miercuri, 3 decembrie 2014

Eu votez cu DNA-ul doamnei Kovesi!

Am citit despre cartea domnului Cristian Ghinea privind acţiunile DNA, numită "Eu votez cu DNA". Domnia sa resuscitează problema cu DNA şi acum în Dilema veche.
Opinia mea despre acel DNA despre care scria domnul Ghinea cartea nu mai este de actualitate. Mi-am exprimat şi uimirea publicată şi în revistă că opiniile unui procuror, Papici care aveau un partizanat evident au fost făcute publice. Era acel DNA al lui Morar. DNA-ul lui Morar mi-a părut ca fiind un instrument de răzbunare personală al lui Traian Băsescu împotriva adversarilor politici. Asta nu înseamnă că fostul prim ministru Adrian Năstase nu merita să intre la puşcărie. A doua sa stagiune însă mi-a părut de nu prea mult bun gust. Non multa sed multum spuneau strămoşii noştri romani. Dan Voiculescu îşi binemerită acel loc, mai ales pentru halul în care a adus nişte jurnalişti altfel buni să comită verbal cele mai mari şi neruşinate măgării. Am însă suspiciuni că daco romanul Decebal Traian Remeş, un producător de porci, să fie mituit cu caltaboşi. În fine poate mă înşel eu. Cum suspect de mulţi liberali erau supuşi scrutinei justiţiare, atunci când domnul preşedinte avea oarece intenţii politice privind viitorul unui partid ce intenţiona să-l ghidoneze după expirarea mandatului dumisale.
Iată că după dure negocieri între Victor Ponta şi domnul preşedinte Traian Băsescu la DNSA a fost numită doamna Kovesi.  Politicienii dâmboviţeni se lamentau că doamna Kovesi se va ocupa cu DNA de aceleaşi ţinte.
Iată că DNA cu doamna Kovesi pe post de Meduză dezlănţuită fără mamă, fără tată bate-n ciocoi!
Şi ciocoii şi mai ales neo-ciocoii abundă democratic în toate partidele şi DNA nu mai ţine cont că doamna procuroare Bica  fost prietenă la toartă cu doamna Udrea. 
Ce a dezvăluit DNA şi Kovesi este mizeria absolută a politicii româneşti. Cum o cerinţă legitimă, retrocedarea proprietăţilor furate de statul comunist s-a transformat într-o prosperă afacere a neo-ciocoimii. Cu vânzarea la tarabă a acestor drepturi unor misiţi fără legătură cu moştenitorii legitimi dar cu relaţii subterane. Dacă drepturile legitime sunt una, drepturi funciare prescrise de legislaţia României moderne prin reformele agrare şi funciare ale lui Alexandru Ioan Cuza sau ale lui Ferdinand Întregitorul sunt extrem de dubios resuscitate. Aşa ar fi posibil să apară vreo descendentă a Mamei lui Ştefan cel Mare care să pretindă proprietatea asupra Codrilor Cosminului. În paranteză dacă nu mă-nşel ăştia sunt acum cumva prin Ukraina?
Oricum eu votez cu DNA-ul doamnei Kovesi! Să dea Dumnezeu să facă curăţenie în corupţia endemică şi neruşinată a unora care pretind că vorbesc în numele României.

9 comentarii:

  1. Se pare ca noi suntem stramosii romanilor! :) LA

    RăspundețiȘtergere
  2. Joe chiar nu vedem ca DNA este un instrument politic in mana Presedintelui si institutiilor aservite???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca Joe chiar nu vede.A

      Ștergere
    2. Bine ca vad PSD-istii! P

      Ștergere
    3. Nu este vorba despre psd-istii care VAD. Este vorba despre faptul ca actele de coruptie se vad dupa 10 ani de guvernare pdl+basescu. Faptele de coruptie fiind antice, nu inteleg ce jena au avut pe timpul mandatului sa le dea in vileag dna-ul (cu care voteza Joe, metaforic vorbind). Totodata, nu este de inteles blindetea relativ la corutia pdl &comp. Acoperitii+Descoperitii lucreaza la greu.

      Ștergere
    4. ps. mai exista (inca) si alte optiuni non pdl(rebotezat pnl), deci vesnica aducere in discutie a psd -ului cind se critica pdl este o parere obtuza si partizana.

      Ștergere
  3. Jo,odata ai avut si dreptate 100 % dupa mine si in democratia asta in gandire ai fost deja atacat de anonimi. Nu au curajul sa-si spuna numele ??? Nu ,justitia a fost la comanda NUMAI pe timpul lui Nastazse. Nu lasa Basescu DNA ul,cum bine zici,sa salte pe Bica prietena a lui madam Udrea...ca-i strica lui Nutzi la imagine. Dar uite DNA este independent cum zice in sfarsit Joe dupa atatea luni contra. Salta din toate partidele la gramada. Pacat ca azi nu l-au saltat pe PDL istul ala procurorii prin votul ala deocamdata marsav... dm

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. http://www.evz.ro/ce-ordin-au-primit-ofiterii-acoperiti-din-presa-in-cazul-salvarii-de-la-arestarea-preventiva-a-pdl-istului-catalin-teodorescu.html
      msba-fis

      Ștergere
  4. Luati exemplu valahilor, nu mai alegeti sasi, puneti direct unguri, cu studii in USA, avem si noi...

    http://www.cotidianul.ro/momentul-in-care-ucraina-se-rupe-252544/

    RăspundețiȘtergere