joi, 18 decembrie 2014

Cum se poate manipula!

Ieri seară se anunţa cu litere mari, despre atacul violent al lui Crin Antonescu la adresa preşedintelui Iohannis. Astă seară, de la Realitatea tv, din gura lui Crin Antonescu am aflat că nu este decât o manipulare tâmpită şi cretină a celor de la Gândul, pentru care ar trebui să-şi ceară scuze în primul rând intervievatului şi apoi şi nouă care le citim manipulările. 

De ce? Păi l-am auzit la telefon dând un interviu la telefon la Realitatea tv lui Rareş Bogdan, care spunea că s-a răstălmăcit complet aiurea spusele sale. Crin Antonescu ne-a spus că nu există ceea ce s-a transcris din declaraţia sa. În transcrierea din Gândul era:

”Iohannis este un om care vorbeşte puţin şi gândeşte cât vorbeşte”

Am verificat interviul luat de Gândul şi am găsit pasajul incriminat.  Şi ştiţi ce spune Antonescu cu guriţa lui:

 ”Iohannis este un om care vorbeşte puţin, da gândeşte cât vorbeşte”

Antonescu a corectat în această seară cu conjuncţia dar în loc de şi cum este transcris din interviu. Eu îl aud cum spune asta în interviu într-un sens pozitiv şi aprobator pentru că o transcriere nu poate exprima şi gestica intervievatului.

Recunosc că am avut o mare dezamăgire când am auzit ieri seară despre această chestie, acum dovedit falsă. Multe i se pot reproşa lui Crin Antonescu dar are o calitate, nu minte!
Şi în interviul de ieri Antonescu a mai avertizat, cum mai fac şi alţi lucizi că nu trebuie să ne bazăm pe nişte capacităţi de magician la Klaus Iohannis şi tind să-i dau dreptate.
Sper însă ca lucrurile pe care le va face să le facă bine.

Am avut dezamăgiri din partea lui Antonescu, cred că a jucat prea riscant în politică în acest an şi şi-a compromis viitorul său politic. 

Dar nu trebuie să uităm că a avut mână bună  atunci când l-a adus în PNL pe Klaus Iohannis şi uite prin demisia lui l-a propulsat candidat prezidenţial şi viitor preşedinte al României.
De asemenea proiectul de fuziune PNL PDL îi aparţine, promovând-l înainte de demisie ca şi aderarea la Partidul Popular European. 
Antonescu a reafirmat clar şi în această seară că iese din politică. Aşa că eu îmi voi aminti de lucrurile bune realizate de Crin Antonescu.


Şi acum ceva despre PNL care mă bucură cu adevărat. Faptul că doamna Alina Gorghiu doreşte să candideze la interimatul şefiei PNL mă bucură foarte tare. I-am mărturisit prietenului Radu Vişinescu că mi-ar plăcea ca o figură nouă precum Alina Gorghiu să candideze. Ştiu că n-o să mă credeţi, dar aşa i-am spus!
Şi uite că dorinţa mi s-a împlinit! Poate vom avea o altă premieră la PNL, şefă să devină o femeie şi de ce nu viitor prim ministru! 

L-am văzut pe contracandidatul Ludovic Orban invitat la Realitatea tv şi am citit pe figura lui că ştie că mine o să piardă, asta este! El s-a obişnuit cu soarta de candidat perdant.

Viitorul însă sună bine!


20 de comentarii:

  1. scuze J, nu inteleg chestia cu "nu minte". dar la Europrlamentare cand Vineri era cu Watson si luni trecea la PPE ce a fost ? "pacaleala", "gluma" "subtilitate politica" "abilitate" ca nu prea mai inteleg definitiile M

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai Joe nu vede minciunile si obrazniciile lui antonescu. E manipulat rau, vede numai ce-i convine, se informeaza trunchiat din massmedia "independenta"si crede ce-i place lui.A

      Ștergere
  2. „Iohannis este un om care vorbeşte puţin şi gândeşte cât vorbeşte”

    ”Iohannis este un om care vorbeşte puţin, da gândeşte cât vorbeşte”

    ”Iohannis este un om care vorbeşte puţin, dar gândeşte cât vorbeşte”

    Enunțurile de mai sus conțin patru segmente lexicale.
    Oricum s-ar încerca interpretarea lor( fie că s-a spus „și „, asta însemnând coordonare copulativă, fie că s-a spus ”dar„/ ”da„- coordonare adversativă), din punct de vedere lexical , valoarea fiecărui enunț este mai mult decât ironică.
    Asta, pentru că, în esență, accentul cade pe ”CÂT”( adverb cantitativ), care , pe CÂT de puținătate încărcătură sonoră ar vrea să aibă, exprimă CONCLUZIA cuiva despre SUBIECTUL pe care l-a adus în discuție .
    Dacă ar fi să mergem ceva mai departe ,cu analiza nu doar semantică, ceea ce s-a vrut a fi, probabil , a fi o metaforă, a devenit o insultă. Părerea mea.

    RăspundețiȘtergere
  3. erată”pe CÂT de puțină încărcătură sonoră..”

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stimată doamnă profesoară,
      Departe de mine să-l apăr pe Crin Antonescu!
      Urmărindu-i interviul, subliniez, am realizat că Antonescu a comis un anacolut, cum se spune în gramatică.
      În repezeala exprimării a dat naştere la controverse.
      Cred că trebui să fi spus de fapt Iohannis gândeşte cât timp vorbeşte, sau gândeşte când vorbeşte.
      Exprimarea sa eliptică de aceste cuvinte asta voia să spună.
      Oricum el a făcut corectarea impresiei greşite, lămurind aseară la Realitate tv.
      Şi ştiţi cum este:
      Honni soit qui mal y pense!

      Ștergere
  4. Ieri am inteles de la Crin cum "sa dregi busuiocul".
    Tot ieri, Ludovic Orban a inteles de la Basescu ca e mai productiv sa "sugi la licurici" decit sa "lingi in c...".
    Eu am inteles ca Presedintia PNL e interimara, pina la congres si sunt curios cine se incalzeste pe margine, sa devina .... Urmasul Bratienilooooor !?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai urmărit emisiunea?
      Ei bine Ludovic Orban avea culoarea unui învins, figura îi trăda nesiguranţă.
      Opinia mea este că Alina Gorghiu este un loz câştigător. Va fi preşedinta noului PNL, nu doar a vechiului PNL şi viitoare Prim Ministru al României. Cătălin Predoiu va renunţa, se vor da nişte compensaţii pedeliştilor, dar asta este viaţa.
      Crede-mă m-am conversat cu această doamnă, foarte înaltă, are cel puţin 1,80 şi este subţirică, fotogenică, dar de aproape nu aşa de frumuşică ca pe ecran dar impresia generală a fost excelentă. Are toate calităţile să facă o carieră politică de excepţie.
      Ea m-a asigurat că nu îl va lăsa pe Iohannis la Antena3 şi bine a făcut!

      Ștergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  6. Joe, eu inteleg ca tu , orice s-ar intimpla, trebuie sa ramii entuziast, asa e ca membru de partid. Eu am citit , la rece, interviul dat de Crin. Acolo , tu poate n-ai observat, sau nu vrei sa observi, el a spus ca el nu va putea ramine in acelasi partid cu Basescu. Asta era alaltaieri. Ieri a anuntat ca iese din politica ( deci si din PNL, inteleg eu ). Stie Crin ceva ce tu inca nu sti, asa ca ... urmas al Brrrratienilor. Pina la Congres mai e mult, Alina e mai usor de dat la o parte decit Ludovic.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mircea,
      Fac din 1990 politică în România şi mă cam pricep.
      1. Băsesu nu va intra în acest partid, sigur, nu are ce căuta aici!
      2. Gorghiu are mari şanse să fie şefă peste PNL, iar Cătălin Predoiu, omul pedeliştilor nominalizat la şefia guvernului va renunţa în favoarea Alinei Gorghiu.
      3. Alina Gorghiu va fi noua Merkel Angela, la noi tot cu A, Alina.
      4. Şi acum citând un mare dramataurg de prin zonă Tudor Muşatescu: Sunt geambaş de miniştri, adică completez eu de prim miniştri.

      Ștergere
    2. Alina Gorghiu - viitoarea Merkel? Ti-ai pierdut mintile? Ca de obicei, esti pe campii, plin de entuziasm si optimism debordant, exagerat in pareri si optiuni. Mai ai timp sa cobori cu picioarele pe pamant si sa nu cazi in ridicol absolut. A

      Ștergere
  7. INCERTITUDINI18 decembrie 2014, 10:11

    A dres busuiocul,( cum spune domnul Mirciulică)

    Enunțul discutat nu este deloc un anacolut, domnule inginer.
    Anacolutul înseamnă, logic, abandonarea definitivă și NEINTENȚIONATĂ a unei idei; gramatical, înseamnă întreruperea DEFINITIVĂ a unui enunț.
    Cauza acestei greșeli de construcție gramaticală( ceea ce nu se potrivește DELOC în cazul de față) este intrarea vorbitorului într-o ( mai)lungă digresiune , din care UITĂ să mai iasă.

    Bunăoară” L-am căutat pe Viorel, care nefiind acasă, am trecut la jigniri...„

    RăspundețiȘtergere
  8. ...scripta manent”, domnu inginer, oricât ați vrea să-i scuzați cuiva ”bâjbâiala„.

    RăspundețiȘtergere
  9. Vorbă multă, sărăcia omului!
    Ia citiți dumneavoastră, ascultînd și inflexiunile vocii. Faceți simplul exercițiu de a pune accentul pe "gîndește". Ați înțeles acum de ce are Joe dreptate? Dacă Antonescu ar fi acordat interviul în scris, la niște întrebări puse în scris, ar fi avut cu certitudine grijă să scrie "cît timp" în loc de "cît". Atunci cînd vorbești inflexiunile vocii pot suplini absența unor cuvinte.

    RăspundețiȘtergere
  10. Orice enunț poate fi interpretabil, domnule Valeriu Fezi.
    De ce să ne imaginăm cum ar fi fost ”dacă”..., de îndată ce vorbele au fost spuse?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ați auzit vorbele, sau doar ați citit niște cuvinte care încearcă să le reproducă? Încercați să faceți o "interpretare" și după ce vă veți da un răspuns. Oricum, a persevera într-o singură interpretare, refuzînd să luați în considerare chiar precizările persoanei care a rostit acele vorbe nu mi se pare că vă avantajează.

      Ștergere
  11. În deplină concordanță cu aprecierea lui Joe asupra meritelor lui Antonescu, nu pot să nu remarc similitudinea traiectoriilor, la momente diferite, a două triade de oameni politici care au marcat și sper că vor marca istoria noastră recentă: Maniu - Coposu - Constantinescu și Quintus - Antonescu - Iohannis. Personajele din centrul triadelor au fost descoperite și promovate la începutul carierei lor politice de primii, iar la rîndul lor au descoperit și promovat pe cei care fiind deja cunoscuți și recunoscuți pentru realizările lor au ajuns în fruntea țării. Aceste personaje din centrul triadelor sînt, după părerea mea, reperele morale ale epocii lor. Sînt personaje mai degrabă romantice, care și-au fixat repere prea idealiste nereușind să-și vadă împlinită viziunea României bunului simț. Sper că Iohannis să reușească să ne apropie de România lucrului bine făcut, după care să avem parte și de o triadă de oameni politici care să ne conducă spre România bunului simț.

    RăspundețiȘtergere
  12. Jo,colega.ma surprinzi,tu stii multa gramatica,oricat ar incerca Antonache sa o scalde tot a zis urat de Johannis,inseamna la fel : gandeste cat vorbeste : putin,punct. Plecarea lui din politica ? Vrei adevarul,dupa mine ? O sa aflam vreodata cu " cat pleaca " ( money...) ? Cu cat a " colectat " ? Never... Si-a facut plinul ,nevasta are un salariu enorm si de acolo iese se pare la pensie si nu vrea sa se ...mai enerveze. Facand acest gest de plecare il felicit ! Daca asta facea si Hrebenciuc & fiul si altii si altii care nu ar fi avut zile sa-si cheltuie furtul de 20 ani. Eu il felicit pentru intelepciunea de a pleca full ( apropo,cat o fi luat de la...Becali ? ) dm

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu te dezminti domnule!
      Murdar ai fost, murdar ai ramas. Crezi ca toti oamenii sunt dupa chipul si asemanarea ta?

      Ștergere
  13. Wikipedia despre Alina-Merkel:

    Între 1997 și 2001 a urmat cursurile Facultății de Științe Juridice și Administrative din cadrul Universității Creștine Dimitrie Cantemir din București. În perioada 2002-2003, a făcut studii post-universitare de specializare în Științe Penale Criminologie la Facultatea de Drept din cadrul Universității București. Studiază începând cu anul 2004 în cadrul unui master în domeniul Dreptul penal al afacerilor din cadrul Universității Hyperion, pe care l-a absolvit în 2006, iar din octombrie 2006 până în noiembrie 2006 a urmat studiile post-universitare la Colegiul Național de Apărare, specializarea Securitate și Apărare Națională în cadrul Universității Naționale de Apărare. A finalizat studiile printr-un master de Comunicare și Relații Publice la Facultatea de Comunicare și Relații Publice David Ogilvy în perioada noiembrie 2005 – iunie 2007 și prin Facultatea de Științe Economice, Juridice și Administrative, specializarea ECTS, Universitatea din Pitești în perioada octombrie 2004 – iulie 2008, iar din septembrie 2006 și până în prezent este doctorand al Facultății de Drept al Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași.

    Studiata la privat, 4 ani pe la Pitesti , cel putin 8 ani doctorand la Iasi, asta sigur n-a plagiat nimic, lucru bine facut ...

    RăspundețiȘtergere