiti? Trebuia sa asteptam sa vina Pinochio ca tara sa afle cine sunteti? Niste borfasi, asa cum a fost si comunismul! Rusine, neispravitilor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Niste ... rechini , halci , muie, papagal, fustangiu. Dreptasii nu sunt borfasi, ei nu au nimic cu comunismul, cu Iliescu, ei au rasarit din spuma marii. Si au niste ochi albastrii , ca marea cu spuma. Macar Jh ii are naturali, de neamtz...

      Ștergere