vineri, 17 iunie 2016

Toader Paleologu

Pe Toader Paleologu îl ştiu din 1992, atunci când tatăl său, Conu' Alecu Paleologu a candidat pentru Senat în Argeş. Era pe vremea aia încă elev prin clasa XII-a. L-am mai revăzut de câteva ori. Prin anul 2001 la congresul liberalilor l-am revăzut, era la studii prin Franţa. Reîntors în România a intrat în politică la liberali, dar au virat brusc spre PD în umbra lui Traian Băsescu, ajungând un admirator necondiţionat al acestuia, cu celebra izbucnire elogioasă la adresa acestuia cum că fostul preşedinte este o pleaşcă pentru partidul său, PDL.
Ca ministru al Culturii n-a făcut mare lucru, a rămas în atenţia publică pentru că era în primul rând fiul al tatălui său. S-a învârtit prin Parlament fără rezultate notabile.
În ultimul timp a devenit admiratorul necondiţionat al lui Nicuşor Dan, probabil altă pleaşcă!
Ezitările şi deciziile greşite ale PNL în Bucureşti l-au transformat într-o  voce vehement violentă pentru că nu l-au sprijinit pe Dan la Primăria Bucureşti. Aici şi eu sunt de acord cu Paleologu, dacă era susţinut de PNL puteam să ne justificăm şi la pierdere şi la câştig.

Ce m-a surprins însă a fost reacţia necontrolată şi lipsită de bună creştere la adresa lui Mircea Ionescu Quintus, nu asta l-a educat Conu' Alecu s-o spună!
Acum este dat afară de PNL şi asta cred că este o eroare, nu trebuie să dai afară criticii!

Pretenţia lui Paleologu că el ar fi un simbol al liberalismului mă surprinde, nu el s-a pus în afara PNL acum câţiva ani, când s-a dus să pupe papucul lui Băsescu?
Nici Bodea nu trebuia dat afară, individul ăla era doar obraznic şi neghiob şi asta nu-i motiv de excludere!

Văd că un suporter jurnalist al aceluiaşi Nicuşor Dan se teme de atitudinile lui Clotilde Armand, că ar deveni prea politiciană. Păi cred că asta este un plus, nu un minus! Dacă ai intrat în politică nu te comporţi autist. Clotilde Armand ar trebui să se decidă, rămâne la USR sau vine spre liberali unde uşa este deschisă. S-ar putea ca acest USR pe comportamentul complet aiurea al lui Dan să dea un chix.

Văd că în PNL este fierbere. Ultima lor tentativă este să-l atragă pe avocatul Gheorghe Piperea ca să preia PNL Bucureşti.
Piperea, avocatul Piperea intră exact în modelul unuia care se luptă cu birocraţia sau cu organisme arogante care se substituie statului prin reguli proprii care agresează pe cetăţeanul mediu. Pentru că PNL reprezintă în primul rând acest cetăţean, contribuitor onest care-şi plăteşte datoriile faţă de autorităţi, care însă îl tratează agresiv şi cu condescendenţă.
Dacă Piperea continuă lupta sa cu birocratismul şi  instituţiilor arogante şi subiective precum băncile care-şi permit să schimbă regulile cum vrea muşchiul lor atunci el devine un personaj popular şi ar putea avea mai mulţi aderenţi.

Preşedintele Traian Băsescu este la ananghie, fratele său Mircea a intrat la puşcărie pentru 4 ani. Făcând abstracţie de necazurile care ar trebui să-l facă mai rezervat continuă agresiv să debiteze neghiobii.
Acum îl face penibil pe Iohannis care îşi vede respinsă în Bulgaria iniţiativa unei flote comune NATO. Bulgarul cu ceafa groasă, Boiko Borisov din fruntea guvernului respinge ideea sub presiunea intereselor ruseşti din Bulgaria, obligându-l pe Iohannis să sublinieze că aceste iniţiative se desfăşoară sub egida NATO, al pactului din care facem parte! 

Dragnea şi PSD au decis ca Victor Ponta să nu fie preşedintele Camerei Deputaţilor, raţiunea este că Ponta le-ar fi fost o povară electorală în pofida minciunilor că ar avea o cotă pozitivă. Pe de altă parte au renunţat şi la moţiunea de cenzură contra guvernului Cioloş.
Aici o altă minciună pesedistă, acest guvern de tehnocraţi este acuzat că nu face nimic, or guvernul Cioloş a dat ordonanţa de urgenţă a salarizării bugetarilor pe care guvernul Ponta nu a fost în stare să o facă, va porni autostrada Piteşti Sibiu pe care Ponta a tot blocat-o, şi porneşte un program contra sărăciei, evitat de guvernul Ponta care spunea că vorbeşte în numele celor defavorizaţi.

După euforia victoriei în alegerile locale şi a degringoladei PNL la Bucureşti. PSD îşi revine şi cred că nu mai este aşa de sigur de victoria la parlamentarele din toamnă.

Aşa că pesedeii se pregătesc să profite iar de inerţia unora care îi votează şi de absenţa de la vot a părţii active, urbane a electoratului.

Depinde doar de cei pentru care s-au jertfit tinerii în Revoluţia din Decembrie 89 să realizeze că dacă vor ca viitoare guvernare să le fie favorabilă  trebuie să fie prezenţi la urne!

2 comentarii:

  1. Toader Paleologu e un om care gandeste cu capul lui si are curajul opiniei personale.
    Daca va lasati condusi, in continuare, de penibilul cuplu Blaga - Gorghiu, nu va dura mult pana veti avea soarta taranistilor.
    Pentru ca unde nu-i cap, vai de picioare!
    In ce-l priveste pe Rebusache-Quintus, mi se pare aberant sa numesti/sustii ca presedinte de onoare un fost colaborator secu.
    In fapt, dupa un sfert de veac de la lovilutie, mafia securisto-comunista e pe cale sa-si atinga obiectivele : infiltrarea si lichidarea partidelor istorice si anihilarea Casei Regale.
    Pe care Iliescu si acolitii i-au simtit ca principale obstacole dupa dec. `89.
    PS
    Basescu actioneaza la disperare, simtind ca se apropie funia de par.

    RăspundețiȘtergere
  2. Un articol slab care poate fi rezumat la "Joe uraste paleologul" (dar nu si paleologia). Pe când un nou articol in seria "Joe iubeste MM"? (unde MM nu inseamna Monica Macovei).

    RăspundețiȘtergere