joi, 13 noiembrie 2014

Ponta Iohannis la B1tv

Ieri pe la prânz m-am văzut cu o veche cunoştinţă judecător la Curtea de Apel, acum pensionar şi avocat. Ne cunoaştem din 1992 de pe vremea confruntărilor electorale FSN versus CDR. L-am întrebat cu cine va vota duminică. Mi-a zis că nu a fost la primul tur, dar dacă se va duce la turul II îl va vota pe Ponta, pentru că el este românul cu defecte. 
Acum câtva timp, la întâlnirea cu o veche prietenă expatriată de mult aceasta îmi spunea o chestie care m-a cam durut, că noi românii admirăm pe hoţi, de unde vorbele spuse admirativ şăgalnic: "Hoooţule, Hoţomane".
După vorba de ieri a respectivului domn ce să mai zic? Că prietena mea are multă dreptate!

Confruntarea de ieri nu a adus multe noutăţi faţă de prima. Pe mine nu m-a impresionat că şi Iohannis a adus şi el un vraf de documente. Oricâte ar aduce şi înmâna lui Ponta, acestuia nu-i pasă.
La acuza privind plagiatul Ponta a trântit o minciună sfruntată, că are o hotărâre de ICCJ. Aceasta se referă la respingerea iniţiativei neroade a lui Neamţu, Papahagi de a face un denunţ penal privind plagiatul lui Ponta. Plagiatul rămâne, este dovedit, denotă plăcerea minciunii, a luării lucrurilor în uşor. O astfel de fraudă academică a stopat cariera unor oameni politici în Occident, dar la noi nu, acest tupeist are mai şanse să ne blagoslovească cu 5 ani de minciuni populiste al Cotroceni, lucru care îi arată faţa hâdă a la Băsescu. Traian Băsescu, cel mereu invocat de Ponta şi-n ziua de ieri. Ei bine, ultima replică a lui Iohannis din confruntarea de ieri a fost bine ţintită şi extrem de supărător adevărată. În timp ce Băsescu a respins candidatura de prim ministru a lui Iohannis, acesta l-a numit de două ori în fruntea Guvernului României, ultima oară printr-un protocol ruşinos de coabitare, respins de PNL prin  şeful lui de atunci Crin Antonescu. 

Ce am mai aflat este că Ponta nu are de gând să respingă legea amnistiei şi graţierii, esenţială pentru maşinăria de corupţi a PSD, oameni care au făcut ţara asta ferfeniţă ca nişte şobolani care au furat averea patriei.

Mult mai interesant a fost documentarul lui Florin Iepan privind personalitatea celor doi candidaţi. 
Personajul principal al episodului Victor Ponta este mama lui Cornelia Naum. Am aflat şi de originile sale armâneşti, moscopolite, anulând calomnia mizerabilă antisemită. Curios este că nu apare sora lui Victor Ponta, această doamnă a preferat anonimatul. Victor Ponta care la revoluţie a fost pe baricade şi care s-a înscris în PNL  a reuşit ulterior o carieră fulgurantă la ceea ce este azi PSD. Mama sa a fost surprinsă date fiind idealurile adolescentine, dar justificarea a fost că cei de acolo au grijă de cariera lui, ceea ce s-a şi văzut!

Cât despre Iohannis biografie este a unui sas obişnuit, din pătura de jos a oraşului Sibiu, nu din elită. Am aflat că bunicii materni, Bordon originau din Bradu, comuna aflată pe malul drept al Oltului vis a vis de Avrigul meu matern! În film nu apare nicio rudă, sora şi părinţii sunt deja emigraţi în Germania. CT Popescu l-a criticat pentru faptul că nu este decât un zâmbet şi nimic mai mult, că nu şi-a dezvăluit latura sa umană, chiar dacă nu a spus, că este un fel de Frankenstein. Ori cred că CTP nu înţelege spiritul săsesc. Casele lor sunt un fel de cetate, înconjurată de ziduri care ascund totul, lucru de care s-au molipsit şi vecinii români din zonă. De altfel tot ce este durabil în Transilvania este opera saşilor, Braşov, Sibiu, Sighişoara, bisericile cetate fortificate care l-au fermecat până şi pe  prinţul Charles. În Banat datorăm tot germanilor şvabi, mica Vienă care este Timişoara. Iohannis nu are copii, dar el a reuşit să reînvie superbul burg al Sibiului copilăriei mele. Sibiul de azi nu este cu nimic mai prejos de celelalte cetăţi medievale ale Imperiului pe care le-am văzut, Praga sau Rothenburg. Acesta este moştenirea lui Iohannis pentru toţi românii, un oraş superb care a fost capitală europeană a culturii.

Deci ce avem de ales duminică?
Între un plagiator, mincinos populist, reprezentat al intereselor unor pseudo baroni corupţi şi între un român european, chiar dacă etnic este sas german.


Decizia rămâne doar în mâinile noastre!



21 de comentarii:

  1. Revin aici cu un comentariu facut la o postare anterioara, deoarece eu cred ca exista un argument esential pentru un vot
    pro-Johannis.
    Am doi prieteni dragi care militeaza cu talent pe acest blog impotriva unui vot pentru Johannis. Unul dintre ei argumenta la un moment dat pentru "Ponta-presedinte", pe considerentul teoretic al necesitatii unui sistem politic echilibrat. Cu Ponta trecut la presedintie, spunea el, vor aparea lupte intre factiuni in PSD si astfel se va asigura un echilibru in sistemul politic din Romania. Premisa era asadar ca un sistem politic echilibrat e un lucru benefic si de dorit pentru Romania.
    Se pare ca ambii prieteni ignora evidenta: victoria lui Ponta va dezechibra complet sistemul politic romanesc! Va da unui singur partid o dominatie totala asupra tarii: opozitia se va destrama in deruta de dupa infrangere; o multime de parlamentari, actualmente in opozitie, vor migra catre putere; la fel vor migra si foarte multi primari; PSD-ul, care are deja o majoritate prea confortabila in parlament si detine o buna majoritate a consiliilor locale si a primarilor, va ajunge astfel sa controleze absolut tot, fara posibilitatea de a mai fi tras la raspundere in vreun fel.
    Ma voi duce la vot duminica pentru a vota (fara speranta) in favoarea unui sistem politic cat de cat echilibrat.
    Cei care il vor vota pe Ponta isi asuma o enorma responsabilitate pentru crearea unui sistem cu partid-stat in Romania.

    RăspundețiȘtergere
  2. E amar, dar adevarul arata asa. Johannis e sas, gospodar, bun, cinstit, probabil, dar unde nu vrei tu Joe sa vezi realitatea, e ca ar fi potrivit pentru orice, numai pt Presedinte al Romaniei, NU !!! Mentalitatea, educatia, convingerea oricarui neamtz din Romania, chiar si atunci cind nu se gindeau toti sa emigreze spre Germania, e ca ei nu au de-a face nimic cu Romania. Jh a ramas ( inca ) doar datorita sotiei, care numai ea stie ce relatii are acum cu restul familiei Johannis din Germania, un iad. Klaus sta mereu cu geamantanele pregatite, si facutul copiilor l-au aminat poate din cauza asta, "sprijinul" Germaniei este alt argument sa mai stea un pic, dar daca pierde duminica, nu m-as mira sa-l intilnesc in curind la Würzburg, chiar si fara nevasta. Basescu vorbea de "acoperiti" cu dubla comanda, ce dubla comanda mai adevarata poate exista decit a lui Jh, ca vine din exterior, sau mai rau din interiorul lui. Nu m-as mira sa aiba de mult deja si cetatenia germana, in cazul lui , o primeste aici in 2 ore, fara sa renunte la cea romana ( si eu le am pe amindoua ) . A fost o solutie de avarie a "dreptei", o solutie absolut gresita. Daca nu va cocoseati in primavara sa spargeti USL, azi era Crin Antonescu presedinte si voi de la PNL puteati sa plecati dupa aceea din USL, daca vi s-a trezit "vina dreapta" sau va presa PPE-ul. S-ar fi bucurat si Ponta ca raminea PrimMinistru . Ati vrut asa, Crin pe tusa, PNL inghitit de PDL si cu tinicheaua-base de coada. Curat murdar...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mircea,
      Încearcă să înţelegi chestiunea cu Antonescu. El a pariat ca la poker şi pierzând în politică s-a retras singur fără să-l oblige nimeni. Că Antonescu a avut o tresărire de orgoliu şi a vrut să se reîntoarcă dar era deja târziu! Iohannis este văzut ca acela care era acceptabil pentru ambele partide PNL şi PSD.
      Cât despre Iohannis ce te face aşa de sigur că vrea să plece în Germania? Dacă îl bătea gândul, pleca demult. Şi bine că n-a plecat! Sibiul meu din decembrie 1990 arăt urât şi trist, cel de astăzi este strălucitor, cu nimic mai prejos de alte burguri germanice.
      Este părerea ta, pe care ţi-o respect, dar profund greşită, aveam şi noi şansa unui altfel de preşedinte, unul cu mutră de european, nu unul cu mutră de geambaş de cai furaţi!

      Ștergere
    2. Of Joe ! Cred astept pina luni sa ne linistim... Dar intelege una de la mine, un neamtz din Romania, daca mai are si rude apropiate in Germania ( sora, parinti ) , fara copii, nu mai e decit fizic pe acolo, sufletul si mintea au plecat de mult. Cei de 80-100 de ani mai rezista pt ca vor sa fie inmormintati in satul lor. Johannis traieste in Romania, exact ca si mine in Germania. Eu n-as indrazni sa candidez aici la asa ceva, nu m-ar alege nimeni, dar nici eu nu m-as considera cinstit daca as face-o.
      Mai multe nu mai scriu, o lasam pe luni, salut Mihai, eu la vot nu ma duc, cum sa ma bag eu in treaba voastra, cu ce drept, ca daca citesc doar presa si ma uit la TV, dar nu impart necazul sau bucuria cu voi, n-am nici dreptul sa ma amestec. Succes la toti va urez !

      Ștergere
  3. Eugen
    Din punctul meu de vedere dezbaterile au fost inutile, asta daca le putem numi dezbateri. Au fost mai mult o competitie de smecherie, tupeu si minciuna De altfel in Romania programele si viziunile sunt artificiale, departe de Romania reala.
    Voi vota contra lui Ponta pentru convingerea ca trebuie sa existe un echilibru in politica, dar mai ales ca sunt saturat de mizeria care s-a revarsat asupra noastra in aceasta "campanie electorala" , mizerie care trebuie sa se opreasca aici !
    Nu vreau ca" Fa Doino" sa se transforme in "Fa Romanie" !
    Nici Iohanis nu m-a impresionat in mod deosebit. Sper totusi sa fie omul care sa contribuie la normalizarea Romaniei.
    Mi-e dor de o Romanie normala si de lucruri bine facute !


    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pura curiozitate: cam ce poate face Jh fara Blaga Predoiu Boc Udrea Ungureanu etc ? Sau a sa le spuna PA ! Sincer ? Si Basescu cam unde il vedeti cu cei din jurul lui Jh la putere ?

      Ștergere
    2. Sincer, daca ar fi existat posibilitatea eu as fi votat cu dl. Ghise, dar acum intre un rau cert, real, testat si unul potential il aleg pe cel potential care imi ofera speranta ca va fi mai putin rau.
      Nu am inteles si nici nu am agreat fuziunea cu PDL dar indiferent de convingerile mele s-a produs. Acum nu pot decat sa sper ca o sa le spuna PA la toti cei care sunt toxici prin natura lor (ex. Basescu, Udrea, Boc)
      Cu un pic de optimism pot sa-mi imaginez ca Basescu ar putea fi presedinte de camera la Jilava, Udrea la Tirgsor iar de Boc lumea sa intrebe "Dar cine-i Boc ?".
      Altii ca Blaga, Predoiu sau Ungureanu, desi nu mor de dragul lor, au totusi ceva calitati si pot fi utili. Fata de Vadim, Gabriel Oprea, DD si altii sunt totusi frecventabili.
      Am fost un sustinator al lui Crin Antonescu, mi-am pus mari sperante in el dar m-am ales cu o mare dezamagire.
      Ca sa cred in ceva trebuie in primul rand sa inteleg. Nu am inteles ce s-a intamplat cu PNL si cum s-a ajuns aici.
      Desi acum sunt oarecum vaccinat, sper sa nu avem o noua dezamagire.

      Ștergere
  4. Mihai, uite niste argumente venite dinspre mine
    A. 10 ani de putere (a oricui) este mult. Avem nevoie sa schmbam sistemul Basescu
    B. Indiferent ca J si altii isi pun ochelari de cal si nu vad decat Jh, totusi, in jurul sau sunt doar Basisti. Si cei mai rai in sens de cei mai absoluti locotenenti ai sai. Ne exista nici un anti basist. Ce concluzie sa trag ? Ca Jh e un geniu in tactica politica si ii pacaleste pe astia sau ca din contra e un paravan in spatele caruia se ascunde pisica din Cheshire ?
    B. In servicii (8 la numar ) sunt doar oamenii lui b. L au servit atat de total incat sunt total compromisi si nu pot intoarce armele. In buna parte la fel si in justitie. Cred ca este bine si aici sa mai existe o balansare. Cred ca asertiunea ta cu PSD dominand elementele de drept ale statului este fara acoperire atata timp cat puterea se afla la servicii si justitie. Chiar daca Ponta isi aduce oamenii sai pentru a face acelasi lucru acesti oameni nu vor uita ca schimbarea este posivila si vom avea mai putine interceptari publicate pe surse si mai putine hotarari tragico comice.
    C La nivel personal, daca Pontacastiga atunci Tariceanu e PM. Dupa 8 luni intra in opozitie, o parte din Pnl se intoarce si Tariceanu coaguleaza din degringolada PDL si a basistilor o dreapta reala si europeana. PDL/PP ramane la un 20% unde ii e locul si are dilema Sfinx a UDMR in carca.M

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă speranţa ta este că cu trădători se face politică, atunci sunt speranţe deşarte!
      Şi dacă nu este aşa?
      Chiar te faci că nu înţelegi că cel mai primejdios partid, în momentul de faţă este adunătura de la PSD?
      Tu crezi că un om ca Iohannis care l-a obligat pe mitocanul şi mitomanul de Ponta să plece de la Realitatea tv o să cedeze unor indivizi pe care tu-i crezi ca nocivi, din fostul PDL.
      Te înşeli amarnic!
      Ponta este continuarea cea mai detestabilă a băsismului, mincinos, subiectiv, obraznic, avid de putere maximă.
      Chiar mama lui a mărturisit asta, nu mai are niciun principiu. Mi-ar părea bine să mă înşel!
      Şi mai mi-e teamă că Tăriceanu o să aibă surprize foarte urâte şi va demisiona rapid din cauza haitei pesediste.
      La nivelul de minciuni şi mizerabilisme transformând viaţa publică şi campania electorală într-o hazna rău mirositoare, PSD îşi arată adevărata faţă. Ponta a trebuit să retragă toate minciunile detestabile pe care le-au răspândit. Însă vorba aia calomniază, poate tot iese ceva!
      Nivelul de dependenţă asistată social ar trebui să te revolte pe tine care eşti liberal.

      Ștergere
    2. Draga M, recunosc ca si in familia mea sunt oameni care spun ca voteaza Ponta fiindca nu au incredere in Johannis. Cuscrii mei (cei mai buni pe care mi-i puteam dori), oameni foarte inteligenti si cultivati, spun ca ei ar vota Ponta fiindca...Johannis il va pune premier pe Basescu!? Noroc ca le-au explicat copiii ce aberatie pot sa spuna!!! Deruta pe care au produs-o in mintile oamenilor televiziunile Ghita-Voiculescu este uluitoare! Iar Joe are dreptate cand anticipeaza cum l-ar termina rapid pe Tariceanu ambititosii din PSD. Ponta n-a fost in stare sa-i controleze nici cand era sef de partid si ei muscau tot timpul din Antonescu. Chiar daca va fi bine intentionat, Ponta va privi pur si simplu neputincios cum il vor sfasia ambitiosii din PSD pe Tariceanu.

      Ștergere
  5. Lasa observatiile tale politice. Esti pe campie rau.
    http://www.romaniatv.net/klaus-iohannis-sustinut-de-un-om-al-moscovei_183577.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma refeream la JOE.

      Ștergere
    2. Astea cu omul Moscovei sunt glume pentru handicapați; dacă de ex. X din Ro a băut o bere în Creta cu unul care are o fiică ce s-a măritat cu un armean ce lucrează la un magazin de haine de blană situat în Chania (blănurile fiind aduse de la un angrosist din Irkuțk care a avut un străbunic marinar pe Aurora) asta înseamnă că sunt toți mesagerii Moscovei, oriunde s-ar afla ?

      Ștergere
  6. De unde are distinsul Mirciulica aatea de comentat despre nemti? A citit ceva din istoria Rusiei tariste? Sa tina minte: toate tarinele asazis rusoaice , au fost de fapt nemtoaice! Si-a tradat una macar tara adoptiva, ca tine? Nu! Mai mult Marea Ecaterina a II-a, Supranumita Napoleon feminine si singura din familie nobila, desi promisese parintilor ca nu va renunta la religie, a trecut la ortoodoxism si nu a aparut in fata mujicilor, decat atunci cand a putut sa le vorbeasca ruseste! Si, intradevar era betiva si curva dar a facut enorm pentru noua ei tara! Citeste baietica despre ukazuri si cum a vrut si in parte a reusit sa modernizeze Rusia! Asa ca sperlele tale sunt de doi bani! Si iti mai spun ceva: Romania moderna a facut-o unul ce se numea Carol I, daca face parte din cultura ta! Si Romania marea, marea Unire a romanilor cum zic psd-istii a facut-o unul ce se numea Ferdinand, supranumit Intregitorul! Amandoi erau nemti si nu erau de religie ortodoaxa! " Prostii " din vremurile alea nu si-au pus astfel de probleme, pe ei ii interesa bunul mers al tarii, nu cum sa se ghiftuiasca! Ti-am citit de mult aiurelile dar m-am abtinut! Mai mult, Carol I a venit cu bani si a construit Pelesul, avand si noi un castel cu care sa ne mandrim! Daca zici ca ai plecat din tara, probabil ai fugit de comunisti! Pai psd-istt nu sunt urmasii comunistilor? Spunea un scriitor in varsta mai zilele trecute ca de la Engels si nu de la Marx, cand pun mana pe tara, o considera mosia lor! Asa o fi, presupun ca iti mai aduci aminte, daca ai trait pe aici!
    Este regretabil intradevar ca nemtii au facut mult bine si nu romanii, dar poate asta este soarta acestei tari! Bine ar fi si asa!
    Auzeam un psd-ist spunand ca este bine ca religia sa se implice in alegeri, pentruca este atacata!!! Cine o ataca, un roman, chiar daca este etnic german? Nu l-am auzit pe Iohannis cu asa ceva! Poate tu prin tarile prin care esti!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dumneata vorbesti de tot felul de carti si legende inventate de propagadele regale pt tampiti si naivi. N-ai cum sa intelegi cu adevarat cum sta chestia asta cu "de-ai nostri sau de-ai lor" decat daca esti STRAIN, SINGUR, si iti e foarte foame.

      Ștergere
    2. mirciulica din Germania13 noiembrie 2014 la 20:37

      Omul are in mare parte dreptate, ca doar n-or fi toti nemtzii asa cum sunt cei pe care i-am intilnit, trait, eu. Mai sunt si exceptii, pe care le mentioneaza pe drept. Greu e doar sa inteleg cum poate fi un baietica, distins... !!?? sau de ce poate fi povestea vietii mele, o aiureala ??? Dragul meu domn, mama mea,nemtoaica dintr-un sat banatean, n-a mai fost salutata de prietene prin sat, dupa casatoria cu tata, banatean de linga Lugoj ... dar ma opresc , ca iar ajung la tractoristul arian ( cu adeverinta ) care a vrut sa-mi masoare craniul, exact cu aroganta superioara cu care se uita Johannis pe pereti cind se vorbeste cu el.
      Regi, Regine, aia-s alti oameni, n-au nimic cu valul de emigranti din zilele noastre.
      Nu inseamna bineinteles ca tractoristul sau Johannis nu sunt oameni de treaba, ca si domnul care-mi comenteaza aiurelile, dar sa-i pui Presedinte in Romania este intr-adevar o aiureala. Oricine era din partea PDL-PNL candidat, tot atita lua, n-au avut altul, ca altfel nu inteleg de ce l-au pus candidat, iar pe el nu-l inteleg nicidecum de ce a acceptat, cind are toata familia in Germania, unde cu siguranta va ajunge si el pina la urma.
      Iar despre religie chiar ca n-am scos un cuvint ...

      Ștergere
    3. Raspuns inteligent, de bun simt(nemtesc+banatean). Ca nu s-a inteles ce ai vrut sa spui, e chestie de perceptie (sa zicem).A

      Ștergere
    4. Acu' chestia cu Ferdinand a facut Romania mare denota citirea manualului de istorie clasa viii-a. Sa fi fost personae reale Ion IC Bratianu, MS Regina Maria, Take Ionescu, Iuliu Maniu, G Pop de Basesti, Vasile Goldis, Alex Vaida etc. Saracul Rege era un mare character dar asa cum s-a spus de catre contemporani, nu neaparat o vointa si vizionar. Personal cam dau credit lui Bratianu si Reginei (fara a carei rude engleze nu am fi prea reusit)

      Ștergere
    5. Omule, chestiile astea cu Carol Iși Ferdinand sunt doar baliverne și exagerări de care sunt capabili doar monarhiștii naivi. Și averea lor adusă din Germania ?!

      Ștergere
  7. Mirciulica, vad ca esti atacat de o persoana care nu intelege cum e cu nemtii, el nefiind si care te confunda cu diaspora plimbareata ha,ha,ha.

    RăspundețiȘtergere