luni, 19 septembrie 2016

Cioloş la Parlament

Primul ministru Dacian Cioloş  a fost convocat la Parlament invitat şi cumva somat de Liviu Dragnea să dea seama despre situaţia economică a României.
Am avut ocazia să vedem la ce este util Parlamentul, la dezbaterea politică şi la schimbul de idei şi sesiuni de acest tip sperăm să mai vedem!

De fapt motivul ar fi fost legat de nemulţumirea populară indusă de anumite mijloace media că această creştere economică ar fi falsă şi nu se reflectă în bunăstarea populaţiei. 
Alte nemulţumiri sunt legate de absorbţia foarte scăzută a fondurilor europene şi de plata întârziată a indemnizaţiilor agricole de la UE.

Primul ministru Dacian Cioloş  a prezentat într-o jumătate de oră starea economiei româneşti în care cifrele spunea clar că este o creştere economică superioară anilor trecuţi, că s-au relansat investiţiile pe infrastructură şi au fost repornite şantierele la autostrăzi blocate de diverse avize în special de mediu, că porţiunea dărâmată ca necorespunzătoare din Sibiu Orăştie va fi redată circulaţiei la sfârşitul acestei luni.
Privind fondurile europene au fost deblocate anumite încurcături şi absorbţia pe proiectele 2007-2013 au crescut în acest an faţă de cel precedent. În privinţa noului exerciţiu bugetar 2014-2020 ne aflăm la o rată de absorbţie de 1% la media europeană. Dacă ar fi existat suficiente proiecte cu bani europeni din guvernarea precedentă probabil că absorbţia ar fi fost mai ridicată. S-au creat ghidurile necesare privind aceste proiecte şi există speranţa ca ele să fie în creştere pentru sfârşitul acestui an şi în viitor. Primul ministru a remarcat eforturile de a simplifica birocraţia şi a transparentiza administraţia de sprijin a întreprinzătorilor autohtoni din industrie, servicii şi agricultură.

A urmat cuvântul lui Dragnea. Liviu Dragnea o fi el bun administrator al PSD, dar în materie de oratorie este slab până la nulitate. A reluat toată mitologia cu faptul că nu se remarcă creşterea veniturilor populaţiei, cu toate că Cioloş a marcat creşterea cu cel puţin 10% a salariului mediu. A reluat lipsa de absorbţioe a fondurilor europene. A mai aruncat şi o tâmpenie că Cioloş nu vorbeşte româneşte cui limba tehnocraţilor. Apoi a început o campanie electorală deşănţată privind ce lucruri măreţe va face viitorul guvern social democrat.
Cea mai gogonată treabă a fost despre demisia guvernului legitim ales al lui Victor Ponta. În primul rând că guvernul din noiembrie 2015 nu mai reprezenta voinţa populară, deoarece USL sub care s-a ales acest guvern nu mai exista! De asta s-a ferit şi Gorghiu să-l pună la punct pe Dragnea pentru că asocierea dintre PSD şi PNL care miroase a mort, ca şi alte lucruri din politica românească.

A urmat replica dată de Alina Gorghiu din partea PNL care a demontat toate minciunile pesediste printre cele care şi asta cu lipsa de bani, probabil în buzunarele clientelei pesediste. A fost o cuvântare mai de orator parlamentar, dar nici doamna Gorghiu n-a scăpat ocazia electoralistă cum va guverna PNL:

Am mai apucat un pic din discursul lui Tăriceanu din partea ALDE, era să zic tot PSD că asta a spus în esenţă preşedintele Senatului, cum sprijină ei pe PSD. Apoi a bătut câmpii în afara cestiei cu amănunte privind nemulţumirile lui privind justiţie şi a judecătorilor, care fiindcă venii vorba au salarii neruşinat de mari comparativ cu impactul lor social. Apoi a trebuit să moară de grija PNL. Păi dacă îl preocupa soarta liberalilor rămânea acolo nu crea alternativ penibile şi şchioape dependente exclusiv de PSD. 

Răspunsul lui Cioloş la reproşurile lui Dragnea au avut o claritate de cristal.  A reluat că nu au crescut veniturile din buzunarele clienţilor politici şi a dat o replică forte dură privind patriotismul său.

Cred că Dragnea şi PSD au ratat total ţinta de a pună într-o lumină proastă guvernarea tehnocraţilor lui Cioloş şi implicit a preşedintelui Iohannis.
Aş mai spune ceva. Campioane în denigrarea guvernării Cioloş sunt de departe România tv şi Antena3.


România tv a moştenit şi acaparat toată audienţa lui Dan Diaconescu, conspiraţionistă şi dispusă să ia de bune toate gugumăniile care nu au nicio relevanţă politică. Pe de altă parte Antena 3 duce o propagandă mai subtilă plină de ipocrizii care ar semăna cu realitatea. Din acest punct de vedere sunt de acord cu prietenul unui prieten care i-a declarat acestuia că Antena 3 este toxică. Are perfectă dreptate!

2 comentarii:

  1. O confruntare intre un tip cinstit si un condamnat penal.
    Care condamnat a provocat-o doar in scopuri electorale, intru ametirea gugustiucilor.
    Facand eforturi disperat-penibile sa arunce in derizoriu conceptul de "tehnocrat".

    RăspundețiȘtergere
  2. Astept cu nerabdare pe Dragnea si Ponta dupa gratii macar sase luni cu anularea drepturilor politice cel putin 5 ani sa nu-i mai vad.

    RăspundețiȘtergere