miercuri, 5 noiembrie 2014

Datul cu părerea după primul tur

Pentru că tot felul de experţi şi-au dat cu părerea despre votul de la prezidenţiale din primul tur, hop şi eu. Am avut ceva răbdare după cum veţi fi observat.

Prima mea concluzie şi cea mai importantă concluzie este că Poiana lui Iocan a dispărut!
Nu am niciun motiv să cred că Marin Preda, fiul lui Tudor Călăraşu bătea câmpii în Moromeţii. Ţăranul român de la Dunăre avea opinii, pentru că era proprietar de pământ şi nu se lăsa sedus de diverşi combinagii politici în vremuri interbelice. El vota cu liberalii pentru că reforma agrară care le dăduse pământ era a liberalilor, îi vota pe ţărănişti pentru că, după nume era partidul ţăranilor.

După 1945 ţăranii au mai încercat odată şi comuniştii şi-au bătut joc de votul lor în 1946. Ţăranul român de la Dunăre a fost călcat în picioare, supus la cote, i s-a furat pământul, i s-au omorât caii ca să-i înlocuiască cu măgarii de azi, a fost trimis la Canal. Şi aşa a ajuns românul de la Dunăre să se exprime după 1989, funcţie de politrucii pe care-i alegea pe post de primari şi care se comportă tot ca nişte secretari pecerişti.
A dispărut mândria şi curajul unui Ţugurlan, sau ascuţimea inteligenţei unui Ilie Moromete în faţa descendenţilor Băloşilor comunişti. Din acest motiv majoritatea ruralilor de azi de la Dunăre, din Buzău, de la Moldova votează de parcă ar fi orbi şi surzi.

Situaţia este complet diferită în Ardeal, se vede o altă mentalitate, ţăranii de aici nu se lasă impresionaţi de vorbe, ei preferă lucrul bine făcut şi un sas este o garanţie pentru asta.

Dar nu zona rurală va decide preşedinte, ci zona urbană, mai informată, mai dezbărată de minciunile asistenţei sociale, cu care sunt prinşi în mreje îmbătrâniţii satelor.
Pe toţi oamenii activi, printre care unii au avut şi curajul muncii prin străinătate trebuie să se bazeze candidatul Iohannis. Pe toţi aceia care sunt convinşi că minciunile lui Ponta nu valorează nici cât o ceapă degerată.

Am observat o  mare agitaţie prin zona unor intelectuali publici, în special  a celor de la contributors.ro. Aceştia sunt necondiţionaţii susţinători a doamnei Monica Macovei. Am văzut că doamna Macovei vrea să-şi facă partid. Să-i fie de bine şi ei şi lui Vladimir Tismăneanu şi nesocotiţilor care visează cai verzi pe pereţi. Pe această platformă şi pe altele cer imperativ lui Iohannis să dea asigurări că este un fel de Monica dedublată. Pentru ei este necesar a aminti vorba nemţească: Ein Mann, ein Wort! Adică neamţul este om de cuvânt. Deci aceste persoane fac gălăgie că trebuie susţinută în continuare independenţa justiţiei.  A fost oare independentă pe vremea lui Băsescu? Eu am mari dubii, mizerabilii din anturajul său nu  au fost deranjaţi, inclusiv madam Udrea a fost chemată acum şi doar ca martor! Şi eu îmi doresc la fel ca toţi oamenii o justiţie care să facă dreptate, o justiţie care să aresteze fără tam-tam şi mascaţi pe cei vinovaţi. Doar criminalii periculoşi trebuie arestaţi cu forţe speciale. Sunt încrezător, acum, când Băsescu devine doar trecut, că a început justiţia să intre şi în camarila lui Traian B. Şi sper ca şi el să fie subiect şi să facă pârtie la Parchet.
În plus pentru populari este un ordin expres de la PPE ca Iohannis să fie sprijinit de partidele care sunt în această internaţională.

Văd că arogantul Ponta nu vrea dezbateri decât pe unde ar vrea el. Dacă ar fi curajos cum se dă, mai ales că-l ajută şi cele 10 procente în faţă, ar trebui să accepte dezbaterea la televiziunea naţională, nu pe la televiziuni care şi-au făcut obiceiul să-l calomnieze pe Iohannis. Pe asemenea mize mici joacă Victor Ponta? Îl credeam mai deştept şi mai destupat la minte, dar la el minciuna este a doua natură.

Nu ştiu dacă Iohannis va ajunge preşedinte, însă dacă societatea civilă vrea trebuie să se mobilizeze, oamenii să iasă la vot şi să întoarcă rezultatul. Nu ar fi nici prima dată, s-a mai întâmplat acum 5 ani. Sper să conteze şi felul mizerabil în care s-au organizat în afară, în diasporă alegerile, doar pe motiv că Victor Ponta nu are şanse acolo, aşa că rămâne care noi, cei de aici să mergem să votăm. Oricum, orice vot contează!

Doar cei care votează pot să aibă pretenţii, peripateticienii care discută despre condiţionări electorale şi alte probleme ale sexului îngerilor se vor lamenta încă 5 ani de ce a ieşit Ponta preşedinte.


Pentru că n-au ieşit ei să voteze pe 16 noiembrie!




29 de comentarii:

  1. No Comment Joe ! Macovei a castigat acele procente in lupta pe internet. Ea ramane o memnbra a camarilei TB care a creat acest monstru in slujba lor. Cea mai complexa activitate va fi destructurarea dupa 22 decembrie. Amandoi candidatii din turul 2 sunt OK sunt agreati de occident si sunt de sute de ori mai buni decat actualul chirias. Sa lasam democratia sa-si spuna cuventul fara patima.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ponta si gasca lui au facut si au spus lucruri atat de oribile si marsave in aceste alegeri, incat a vota pentru ei in turul doi mi se pare ar fi pur si simplu indecent. Nu va place Johannis sau anturajul lui? Perfect, nu-l votati! Dar cred ca a-i da votul lui Ponta in turul doi, dupa toate procariile pe care le-au facut el si ai lui, ar demonstra o totala lipsa a respectului de sine! P.

      Ștergere
  2. Daca spui ca orice vot conteaza cred ca si Johannis ar trebui sa inteleaga asta. Asa ca aici e prima cheie in rezolvarea problemei alegerii si anume cum sa ii aduci pe basisti la vot pe 16 nov. A miza numai pe inducerea pericolului alegerii lui Ponta nu este suficient pentru Johannis. Mult mai mult este necesar sa fie facut. Sa vedem cum se descurca. As fii curios daca cineva de pe blogul asta este in stare sa explice de ce voteaza diaspora mereu altfel decit miticii dimboviteni. Lthe first

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru că în diaspora care votează predomină oamenii cu educaţie superioară, iar cei mai obişnuiţi au înţeles de ce este superior Occidentul, de aia votează cu cel mai acceptat de acelaşi Occident!

      Ștergere
    2. Pentru ca voteaza aiurea, ametiti de propaganda puternica de altfel basista.

      Ștergere
    3. Nu toti sunt acceptati de Occident. Unii chiar sunt rambursati expeditorului.

      Ștergere
  3. Stimabile! iata cum scrii: "Nu ar fi nici prima dată, s-a mai întâmplat acum 5 ani." Iti dai arama pe fata.. Combinatia voastra( ata si a liberalilor tai!!!) cu .."ciuma portocalie'' dureaza de mult!! Imi pare bine ca recunosti acum! Ce imagine teribila era in seara prima tur in jurul preferatului tau!! Toti portocalii!! Unde erati voi liberalii?? Tot hotii o sa vina langa preferatul tau! De altefel am vazut ca tot ei (si tot aceiasi) se ocupau de numaratoarea paralela (Flutur, Videanu..ha ha ha ha ) halal SCHIMAVRE COANE.. Maine poimaine il vom vedea si pe base alaturi de ai tai! sa te va d atunci ce mai ..zici pe aici ..TINE MINTE!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Pai hai sa-si dea chiar un "diasporez" cu parerea, de ce votam noi altfel, sau de ce vi se pare voua asa. La Referendumul anti-Base, propaganda idioata ne-a explicat ca cei care n-au venit la vot, erau de fapt sustinatori ai lui Basescu, adica 53 % !!!???
    Acum dupa logica asta cei 167.000 de diasporezi care au votat, din 3-4 milioane , adica vreo 5% au fost in majoritate pt. Johannis si ...deci , nu !?, 95% pt Ponta. Pai si atunci cum vi se pare ca noi votam altfel decit voi, cei din Romania. E simplu, nu exista nici un interes pentru vot la cei plecati din Romania, se duc totusi cei mai infierbitati asa, talibanizati de-o parte sau alta si e bine sa nu te intilnesti cu ei in general.
    Si daca tot ne ocupam de logica-matematica absurda, observ si la Joe, ca si prin unele "organe" de presa cum constata ca ardelenii-banatenii sunt mai altfel si ei. Buuun ! Pai daca vedem procentele, dupa logica asta , insemna ca au emigrat mai multi "mitici" in Ardeal-Banat decit ardeleni inspre mitici. Eu , ca sunt si banatean, trebuie sa recunosc ca aici s-ar putea sa fie chiar asa. Rau e doar, am observat si asta pe vremuri, ca miticii nu s-au luminat prin Ardeal-Banat, in schimb ardelenii-banatenii s-au miticizat complet in sud-est.
    Numai ca daca o sa continui sa explic de ce si sa merg cu prostiile astea mai departe, cum fac astia prin presa, mi-e teama ca unii sau altii, vor ajunge la unele idei ciudate si se va bucura doar Kelemen, Laszlo si Pistoo !! Asa ca atentie la ce timpenii debitam, istenem ...
    Hai , dragilor, gata cu crampele, Joe ia o tzuica si tzuca-ti nevasta, Basescu pleaca si din 17.11. HABEMUS PONTA !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dragule bănăţean,
      Cu nespusă neplăcere am constatat că judeţul Banatului de Munte, adică Caraş Severin a ales... Ponta, alături de Hunedoara! Acolo mai înţeleg, Valea Jiului, Hunedoara unde este o infuzie de prin Regat, dar în Caraş? Unde este şef maestrul Frunzăverde, omul PPE?
      Este clar că ardeleano-bănăţeanul este mai independent în opinii, e totuşi un pic de Mittel Europa.
      Mai cred fără dovezi că a funcţionat şi idiotismul xenofob al străinului în Regat.
      Om fi noi primii în Transilvania, dar demult sunt şi ungurii şi saşii, mai recenţi doar şvabii şi poate evreii. Oricum experienţa multietnică este obişnuinţă în zonă şi mai este şi mitului neamţului lucrului bine gătat!

      Ștergere
    2. Apropos de harnicia ardeleanului pe care tu Joe il vezi perfect. Circulind cu trenul spre Viena, am vazut meleaguri napadite de buruieni. Poate ca ardelenii erau la munca pe afara. Oricum ei trebuie sa voteze. Daca iese Jh. Werner, se intorc si cu harnicie lucreaza pamantul? Si nu-l uita pe Dorel, care a taiat cu buldozarul cabluri electrice si nici pe tovarasii lui care se spetau muncind. Adica se miscau lent si fara apetit de munca.

      Ștergere
    3. E colosal. E ca-n bancul ala cu recurentă şi tristă ilustrare a adagiului: „Voi vorbiţi, care-i omorîţi pe negri"

      Ștergere
    4. Dar daca ar fii posibil votul prin corespondenta, isi inchupuie cineva care ar fii totusi numarul de voturi distribuite de diaspora? Acum au fost fix 161.504 de voturi. Cate voturi s-ar distribui prin corespondenta? Probabil ca in termeni de procentaje ar fii peste 50% din electori. Pe linga simplitatea procesului ar mai fii inca un avantaj si anume acela ca ar dispare listele suplimentare. Dar asta este prea mult si prea de tot pentru democratia dimboviteana.Lthefirst

      Ștergere
  5. S-a mai spus și prin alte părți: câți n-au putut vota din cauza aglomerației? Erau toți pro Johannis? Iată cum neamțul strigă hoțul în bunul stil răgățean, continuat, peste vreme, de istoricii interbelici (Coposu în frunte, de la el, la fiecare alegere, se strigă furt).
    Deci, n-au votat o mie două cinci? Puși lângă ceilalți 167 mii votanți din diasporă (preiau cifra de mai sus), cum ar fi influențat ei balanța?
    De ce diasporezii votează altfel? Joe a dat o explicație (îs deștepți) care stă. Admite complemente. După părerea mea, diaspora are inerție mai mare, firească. Vezi cum l-a sprijinit pe Băsescu la suspendarea bis. Din acest motiv, neacomodați cu Johannis, îi vor da cel mult 60% (cei din primul val de emigranți ardeleni au cam murit). Internauții îl vor susține masiv, ei cei mai informați, au votat, neinspirat cu Macovei, luând, inconțtient, din voturile neamțului.
    Johannis se va alege, n-ai grijă Joe. Pe genul de propagandă pe care îl faci și tu aici, inimos cum ești. Va lua, așa cum am mai spus, cam tot ce e pe masă (30%) acum. N-are nevoie de susțineri, toți cei care votează contra Ponta, contra PSD (vezi mai sus chestia cu inerția, mai ales la diasporă) îi vor da votul ardeleanului.
    Dar să sari pe munteni și pe moldoveni pentru că au desființat fierăriile, e frumos? Păi, dacă nu erau ei, cu cine se uneau ardelenii?
    Laurențiu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dragă Laurenţiu,
      Sâmbătă merg la Ploieşti, se fac 150 de liceu ILC!
      Eu sunt regăţean, îndrăgostit de Moromeţii lui Preda, dar am şi experienţa Ardealului săsesc al vacanţelor.
      Dar tocmai că îl iubesc pe Preda mă oftic că au dispărut Moromeţii, ce nevoie era de ei azi pe aici pe la Dunăre, prin Moldova, de fapt peste tot, inclusiv în Ardeal.
      Oricum observ că eşti muuult mai optimist decât mine!

      Ștergere
    2. Si daca ce e pe masa are vreo 40-45 %, atunci optimismul creste peste orice limita ...

      Ștergere
  6. 1. Într-adevăr separarea românilor pe criterii regionale este ridicolă. Unele diferențe apar din cauza stăpînirilor trecute. M-a șocat în Ardeal și Maramureș numărul mai mare de țigani decît în București și faptul că sectanții tind să devină majoritari.
    2. Nu cred să iasă Iohannis (dar nici nu îmi pasă, oricine ar fi tot spre mai rău mergem). Nu este un om adecvat situației. Și apoi monomania asta cu Iohannis e deja patologică.
    3. Iar cu cei care spun că nu au putut vota peste graniță mi se pare ceva dubios: dacă s-au dus grămadă la 7 seara era normal. Și în definitiv nu se pot face pe banii noștri (ai celor care nu am dezertat) mii de secții de votare pe toată fața pămîntului. Și de cînd îi preocupă așa mult votatul ? Să nu imi vorbiți de patriotism, de implicare etc; asta există la alte popoare - la sîrbi sau ceceni, la albanezi sau vietnamezi, la georgieni sau mai ales la evrei, la toți cei care au luptat în istorie cu demnitate.Cunoscuții mei de peste graniță n-au votat niciodată, bănuiesc că ignoră și faptul că în România sunt uneori alegeri !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Atenţie, în ultimii ani au emigrat mulţi cu studii! De data asta în Europa.
      În Spania şi Italia nu au fost probleme deosebite! Însă în Franţa sau în Marea Britanie imbecilii de la ambasade nu au ştiut că au venit mult mai mulţi interesaţi printre altele şi să voteze pentru România. Şi aşa a ieşit tămbălăul care se va repercuta negativ pentru Ponta!

      Ștergere
    2. De unde naiba să știe reprezentanțele diplomatice cîți sunt și unde sunt la ora H dacă înregistrarea la ambasade nu e obligatorie iar destui nici nu au acte valabile ?

      Ștergere
    3. Aveti dreptate, si eu am scris asta intr-o alta postare, dar joe nu se lamureste , sau nu vrea.

      Ștergere
    4. Demetrescu, dacă sunt diplomaţi români de asta trebuie să se preocupe, nu de frecat menta!

      Ștergere
    5. Adica sa-i caute pe romani pe unde umbla ei? De ce ar face asta? Asa de curiozitate? Nu cred ca asta e treaba lor. Daca romanii plimbareti au nevoie, pot apela ei la autoritatile romane sa-i scoata din oarece shit in care de obicei intra. Nu mai apara pe nimeni din diaspora , politicieni de aici si de pretutindeni pentru ca mizeria caracterelor e uniform raspandita.

      Ștergere
  7. J lauzi Ardealul ? Aia de au votat cu Funar ? Bastionul lui Boc ? Aia care s au abtinut la referendum ? Aferim
    Cica intelectualii au votst cu J ? Eu ca analfabetul nu. Dar nu ma face mai putin alegator. Sau vrei democratie speciala ? Te iei dupa idiotii de la Mediafax? Si ma uimeste cum toti votati cu J fara sa vedeti cine este langa el. Spune cu cine te insotesti ca sa iti spun cine esti.
    PS: Tot nu te-ai prins ca Morometii e un roman de fictiune ? Premiat sub comunisti ? Tare rau. Lectura obligatorie la Liceu alaturi de Mitrea Cocor ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Amice te înşeli cumplit. Habar n-ai de oamenii interbelici!
      Eu l-am prins pe tata sau mai ales pe nenea, fratele cel mai mare al tatii, care era un autodidact şi care ştia politică şi l-a avertizat pe tata despre ce se va întâmpla după 1945.
      N-aveau şcoală multă, primară şi şcoală de meserii dar aveau scris caligrafic şi ştiau să facă deosebirea dintre rău şi bun.
      Apropo' tata ştia numele sculelor de tâmplărie din germană, de acolo veneau sculele în genere.
      I-am cunoscut şi pe unchii mei ardeleni care erau ţărani pur şi simplu, dar cititori de Biblie şi cu opinii ferme care nu se potriveau cu comunismul.
      Comunismul ne-a ocupat şi i-a terminat pe toţi oponenţii ăia de tip Moromete.
      Aşa că ficţiune mizerabilă şi mincinoasă a fost Mitrea Cocor!

      Ștergere
    2. Hai ca esti hazliu moncher. Morometii reprezentau o forma de realitate. Termenul de fictiune vine din engleza si inseamna o forma de scriere care se ocupă, în parte sau în totalitate, cu informații sau evenimente care nu sunt reale, ci mai degrabă, imaginare și teoretice.

      Ștergere
    3. da. realitate. inteleg ca Preda a fost journalist si Moromete a existat.
      Marriam-Webster:

      fic·tion noun \ˈfik-shən\

      : written stories about people and events that are not real : literature that tells stories which are imagined by the writer

      : something that is not true

      PS: oti fi pro-American ca Joe, dar vine din Latina prin Franceza

      Ștergere
    4. la J; complet siderat ! ce treaba au oamenii interbelici ? sculele germane ? negi ca Morometii a fost publicat de catre o editura comunista ? in 1955 ? anul ala de libertate deplina in Romania. Ori comunitii erau idioti (inca intelectualii erau in carti atunci) ? Si in urmatorii 30 de ani l-au tot ridicat in slavi ? Oare de ce nu si pe Virgil Ghoerghiu ? Sau Voiculescu ? Sau macar Arghezii care in '55 era parca interzis ?
      PS: nu discut talentul. Ca si la Paunescu discut mesajul

      Ștergere
    5. Ctr+C Ctr+V asta este sa copiezi. Cuvintul fictiune vine din latina, dar cand este vorba de literatura este altceva. Poate spuneti ca si Padurea Spinzuratilor este fictiune. Aici este problema cind cuvintul a fost imprumutat din engleza nu mai are acelasi inteles ca cel din latina care inseamna imaginar. Compris?

      Ștergere
    6. intre amuzant si mai rau. cuvantul vine din latina dar cand vine vorba din literature este altceva ?! Da, evident, este fictiune. Foarte interest sa va vad logica in a sustine contrariu. Dar sa nu ajungem la lectii de literatura. Si evident, indifferent ce credeti prin informatia dobandita pe net, in limba romana vine din franceza (cultura romana, atata cat este, a fost una de sorginte francezaza si partial germana), direct din latina. Si enlezii au luat-o din franceza. De unde au luat-o americanii imi e mai greu sa o spun.

      Ștergere
  8. Vorba nemţească in Rom suna altfel: Ein Mann, ein Avort!

    RăspundețiȘtergere