marți, 15 martie 2016

Tipătescu ...interceptat!

Actualitatea noastră politică cuprinde cu asupra de măsură odihna leneşă a parlamentarului român.
Premierul Cioloş a fost interpelat jandarmereşte de sluga prea plecată a pesedeului, adică de Preşedintele Senatului României, Popescu Tăriceanu! Cât a putut să decadă acest fost prim ministru al celei mai prospere perioade româneşti 2007-2008, păcat! La ordinul ciocoiului Tăriceanu  premierul Cioloş a fost chemat la Parlament să dea seamă de ce le schimbă prefecţii pesedei. 
Măcar Tipătescu lui Caragiale era onest, o iubea pe Zoe Trahanache şi era competent, îl punea pe Ghiţă să aresteze un corupt cum era Caţavencu. 

Ăştia ai pesedeului sunt nişte impostori cu diplome şi incompetenţe vădite. Când te uitai la prefectul de Argeş, Oprescu rămâneai visător la cele trei masterate luate până la 34 de ani. Dar nu conta asta, era ginerele unchiului Nicolescu, soţia sa este o tânără deputată şi nepoată de bază a pesedeului, cam ţărancă după gustul meu. 
Cioloş i-a replicat ciocoiului fost liberal, acum e o glumă tristă, că este apanajul guvernului să numească şi mai ales să demită prefecţii. 
Revenind la noi în giudeţ Oprescu era preocupat să hăinească şefii deconcentratelor cu simpatii liberale, nu să administreze judeţul.
Chiar dacă în particular prefectul nou numit Soare este de al liberalilor, cu secretară o simpatică ex-ziaristă şi secretară a PNL-ului judeţean.

Pe zi ce trece pesedeii fac totul ca să demonstreze că în 2012 s-a produs o contraselecţie, fac ce le stă în putere ca să demonstreze că sunt răi şi proşti! 
Că venii vorba, unul dintre cei mai toxici şi nesuferiţi, onctuosul slinos  Şerban Nicolae este dat afară din casa de la RAPPS şi pus să plătească o sumă consistentă, chiria pe care acest nesimţit nu a plătit-o de ani de zile.

Marele scandal al acestor zile este decizia CCR că SRI nu mai are dreptul de a intercepta posibilii infractori, acest lucru trebuie să-l facă justiţia. Pentru repararea acestei chestiuni sensibile guvernul a emis o OUG care să pună în legalitate ascultarea corupţilor. Doar că aceeaşi politicieni emeriţi, amintiţi mai sus interpretează legalitatea ascultării de către SRI a cazurilor de terorism, spionaj şi trădare.
Cel mai vocal este cum necum beneficiarul arogant şi ipocrit al ascultărilor SRI din cei zece ani de preşedinţie, adică Traian Băsescu. Acest demagog cu aspiraţii staliniste îi era convenabil să ameninţe adversarii cu rezultatul interceptărilor oricui nu-i era favorabil şi cu care a reuşit cu o justiţie chioară să bage la pârnaie adversarii politici. Acum când acoliţii acestui mafiot fără scrupule sunt la beciul domnesc nu-i mai convine securitatea şi sare în sus în apărarea drepturilor omului. Când aud pe acest individ mă cuprinde o scârbă adâncă!

Citesc despre invazia americană a Europei postbelice, acel soft power, frigidere, tv, cu muzică, cu bluejeans Levis, care de abia în 1960 începeau să se găsească la Marche au puces la Paris.
Sunt surprins să aflu că am fost cvasi-sincroni, în sensul lui Lovinescu, cu aceste tendinţe. Prima mea pereche de Levis, e adevărat second hand, am avut-o în 69, ce mai reparam la găurile dintre picioare!
Vacanţele la mare  din Occident au luat avânt la începutul anilor 60, Italia, Spania, Franţa şi bineînţeles Iugoslavia au devenit locuri de europenii ce descoperea plăcerea vacanţelor plătite de patronii occidentali.
Exact atunci şi Dej a fost lămurit că era o sursă de valută forte şi a dezvoltat Mamaia cu hoteluri în stilul Miami, şi ulterior Ceauşescu a dezvoltat Neptun Olimp care deveniseră în anii 60 - 70 localităţi cvasi germane cu turişti la preţ avantajos.
La fel şi muzica pop rock a pătruns prin intermediul iugoslav şi minoritarilor şvabi la Timişoara lui Phoenix şi peste tot datorită Europei Libere  şi lui Cornel Chiriac, unul din cei mai formidabili promotori.
De unde se vede că frontierele straşnic păzite deveniseră transparente în pofida ciocoilor politruci cărora li se scurgea ţărâna din unghii în pantofii împletiţi cu monturi provenite de la obişnuinţa anterioară a opincilor comode.



5 comentarii:

  1. Amice, cata URA ai in tine! Oare de ce??!! Cred ca nici tu nu iti mai dai seama...

    RăspundețiȘtergere
  2. Cand spui ciocoi ( departe de adevaratul sens al cuvantului...) te aseman cu Dan Diaconescu care a re-inventat acest nume fara nici un suport,sa gandit ca asa o sa fie mai placut pentru lumea simpla care il asculta , felul in care el hotul-hotilor ii judeca pe nababii romani.Iar el care facea pe toata lumea bogata ciocoi era murdar in tot ce facea: santaj,falsuri,promisiuni desarte etc,dovada ca este in puscarie. Hotul striga : hotii ! Dar ma rog ala isi apara spatele cu acest cuvant nelalocul lui de ciocoi sa faca pe plac oamenilor simpli ,fiind fals in tot ce facea dar tu ce naiba ai de folosesti acest cuvant dupa un om...mort ? Numai asa poti sa sari la beregata lui Basescu ? Dle "ciocoi " vreau sa-ti precizez ca justitia asta care l-a "slujit " pe Basescu dupa capul tau ,a arestat mai multi PSD-isti ( si de la alte partide...) in general dupa ce nu a mai fost el presedinte,sa fii "lasat" el...vorba ? Dupa cum esti de pornit impotriva lui Base ( ca Gadea,Antena 3...)uiti ca nu se potriveste nimic din previziunile tale bolnavicioase,,,,Spune te rog pe un site mondial ca in cei zece ani de conducerea a statului roman Basescu a ordonat mereu la DNA si justitie pentru a aresta oamenii politici potrivnici lui si in final ,daca ai puterea, sa spui ca atunci cand dupa tine el hotara prin "dicatura " justitiei...I SA ARESTAT FRATELE ...si o sa te faci de ras.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Corect! mă fac de râs că mă iau de un mafiot care a fost prins prin fra'su atunci când Băsescu a mizat greşit pe LCK.
      Băsescu corespunde la eticheta clasică de ciocoi pentru că mai de curând este interesat de agricultură, că ea a produs ciocoii vechi, dar uite că şi pe cei noi!

      Ștergere
    2. şi încă ceva!
      Dacă nu l-aş fi amintit pe Băsescu la un loc cu toată şleahta asta de impostori şi ticăloşi din toate partidele ai fi fost fericit şi cu lacrimi pe obraz!

      Ștergere