luni, 17 noiembrie 2014

tot nişte păreri în continuare

Am citit cu interes opinii ocazionate de victoria miraculoasă a noului preşedinte Iohannis.

Observ că părerişti autorizaţi de invitaţii televizate cum sunt cunoscutul Buşcu şi mai puţin  prezentul Marian Trifu, cei doi care l-au făcut praf şi pulbere pe Iohannis după confruntarea de la Realitatea, în loc să stea ascunşi în găuri de şarpe, se lăfăiesc cu neruşinare pe la Digi24 şi prin alte părţi. Mai răspândiţi tovarăşi..... 

Pe de altă parte mă amuză cherelele intelectualilor băsişti sau contra, care mai de care se îmbrâncesc să-şi aroge meritele victoriei lui Iohannis. Nu subestimez apelurile de solidarizare printre intelectuali, au şi ele rolul lor, mai ales pentru cei care privesc cam ciocoieşte viaţa publică românească şi nu prea-şi mobilizează preţiosul trup să ajungă la cabina de vot ca să anuleze ştampila pe trandafiri a unuia din Cucuieţii din Deal, cravaşat de primar, precum ciocoii din stirpea şi din vremea lui Tănase Scatiu.

Meritul covârşitor aparţine generaţiei de azi a tinerilor a celor care şi-au pierdut orice iluzii, inclusiv alea de până în 2008, cei care privesc statul ca un generator de spoliere financiară, care au o independenţă, care mă face inclusiv pe mine să mă crucesc cum pleacă cu dezinvoltură, cu diploma în buzunar să găsească de lucru de la Londra la Madrid, iar cei rămaşi construiesc aici prosperitatea de mâine a noastră, inclusiv ne asigură pensiile mie şi altora. Aceşti tineri sunt vaccinaţi la naţionalismele de doi bani şi pragmatismul lor mă încântă şi mă pune pe gânduri.
Tinerii de azi nu au mai salvat uniţi Roşia Montană ci… România!

Aşa că hai să fredonăm şlagărul vârstei lor:

Gaudeamus igitur!

  

2 comentarii:

  1. Ca și cum tinerimea a plecat numai în ultimii 2 1/2 ani, de când îi aleargă Ponta peste granițe. A plecat mai vârtos în Anglia, că s-a deschis poarta (Poarta, nu Ponta), asta da.

    Vezi că Digi24 e cu Johannis, poate îmi spune cineva când s-a sucit, că părea cea mai echidistantă. Sumăm: Digi24, B1TV, Realitatea vs. Antena 3. Presupun că TVR1 va sta pe mijloc, va presupune că Jojannis ține acolo balanța, legat la ochi.
    Incomodă poziție a televiziunilor care sunt de partea lui: nu vor putea să-l critice. Cristoiu, în 96, când a venit Convenția la putere, a virat și n-a mai dat tare în Iliescu. Avea mai multă liberate criticând noua putere. A tot avut, timp de 4 ani.
    Am mai spus pe aici că Johannis se va alege lejer (luând, ziceam eu, cele 30% de la la turul I care n-au fost nici procentele lui, nici ale lui Ponta). A ramasat 25%, y compris les votes des hongrois. Ponta a strâns ceva de la Tăriceanu (nu toate 5) și de pe la Vadim, poate și de la Udrea). Și atunci vin și te întreb: de ce miraculoasă alegerea lui Johannis? Ai căzut și tu victimă manipulărilor (Johannis e în pericol, Ponta conduce în sondaje, veniți să salvăm șara de pericolul roșu, diaspora e ținută departe de cabine, pușcăriabilii sunt numai la PSD, etc. etc.). Johannis a făcut campanie stil Băsescu (repet, spre deziluzia generală, în stilul adus în zilele noastre, din alegerile interbelice, de Copusu): n-au lipsit acuzele de turism electoral (cu care Băsescu l-a luat la sprint pe Năstase în 2004 la turul II, nedovedite de Băsescu după ce s-a ales, când avea toate mijloacele în mână), pretenții care dădeau bine la votanți, aia cu amnistia vineri, când era clar că nu se putea convoca Parlamanetul, ca să rezulte, subliminal, că Ponta e contra convocării și pentru votarea acelei legi rușinoase, etc. etc.
    Johannis a avut o mașină electorală formidabilă, cu SERVICII prompte, bombe care au făcut găuri adânci în terenul USL/ Ponta. Văd că Băsescu l-a felicitat discret, pe net, nu la TV. Alianța lui cu Johannis va rămâne subterană? Pentru cât timp.

    Așa, zic și eu,
    Laurențiu O.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa sperăm ca justitia noastră de oţel ii mai da o şansă lui Udrea ( Basescu ) şi-l declară pe sas incompatibil. O sa sara unii prin "ferestrele deschise".

    RăspundețiȘtergere