luni, 22 decembrie 2014

Cârcoteala continuă

Cred că sunt masochist! Pentru că nu ştiu de ce dar continui să-l citesc pe Volodea Tismăneanu să postez fără şansă să fiu publicat, pentru că atitudinile mele sunt polemice. Pentru că tot ce apare în contributors.ro este opera unor autişti, catari care sunt siguri de adevărul lor, nişte neoconservatori care din anarhişti de stânga au devenit oameni de dreapta foarte conservatoare. 
Citind ultimul său articol:

http://www.contributors.ro/politica-doctrine/presedintele-iohannis-unii-consilieri-de-la-cotroceni-si-riscul-datului-in-bara/

Este instructiv să-i citeşti cârcotelile incontinente şi lipsite de bun simţ, dar te îngrozeşti mult mai rău de opiniile unor comentatori.

Lui Tismăneanu nu-i plac consilierii lui Iohannis, pentru că este un ofticos care s-a certat cu unii dintre ei. De fapt nici Iohannis nu i-a plăcut prea mult.
Când îl citeşti eşti tentat să-l simpatizezi şi mai tare pe Klaus Iohannis.
Unde o dă teribil în bară este în faptul că gestul lui Iohannis de  a se despărţi de trecutul comunist prin decorarea AFDPR în persoana lui Octav Bjoza îi trezeşte aprehensiuni. Bjoza ar fi un fel de cripto legionar. 
Asta mi-a provocat un homeric hohot de râs. Numele acestui preşedinte AFDPR nu sună de loc etnic românesc. Contactul pozitiv cu unii deţinuţi legionari de care aminteşte Bjoza a avut acelaşi efect cu cel povestit de Nicu Steinhardt. Asta nu i-a făcut automat  legionari. 
Nu sunt un simpatizant al legionarismului, cel interbelic este absolut detestabil. Am avut mereu la PERT, conferinţa de spre Fenomenul Piteşti, dispute dure cu neo-legionarii. Dar introduc un bemol! Cel postbelic a însemnat însă rezistenţă anticomunistă inclusiv armată.

Aşa că este treaba lui Iohannis să-şi aleagă colaboratorii şi prima lui decizie este foarte bună ca şi discursul la decorare.

Pentru Tismăneanu rămân doar vorbele şi sentimentul jenant că cineva poate gândi aşa!


6 comentarii:

  1. Joe, daca astia continua sa-l muste de c.. pe Jh, azi miine o sa-l vad invitat la A3, vad ca pe Alina G si pe Orban L i-a trimis deja, asa pentru tatonare ... asa ca martorii lui Basescu sunt in laerta. da ce-o sa te faci tu atunci, e marea intrebare !?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mircea dragă,
      În campanie Klaus Iohannis nu a călcat la A3, se pare că Alina Gorghiu nu l-a lăsat!
      Dar cred că nu-i nicio nenorocire să vină acum. A3 s-a reorientat, cum s-a întâmplat şi cu Regele Mihai, acum văz că Gâdea este un mare pro preşedinte!

      Ștergere
  2. Auzi, Joe,un om ca Gadea si M.Badea trebuie ca 10 ani sa dea acatiste ca sa-i mai creada cineva de buna credinta. Sunt niste jeguri ordinare,nu am mai vazut un popa -curva ca asta pana-n socru lui Ponta si nici nu cred sa mai existe. Eu am o parere proasta despre popi,majoritatea sunt in jeep-uri ca doctorii chirurgi,majoritatea cer inainte ca doctorii chirurgi. Mai deunazi in Dj un popa nu sa dus dle la o inmormantare ca bnu i-a trimis banii inainte si nu-i da dle nimeni afara...Deci daca te duci azi la Haznaua 3 nu esti sanatos,dupa mine. Astia mai intai sa-si justifice in fata ANAF salariu care stii din ce este compus si nimeni ,inca nu se iau de ei cu tot Iohannisul tau cu tot.Sa plateasaca bani putin la salarii varanul a gandit sa-i plateasca cu " drepturi de autor " Fa tu treaba asta si a doua zi FISCUL bate la asa ta,la astia e alta lege ei sunt in alta tara,varanul conduce si din puscarie ca Bercea Mondialul. Sa vad eu o reclamatie facuta direct la presedentie si sa nu se ia masuri ca ma lecuiesc si de Johannis,nu ? dm

    RăspundețiȘtergere
  3. Joe, de ce spui tu ca postezi la Tismaneanu fara sansa de a fi publicat? Intamplator, am citit articolul cu pricina si am vazut comentariul lui Joenegut publicat bine mersi. Chiar mi-a placut comentariul tau: mi s-a parut ca ai adus, in mod civilizat, critici pertinente si ca ai spus chestii inteligente. Era sa nu te recunosc!

    RăspundețiȘtergere
  4. Dragă Mihai, recunosc că pe contributors.ro mă abţin să fiu pamfletar şi doar polemic.
    De fapt şi reacţia mea de mai sus nu este violentă.
    Tristeţea mea cea mai mare este că insinuări din astea nu fac bine şi dau apă la moară la diverşi diversionişti şi antisemiţi.
    Cum poţi să-l faci pe alde Bjoza legionar?
    Să presupunem că ar avea rădăcini poloneze precum Zelea Codreanu, dar ăla şi-a românizat numele, nu el, ta'su! dar mai ştii probabil că numele este unguresc?
    Pe de altă parte când te uiţi la mine nu prea vezi un tip inteligent?

    RăspundețiȘtergere
  5. Gîdea nu cred că a fost popă veritabil ci doar o javră de propagandist sectant dintre cei (majoritatea) subvenționați din străinătate pentru a face diversiune. Nu înseamnă că ortodocșii, catolicii sau protestanții sunt sigur mai breji - cu sfinții lor ridiculi, moaște, giulgii, izmenele lui lui sf. cutare păstrate la abația x, clavicula lui sf. cutare, procesiuni, ăia din Moldova de nu recunosc nici calendarul etc. Dar repet, la sectanții ăștia cretinismul și jigodismul congenital sunt o regulă - astfel că pretențiile la ei sunt fără rost.

    RăspundețiȘtergere