luni, 1 decembrie 2014

1 Decembrie Ziua Naţională a României la Piteşti

Azi dimineaţa, pe 1 decembrie pe la 7.45 ningea cu gheaţă când am plecat să fac mişcare în parc.
După ora 9 am plecat spre Monumentul Eroilor din Marele Război din 1916 -1918. Îmi place ca să fie la ceremonia de 1 Decembrie. Dar spre marea mea dezamăgire acolo nu era nimeni. Marius Postelnicescu a avut amabilitatea să-mi spună că festivitatea va avea loc la Cimitirul Eroilor Militari.
Am ajuns acolo unde erau mai mulţi colegi de partid dion noul PNL, adică şi de la noi şi de la fostul PDL. Eram curios să văd dacă erau prezenţi şi oportuniştii lui Tăriceanu. Erau! M-am salutat cu o cunoştinţă căruia i-am aruncat: "Trădătorilor" la care mi s-a replicat: "Hai că azi este o altă zi". 
Am plecat de acolo şi am fost martorul defilării militare din Piaţa Prefecturii. 
Apoi a început să ningă. la noi la Piteşti ca în poveşti, ca de Crăciun sau de Santa Klaus!


Radu Vişinescu peste care ninge


Ninge peste Piteşti, ninge peste România

8 comentarii:

  1. rog definitia cuvantului "oportunisti" in contextul de fatza

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oportunişti sunt aceia care se vând pe un blid de linte, ca aceşti liberali năpârliţi din jurul lui Tăriceanu.
      Speranţa lor a murit pe 16 noiembrie 2014!

      Ștergere
    2. Oportunisti sunt cei ce se duc la ciolan cu pdl-istii stiind ca vine "vremea lor" adica vin timpuri bune pentru ei..Speranta PNL-istilor adevarati a murit cind ati decis fuziunea cu oamenii lui basescu. Unii asa percep, deci las-o mai moale cu umflatul in pene.

      Ștergere
    3. @joenegut; inteleg ca sunteti un crestin-social din Partidul Popular ? Care nu a tradat idealurile liberale fata de cei din ALDE care le-au tradat. Deci Liberalii din UK , sunt tradatori si nu urmasii lui Gladstone ? Aha, acum am inteles. Si faptul ca sunt mai multi populari decat liberali in Parlamentul European nu a avut nimic de a face cu (era sa zic schimbarea de, dar este vorba in fapt de ) pastrarea ideologiei liberale ? Pe de o parte aveam puterea, pe de alta fleacurile ale anacronice de libertate individuala, intaietatea individului fata de stat, entrepreneurship-ul liberal fata de corporatismul popular, popularitate fata de principii, etc Adica toate chestiile alea care de fapt nu sunt oportunism ci constanta. Acum e clar.

      Ștergere
    4. PS: va amintesc ca si hitleristii erau curat socialisti-umanisti. Doar se numeau Partidul National Socialist al Muncitorilor Germani. Numai aia ce la Anena 3 indrazneau sa zica cu nu sunt asa, impotriva evidentei numelui.
      In rest, numai liberali, Macovei, Blaga, Preda, MRU (viitoarea mana dreapta liberalo-echidistanta a Presedintelui tuturor romanilor, ungurilot, tiganilor si alte minoritati si a concetatenilor germani din Budersrepublik)

      Ștergere
    5. Hai las-o jos că măcăne. PNL nu-i singurul partid liberal din PPE. Ce relevanţă au naţional socialiştii în chestiune, erau mai aproape de PSD, dacă vrei să discutăm de socialism?
      Şi acum să fie clar, toate partidele democratice recunosc economia de piaţă.
      Unii precum Băsescu ar fi vrut un fel să se descurce cine poate, dar inclusiv sistemul politic şi economic american promovează solidaritatea umană. D'aia şi Legea sănătăţii lui Obama!

      Ștergere
  2. Gretos „reportaj” ... Pacat de Ziua Nationala a Romaniei

    RăspundețiȘtergere
  3. sunt curios dac Jh va lua pozitie impotriva celor ce azi au impiedicat mii de romani ce au stat ore in sir la coada pe ger sa-si exercite drepul de a primii fasole si carnati de Ziua Nationala....

    RăspundețiȘtergere