vineri, 25 martie 2016

Idioţii noştri şi teroriştii lor

Citesc în Adevărul de postările pe Facebook ale lui Adrian Papahagi şi Cristi Danileţ ca şi reacţia unui profesor universitar clujean la aceste postări după atentatele de la Bruxelles.

Adrian Papahagi are ca avantaj doar faptul că este fiul regretatului italienist Marian Papahagi. Acesta i-a asigurat o educaţia deosebită, dar copiii nu moştenesc în mod necesar părinţii. Adrian Papahagi nu este decât un individ înfumurat şi arogant, exact genul de ciuruc aciuit pe lângă Traian Băsescu, celalalt mare rebut al politicii româneşti.
Cum au putut intelectuali prestigioşi să se înşele în asemenea hal. Traian Băsescu nu este doar o copie proastă a ceea ce a fost Corneliu Vadim Tudor cu un grobianism suplimentar acumulat în taverne rău famate din porturile unde şi-a făcut veacul în activităţi de contrabandă marinarul chior. 
Degeaba a făcut Papahagi şcoli de mare prestigiu, asta nu îţi poate auri comportamentul nepoliticos şi dispreţuitor mascat în atitudini de dreapta. Putem observa doar asemănarea cu Donald Trump, alt clovn de prost gust care candidează în SUA la preşedinţie.

Cât despre Danileţ el este copilul de suflet la Monicăi Macovei, înveninata procuroare şi perfectă executoare a intereselor lui Băsescu în justiţia română. Danileţ nu este decât un alt ciuruc.

Mi se pare de înţeles ca oameni simpli să fie temători privind fenomenul terorist şi să reacţioneze vehement, dar poziţia publică a acestor iresponsabili precum Papahagi şi Danileţ trebuie să-i oblige să adopte atitudini mult mai reţinute!

Papahagi este excedat de teroriştii care-i ameninţă rudele stabilite la Bruxelles. Păi nu-şi dă seama că rudele sale nu-s decât nişte venetici pe lângă bruxellezii din a doua sau a treia generaţie transformaţi în terorişti?

Aceasta este marea problemă a acestor tineri, ei ajung terorişti în loc să devină cetăţeni normali. Mă întreb când văd că în SUA în viaţa publică şi în posturi de mare răspundere cât şi în universităţi şi media se regăsesc nume cu rezonanţă arabă sau islamică.
Care este deosebirea dintre Europa şi SUA care determină numărul cel mai mare de medici să provină procentual tot de la musulmani.
Cred că sunt deosebirile sociale caracteristice societăţii americane mult mai competitivă faţă de statul asistenţial european, mult mai generos în ajutoare sociale mai ales cu cine nu trebuie!

Astfel tinerii arabi bruxellezi ajung la mila serviciilor sociale în loc să muncească, eşuează în droguri şi infracţionalitate şi sunt captaţi de imamii nebuni salafişti.
Un cleric musulman bruxellez acuză statul belgian că a permis cu largheţe accesul în Belgia a acestor fundamentalişti veniţi din Arabia Saudită sau aiurea care spală minţile ameţite de drog ale acestor tineri şi ajung să duşmănească Occidentul atât de generos cu bunicii şi părinţii lor. 

Societatea occidentală trebuie să mediteze la aceste probleme, iar musulmanii normali să se solidarizeze şi să elimine pe aceşti indivizi care le pun în pericol existenţa în mijlocul societăţii occidentale.


3 comentarii:

  1. 1.Daca A.Papahagi ar fi fost consilier la cel mai slab presedinte,Constantinescu sau la cel mai idiot,Iliescu,sigur la tine ar fi fost numai cuvinte de lauda la adresa lui,dar fiind al lui Basescu,saracu om e improscat cu noroi nevinovat.
    2.Cand faci aprecierile incalificabile si prostesti ca musulmanii buni sunt in America,au posturi de conducere si ce lucra etc iar cei din Belgia sunt marginalizati si usor sunt manipulati de ISIS fiind in permanenta drogati,uiti un lucru major. Dar il uiti nebuneste numai sa-ti "faci numarul ",uiti de cei doi zgaraie nori,gemenii cazuti ,si de cele 7 avioane care au atacat simultan cu teroristi crescuti la ei in SUA cand au murit peste 5000 nevinovati. Jo ,du-te si fa un dus...fi-t-ar musulmanii de ras. Sa stea in tara lor si sa nu le mai dea nimeni visa de sedere.Punct.

    RăspundețiȘtergere
  2. Bănuiești probabil că nici dracu nu o să caute postările lui Danileț, Papahagi etc.; cu o scurtă descriere trebuia să începi și de abia apoi să comentezi. Și apoi ce caută obsesia tă Băsescu aici ?!

    RăspundețiȘtergere
  3. Da ... mai greu de inteles legatura lui Base cu prefectura teroristilor!
    Asertiunea aceasta "Aceasta este marea problemă a acestor tineri, ei ajung terorişti în loc să devină cetăţeni normali" este foarte pretentioasa si reprezinta un reper important in a intelege criza care-i determina pe acesti apocaliptici sa-si puna o centura de explozivi in locul unor bracinari clasici si inofensivi!

    RăspundețiȘtergere