marți, 9 august 2016

Tot cu Ponta

Victor Ponta a suferit o mare lovitură de imagine. Universitatea Bucureşti l-a dezbrăcat şi de roba de doctor în drept.
Ar fi pentru Ponta un moment de analiză şi de meditaţie.
Dimpotrivă, Victor Ponta parcă a turbat!
Principalul   vehicul de promovare este Antena3, ba cei de acolo i-au mai inventat un sondaj în care este primul ca popularitate. Ce fel de popularitate?
A marilor erori şi dezastre publice.

Ultima  prostie a fost reacţia absolut iresponsabilă de susţinere a lui Erdogan în acţiunea sa de epurarea a Turciei cu reflexe externe inclusiv în România. Tocmai cel mai medaliat olimpic la chimie şi va urma Universitatea Harvard este absolventul Liceului Internaţional de Informatică Bucureşti patronat de o fundaţie turcă indezirabilă pentru Erdogan!

Cred că reacţia oficialităţii româneşti privind  cele întâmplate în Turcia a fost cea potrivită, de espectativă prudentă. Până de curând datorită proximităţii geografice interesele strategice ale României şi ale Turciei erau congruente. Turcia după puciul instrumentat de Erdogan nu mai este Turcia amicală României. Exact cei care ne priveau cu prietenie din Turcia nu mai sunt la putere, i-a îndepărtat Erdogan!

Cum am mai spus şi altă dată Victor Ponta, acesta a ratat toate obiectivele sale politice interne.
Acum a devenit foarte agresiv pe propleme externe. România se află într-o situaţie complicată datorită evoluţiei Turciei şi a agresivităţii Rusiei. Deci prudenţa trebuie să fie principala direcţie a politicii României. Nu putem intra în polemică cu Turcia cum face de exemplu Austria sau Germania.

Pe de altă parte situaţia geopolitică a flancului sud-estic este diferită de baltici care sunt pe frontieră cu Rusia într-o zonă de câmpie, noi fiind totuşi despărţiţi de mare de Rusia. Unde pot apărea confruntări periculoase este tot într-o zonă terestră în Republica Moldova.

Dacă iniţiativele externe ale lui Ponta din Asia păreau extrem de interesante economic ele nu s-au materializat din păcate. Aici pot fi şi presiuni ale Rusiei în Asia Centrală dar şi alte motive în legătură cu proiectele chineze. 

Aşa că Victor Ponta în loc să se dea într-un spectacol penibil ar trebui să tacă şi să reflecteze. Cei care l-au îndrumat la începutul carierei nu mai au influenţă iar Ponta are aroganţă să creadă că ce spune el este şi adevărat.


Este unul din exemplele cum eşuează un tânăr de perspectivă, dar lipsit de o minimă inteligenţă politică. Ca şi teza sa de doctorat Ponta este un plagiat nereuşit!

11 comentarii:

  1. Tanar de perspectiva? Doar o nulitate tupeista, un necopt, un iresponsabil plin de veselie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Acum 4 ani te intrebai retoric cine este revista Nature sa scrie ca premierul Victor Ponta este acuzat ca ar fi plagiat lucrarea sa de doctorat publicata in 2003. Erati prea ocupati si incurcati cu putch-ul pe vremea aia. Sper ca intre timp lucrurile s-au limpezit. Poate ca si fratia uselista incepe sa se destrame pe ici pe colo.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta este la toţi băsiştii anacronici. Ce să vorbim de acum patru ani hai să vorbim de acum! Băsescu este ca niciodată mai aproape de PSD şi de toate rebuturile politice româneşti, el însuşi este un cadavru!

      Ștergere
    2. Daca tu pui pe basescu alaturi de PSD la gropa de cadavre, inseamna ca ai o problema grava de perceptie. La basistii ppe-isti nu ma mir dar la tine , da.Iti amintesc ca basescu nu este unde ii este locul, ba dincontra. Esti din ce in ce mai greu de inteles, pentru ca ti-a disparut simtul realitatii, traiesti intr-o lume mirifica cu pdl vopsit in pnl , cu guvernul "ametit" dar tehnocrat si cu presedintele tau care straluceste prin neimplicare(adica isi face bine temele dupa notite).

      Ștergere
    3. 1. Nu înțeleg ce ai cu Erdogan atîta timp cît nici tu, nici majoritatea dintre noi nu știm exact ce a fost acolo. Și de ce se bagă blestemata UE în problemele lor ? Și de ce oare cei îndepărtați erau prietenii României și cei de acum ar fi dușmanii ?
      2. Rusia are peste graniță vreo două baze militare; SUA are peste 200 ! Așa că nu e firesc să inversezi realitatea - americanii sunt agresorii. Și europenii deveniți americani sunt agresori de peste 400 ani de cînd au început exterminarea populației autohtone. Iar de peste 1oo ani numai războaie peste tot.
      3. Tu știi desigur mai bine decît noi că cca. 8o % din tezele de doctorat sunt plagiate, sunt executate la comandă de către altcineva, sau nu au nici o valoare. Un profesor din Cluj (Isoc) a scris o carte întreagă despre plagiat și a înființat chiar o organizație națională antiplagiat.
      Și apoi frații noștri nu sunt toți chiar din principiu "dottore" ?

      Ștergere
    4. Sorin, adică Erdogan ţi se pare normal?
      Kemal Ataturk s-a străduit să-i facă pe turci europeni.
      A băgat şi alfabetul latin cu ş românesc de la paşă!!!!
      Imbecilul ăsta şi-a distrus tot corpul de comandă al armatei, a distrus justiţia şi administraţia.
      Să se pupe cu falimentul rusesc!
      Nu se bagă nimeni în Turcia ptr există şantajul de anul trecut cu emigranţii la UE cu care ameninţă acest diliu în continuare.

      Ștergere
    5. E problema fiecărui individ să fie normal sau nu cît timp nu deranjează efectiv pe alții și nu contravine unor legi general acceptate. Încă nu am văzut vreo revenire la un islamism violent acolo; apoi repet că atîta vreme cît nu cunosc exact ce naiba se întîmplă acolo nu pot fi așa de vehement ca tine. Tu ai fost mai des în Turcia și ai văzut că și în Istanbul sunt femei chiar tinere ce umblă îmbrobodite, indivizi de ăia în halate, să ceri o bere într-un local e ceva șocant, urlete din minaretele geamiilor - și asta mai dinainte de Erdogan. E imposibil să le ceri să se lase de mahomedanism; catolicii de ce nu desființează acel cuib al crimei, vechi de 2 000 ani, care este Vaticanul ? Cum să le ceri să fie mai apropiați de Europa de cît de Asia ? Asta nu se poate discuta logic, e o chestiune de religie, tradiții, etnicitate, relații cu vecinii etc. Mie de exemplu mi se pare anormală așa zisa civilizație occidentală bazată pe "politically correct", homosexualitate, droguri, toleranță prost înțeleasă, antiartă, amestec în treburile altora - și poate toate cu scopul final de a amenința și jefui naivii, ca Romînia.

      Ștergere
    6. Bravo,dle!Daca Joe tace a fost pus la punct după acest articol Sare la gâtul lui PUTIN iar americanii îmbârligă totul si sub masca democratiei(?) distruge tot...

      Ștergere
  3. Joe, ca de obicei, la tine nema argumentatzia. Zero...nada. Vad insa ca ai la 18:17 si critici din partea fratiei fabricilor de diplome si plagiatori. Tot inainte tovarasi. Nu va opriti. Mai e loc de distrugere.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. măcar Sorin şi-a declinat identitate, matale nema. Când te prezinţi polemizăm şi argumentăm.
      Şi nici măcar nu înţelegi că Demetrescu este contra diplomelor fabricate.
      Ca de altfel şi eu!

      Ștergere
  4. Țu când ești atacat te refugiezi in Basescu ca si Gâdea

    RăspundețiȘtergere