marți, 31 mai 2016

Cum salvăm Bucureştiul?

Am urmărit evoluţia candidaţilor la Primăria Bucureşti în special şi câteva lucruri mi-au devenit clare,
În primul rând că Nicuşor Dan nu este un debater sau politician care să se impună la televizor. Nici nu ştiu dacă are toate soluţiile de management al unui oraş atât de complicat cum este Bucureştiul.
Ce este clar că în condiţiile în care votul anti PSD este divizat, doamna Firea are  prima şansă duminică 5 iunie.

De asemenea chiar în condiţiile unui sondaj care să-l arate pe cel  mai bine plasat candidat în afară de PSD, Nicuşor Dan este ferm hotărât să rămână în cursă chiar dacă el nu ar fi primul după Firea.

De 8 ani Bucureştiul a avut un primar independent, dar de fapt pesedist în Sorin Oprescu şi asta începând cu anul 2008 al marii ridicări a PDL în graţiile electoratului, când Blaga a pierdut pentru că aceeaşi dezunire a forţelor de dreapta a provocat această alegere.

Pe de altă parte acum candidata PSD, doamna Gabriel Firea nu îmi pare a avea datele necesare să devină primar la Bucureştiului. Ea s-a descurcat în Parlament unde sarcinile unui membru al lui nu incumbă atâtea obligaţii complicate şi dificile pe le are un primar de Bucureşti.

În aceste condiţii chiar unii analişti au spus că şansele lui Nicuşor Dan ar fi mai mari pentru că electoratul PNL ar fi mai disciplinat şi ar accepta această candidatură a lui Nicuşor Dan. Cred că o soluţie de bun simţ ar fi ca domnul Predoiu să dea semnalul renunţării sale formale la candidatură solicitând electoratului simpatizant al PNL să-l voteze pe Nicuşor Dan!
Dar cum toate acestea ar avea un preţ, electoratul favorabil lui Nicuşor dan ar trebui să susţină candidatura primarilor liberali de sector!

În acest fel PSD nu ar mai câştiga oraşul Bucureşti pe care-l privesc deja ca al lor. După cum se observă PSD pare partidul cel mai iresponsabil politic din cele care contează în România şi rămânerea lui în opoziţie ar fi cel mai bun medicament pentru trezirea conducerii lui în sensul reformării sale cu adevărat.


Cred că astfel PNL ar da un semn de responsabilitate ca acei candidaţi de orientare liberală care nu sunt în PNL şi au şanse să fie sprijiniţi la nivel naţional de PNL. Astfel asta ar fi un semnal pozitiv pentru electorat şi i-ar maximiza şansele la confruntarea electorală locală şi mai ales la cea mult mai importantă din toamna acestui an.

3 comentarii:

  1. Bate vintul, pluta te duce tot mai in larg ...

    RăspundețiȘtergere
  2. 1. Electorat disciplinat al unui partid nu există, este ridicol să se spună că X sau Y a dat dispoziție celor din partidul său să voteze pe cineva anume și ăia chiar așa o să facă. Se întîmplă asta doar la cîțiva idioți mobilizați prin gazetele de perete on-line (rețele de sexualizare).
    2. Părerea mea este că nu avem nici un candidat serios; probabil că va cîștiga Firea (care nu e doamnă ci doar o fufă obraznică din Moldova).
    3. Nu doar PSD are păcate; toate partidele mai mari (alea mici nu au avut ocazia să se dea în stambă) sunt niște găști de infractori agramați.

    RăspundețiȘtergere
  3. Credeam într-o strategie a PNL win - win cu susţinerea de ultim moment a lui Nicuşor Dan.

    Câştigarea primăriei de către Dan ar fi fost realizat cu sprijinul PNL, sau dacă pierde nu PNL a fost de vină, ci incapacitatea lui Dan de atrage voturile.
    Declaraţiile de azi ale lui Nicuşor Dan m-au dezamăgit profund!
    Se pare că Nicuşor Dan nu înţelege nimic din politică, pentru că în politică îţi trebuie aliaţi ca să pui în operă proiectele.
    Atitudinea sa refractară şi autistă îl descalifică total. ND refuză orice alianţă post electorală. Păcat!

    RăspundețiȘtergere