miercuri, 13 aprilie 2016

Ăştia ne cred proşti!

Lunea la Central (prietenii ştiu de ce) am lecturat săptămânalele argeşene. Sunt cam 6-7 pe care patronatul le cumpără ca să aibă clienţii ce răsfoi în timp ce beau o bere, sau o cafea.

Fiind în perioada premergătoare alegerilor locale, aceste hebdomadare sunt pline de ştiri de acest gen. Apar interviuri cu candidaţii, pe tehnica marchezi banul şi apari cu linguşeli.

Ce mi-au stârnit dracii şi mânia este că partidele importante, dar mai ales cele gălăgioase  şi mai mici sfidează cu cinism bunul simţ şi inteligenţa alegătorilor.

Constat că în primul rând PSD aleargă să racoleze primari de la alte partide în principal de la liberali, dar şi ei au surpriza ca primari de ai lor fug la de la pesedei. Că partidele mari se pretează la aceste lucruri este imoral, dar normal. Ce este anormal este că partide mai mici şi agresive ne propun nume de foşti primari plini de bube penale în cap, reşapaţi şi prespălaţi de parcă ar fi noi nouţi.

Se ştie că în judeţul Argeş sunt vreo 30-40 de primari cercetaţi penal pentru proiecte europene unde un deputat pesedist expert în astfel de probleme le-a furnizat acestora proiecte copy paste de unde a uitat să înlocuiască numele localităţii.

Cel mai tare mă scoate din sărite partidul gogoaşă Partidul Argeş Muscel, inventat de Mircea Andrei, caidul pedelist din regimul Băsescu Boc, care a lăsat cele mai urâte amintiri aici. Acest individ este un avocat plin de bani, avocatul lui prens Pol şi a altora ejusdem farinae, care agaţă figuri triste  sau mai puţin voioase. Fostul primar pesedist de Curtea de Argeş a fost atras de cântecul de sirenă al lui Mircea Andrei, dar cel mai scârbos este că l-a găsit pe faimosul Frătică, primar beţiv şi penal al celei mai bogate comune argeşene, Bradu, pentru că este limitrofă cu Piteştiul şi are pe zona administrativă marile hipermarcheturi ale oraşului, dar şi Arpechim care nu mai este mare scofală. Individul a fost asociat în multe sforării ale Elenei Udrea, este urmărit penal cum am mai spus.

La fel şi PMP lui Băsescu cu lacheul său piteştean numit Bulf, autor de fâsuri politice şi agresiv prin jurnale plătite ne oferă doar figuri reşapate şi aviatori politici.

ALDE mizează pe Andrei Gerea, fost ministru în două rânduri. Amintirea despre ei este penibila încercare a demiterii lui Radu Perianu, şeful local liberal. Gerea a suferit o înfrângere ruşinoasă, liderii judeţeni ai PNL strânşi într-o adunare generală au respins tentativa lui. Este genul de politician, cam prost, dar cu mare talent de parvenire politică.

PSD se teme şi nu ştie ce să facă cu candidatura la Primăria Piteşti. Se tem de penalul lor Pendiuc dacă ar candida sau nu, acesta fiind dat în sondaje pe primul loc în urbea noastră. De unde se vede că prostia şi ignoranţa este la locul ei şi în Piteşti.

Dar acum să atac şi alegerile la nivel naţional.
La Bucureşti s-a petrecut o dramă, Ludovic Orban a fost chemat DNA, inculpat şi obligat să se retragă în cursa pentru fotoliul Primăriei Bucureşti. Sunt extrem de surprins ca un om vechi al PNL şi care a a evitat astfel de probleme timp de 24 de ani să cadă ca un fraier în plasa pusă de neprieteni, fie din partid, fie dintre adversarii politici. Experţii sondori ai PSD îl dădeau jos pe Orban, dar pe ce scot din jobenul sondajelor alde Pieleanu, Sultănescu nu dau doi bani.

Aşa că liberalii au intrat în fibrilaţie, făcând-o şi pe doamna Pippidi să scrie un articol grăbit şi neavenit şi anacronic după o zi, bătând obrazul liberal că nu vrea să-l susţină pe Nicuşor Dan. Însă acest nepot al Halei Matache a declarat că nu vrea să aibă de face cu partidele, de parcă USB-ul n-ar fi un alt partid.

Aşa că surprinzător, dar nu neaşteptat, PNL a reuşit să se reinventeze şi a aruncat bomba, candidatul PNL la Bucureşti este Marian Munteanu.

Marian Munteanu este unul dintre puţinii eroi ai vremurilor noastre, lider la studenţilor şi al Pieţei Universităţii. Normal că toţi au rămas perplecşi, mai ales PSD şi madam Firea care a schelălăit şi ea ceva!

Cel mai tare m-au scos din sărite reacţia neoconilor apropiaţi de site-ul contributors.ro.
Marian Munteanu este un autentic anticomunist şi om de dreapta, cu opinii conservatoare. Unii îl acuză că este prea naţionalist şi ortodoxist. Le stă rău de tot în gât excepţionaliştilor ciocoi ai dreptei caviar care se învârt, strâmbă din nas şi scriu neghiobii pe respectivul site.

Eu l-am văzut ca invitat al lui Rareş Bogdan şi am regăsit un om echilibrat, inteligent şi decis să revină în politică.


Pentru asta felicit PNL că a găsit din nou formula Johannis, cum inspirat spunea DCNews a lui Chireac! 

11 comentarii:

  1. Felicitari pdl(pnl ) pentru alegerea facuta (ha ha ha) Se vede treaba ca nu mai au oameni onesti si l-au gasit p"asta curat ca lacrima si pe deasupra si "unul dintre puţinii eroi ai vremurilor noastre".
    Cat despre PSD , numai corupti, nenorociti, vai mama lor cum se zbat ei pentru a fi la putere(ha, ha,ha). Joe, tu mai gandesti sau te lasi manipulat, sau traiesti in iluziile tale desarte crezand ca pnl-ul vopsit este alba ca zapada. Simte-te intelept tine-o tot asa dar batranetea mai degenereaza simtul realitatii si e de inteles).

    RăspundețiȘtergere
  2. Marian Munteanu a fost și escroc și bandit și nebun; poate mai este și acum ! O propunere penibil-ridicolă. Erou !??

    RăspundețiȘtergere
  3. Marian Munteanu este mai mult cunoscut ca canditatul (cacofonie intentionata) lui Magureanu si foarte putin ca gheroiul din Piata Universitatii ...

    RăspundețiȘtergere
  4. Hm, Marian Munteanu, o tempora, o lipsa de inspiratie! Parerea mea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Situaţiile de criză cer oameni noi cu ceva în spate.
      Marian Munteanu are mai mult decât toţi politicienii din România de azi!

      Ștergere
    2. Joe, si tu ne crezi prosti? Chiar nu suntem, mai cugeta tu.

      Ștergere
    3. Joe, la voi la PNL nu este criza. Este haos. A-ti umplut parlamentul cu oameni corupti sub masca USL. Administratia locala este la fel de corupta. Care este pasul urmator? Ca slava domnului, mai este destul de furat, nu-i asa? Acum crezi ca Garda va mai salveaza. Sa speram ca cetatenii nu sunt atat de imbecili sa va mai suporte.

      Ștergere
  5. De cca 4 ani DNA si-a facut un nume impotriva raufacatorilor ,a arestat din toata clasa politica si nu numai , mii de persoane,ministrii,deputati,senatori prim-vice-prim-ministrii si chiar prim-ministru. Paradoxal si demn de incredere NICIODATA nu a arestat si nu a trimis la judecata un om nevinovat ,adica ; ochit si lovit pe drept. Singura acuza pana acum impotriva DNA este tergiversarea,intinderea la ani pana la trimiterea in judecata a inculpatilor vadit vinovati iar apoi pedepse mici fata de fapta lor,( asa pesemne au avut si americanii pedepse mici la inceputuri,acum dau 25 ani pentru un viol ,40-50 ani la fapte de coruptie etc...si atunci sa-i vad pe curajosii nostri ....) In aceste momente de spaima printre toti primarii,presedintii de consilii judetene si toti oamenii politici sa mai poti face greseli copilaresti,de doi lei,este de necoceput. Cand se stie ca totul este sub control de DNA nu are mama nu are tata ,nu tine la pile si interventii tu senator de 26 ani al PNL sa-ti depui candidatura si sa ceri la doua firme puternice sa-ti plateasca 50.000 euro la doua televiziuni sa te laude ca sa castigi primaria capitalei ,intrece logica mea si imi da convingerea ca acest Orban este bolnav psihic.De fapt a si recunoscut ,si-a dat demisia din tot,si-a anulat candidatura si se preda justitiei...Se vedea si in glas si tinuta ca nu mai este infatuatul Orban care iti vorbea la misto si mereu in sarade...gata a iesit din viata politica ( si poate si intra la ...beci ) cum a iesit si "marele" A.Severin. Ce este pentru mine o confirmare ,valabila pentru toti politicienii,nu a fost capabil sa scoata din buzunar 50.000 euro si a trebuit sa ceara la firme ca-n mosia lui ta-su. El sigur este multimilionar in euro dar,ca toti,spaga e numai pentru ei...Ii doresc viata lunga la zdup. Ce zici Joe draga,sau nu mai esti PNL-ist ?
    ....NOTA : Ce se intelege cand dupa gafa lui Orban sa nu ai ca rezerva un individ din staful PNL ? Ca e un partid de cacat. Ce este acest M.Munteanu de la revolutie incoace ? Hai,sa-l analizam,ce a facut el 26 ani pana acum ? In ce partid a fost cu ce sa ocupat ? Asta-i un derbedeu Jo,si un semi-analfabet , numai Johannis putea sa-l numeasca fiind habarnist de tot ce se intampla in tara asta. Se facura de ras complet cu aceasta numire.Numira un papagal fara esenta,fara valoare,fara tot ce vrei tu. L-ai vazut " inteligent " intrun dialog de doi bani cu Rares Bogdan ? Parca nu-l suportai pe ghertoiu de Rares Bogdan ? Sau de cand la intervievat pe Munteanu il iubesti ? Joe ,cine trebuie sa intre in puscarie sa nu mai vezi un PNL drept si in picioare fata de celalalte partide cum le vezi azi ? Pe Alina ? Pe buldog ? Pe Johannis ? Ca sa stiu si eu cand iti va fi scarba de PNL ? Ca la ORBAN,spui saracu de el a cazut in mana unor neprieteni ( te citez ) nu ca a cerut ca un porc bani si nu i sa dat. Zici saracu de el nu spui : HOTUL TOT HOT A RAMAS. Tu esti neschimbat in opinii ca Antena 3 in obsesia Basescu. Salut.

    Dați clic aici ca să Răspundeți, Răspundeți t

    RăspundețiȘtergere
  6. De-abia astept sa-l vad Marian Munteanu cand se va intalni cu noul lui coleg de partid Petre Roman. Ce vremuri. Pupat Piata Independentei.

    RăspundețiȘtergere